JimMoriarty JimMoriarty oblíbené citáty

☰ menu

… mějte trpělivost se vším, co ve vašem srdci ještě není vyřešené. Zkuste si zamilovat otázky samy o sobě, oblíbit si zamčené pokoje a knihy v cizích jazycích. Odpovědi nehledejte. Dnes vám je nikdo nedá, protože jste si je neprožili. Jde o to, všechno si prožít. Dnes si hlavně musíte prožít otázku. Potom snad jednoho vzdáleného dne postupně zjistíte, a možná si to ani nebudete uvědomovat, že prožíváte odpověď.
Rainer Maria Rilke

Nic tak dobře neslouží umění jako negativní myšlení.
Albert Camus

Jaký je tedy onen nevypočitatelný cit, který zbavuje ducha spánku nezbytného pro život? Svět, který dokážeme vysvětlit, byť falešnými důvody, je důvěrně známý svět. Naopak ve vesmíru náhle zbaveném iluzí a světla se člověk cítí jako cizinec. Toto vyhnanství je neodvolatelné, protože je zbaveno vzpomínek na ztracenou vlast nebo naděje na zaslíbenou zemi.
Albert Camus

Faktem však je, že Ďábel lidi nenutil téměř nikdy a skoro k ničemu. Ani nemusel. Jenže to bylo právě to, co někteří lidé nedokázali pochopit. Peklo, to nebyla hlavní studnice Zla, stejně tak jako nebylo Nebe jediným zdrojem Dobra. Jak Nebe, tak Peklo byly jen dvě strany ve vesmírné partii šachů. To pravé místo, kde jste mohli najít skutečnou vznešenost, stejně jako ochromující Zlo, to místo bylo uvnitř lidského mozku. (Dobrá znamení s Terry Pratchettem)
Neil Gaiman

Je spleten z nejsilnějších paradoxů z devíti světů – bleskurychlé wifi, upřímnosti politiků, bezporuchové tiskárny, zdravého smažáku a poutavé hodiny gramatiky! (Prastarý meč)
Rick Riordan

Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí.
Karel Čapek

Znečištění převzal firmu, když Mor, mumlající něco o penicilinu, odešel v roce 1936 na odpočinek.
Terry Pratchett

Světlá barva kůže by neměla být automaticky považovaná za normální o nic víc než heterosexualita. Vlastně by se za normální nemělo považovat nic. (Simon Spier)
Becky Albertalli

Nabyl jsem dojmu, že lidé nejsou dílem přírody, ale nějakého břídila - tak zpackané a ohavné bylo lidstvo v jejich podání.
William Shakespeare

Falešná tvář musí skrýt, co falešné srdce v sobě skrývá.
William Shakespeare

Anonym nikdy za nic nestojí, neboť sám své jméno považuje za nic.
William Shakespeare

Co chce vlastně Bůh? Chce Bůh snad dobrotu, nebo volbu dobra? Je snad člověk, který si vybírá zlo, jistým způsobem lepší než člověk, jemuž je dobro uloženo jako trest?
Anthony Burgess