cora cora oblíbené citáty

☰ menu

Vy hloubáte o tom, jaké mohou býti příčiny psychologické, fyziologické, patologické degenerační, pro něž vaše milenka vás klame. Avšak žena se vzdává nejčastěji proto, že má krásný pár podvazků, který chce nechat obdivovat.“
Dino Segre

„Žena dá přednost ze všech obdržených vyznamenání lásky takovému, které je napsáno na šeku.“
Dino Segre

„Mužský orgán, jehož hodnotu oceňuje žena nejméně, jest mozek.“
Dino Segre

Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizarnějšího a nevysvětlitelnějšího. Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se to stalo.
Douglas Adams

Naděje umírá naposled a tak dále; není však pravda, že když se vzdáme a přestaneme doufat, když přestaneme opravdu a upřímně doufat, věci se většinou změní k lepšímu? Mistři zenu tvrdí, že když dojdeme k přesvědčení, že naše situace je zcela beznadějná, dosáhneme vyrovnanosti, ideálního stadia mysli.
Tom Robbins

Důležitá věc v životě, jestliže chcete být šťastni a zdárně prospívat, je zmeškat tolik politických debat, kolik můžete.“
Pelham Grenville Wodehouse

Víš, ty jsi přece jen trochu složitá." "Ale ne," ujistila ho spěšně. "Ne, to opravdu nejsem - jsem jenom - jsem jenom spousta všelijakých jednoduchých lidí dohromady.
Francis Scott Fitzgerald

Mám-li milovat, potřebuji být volná. (Ani Eva, ani Adam)
Amélie Nothomb

Knihy sú ako zrkadlo : človek v nich uvidí iba to, čo má vo svojom vnútri. (TV)
Carlos Ruiz Zafón

Ukradnete sto tolarů a jste malý zlodějíček. Ukradnete statisíce a víc a jste buď vláda, nebo hrdina.
Terry Pratchett

Já vám řeknu, že bych dokázal provozovat úžasnou univerzitu, jenom kdyby se nám neustále pod nohy nepletli ti mizerní studenti. (arcikancléř)
Terry Pratchett

Tenhle divadelní kus byl ze všech her, které jsem kdy prospal, opravdu ten nejlepší.
Oscar Wilde

ALGERNON: Tak co budeme dělat? JACK: Nic. ALGERNON: To je hrozně těžká práce, nedělat nic. Ale mně těžká práce nevadí, když nevede k žádnému určitému cíly.
Oscar Wilde