Bulldog Bulldog oblíbené citáty

☰ menu

Láska se nedá změřit, ale tento fakt nám stejně nezabrání se o to pořád pokoušet. Jedním z nejjednodušších měřítek je patrně prostor: Kolik místa jsem ochotný poskytnout tvé osobnosti, aby mohla být tím, čím chce?
Fredrik Backman

Mluvit o ztrátě fantazie? Úplně jsem se zhrozil, protože fantazie pro mě vždycky byla vším. Fantazie mi zachránily život.
Fredrik Backman

Když někteří lidé zemřou, je to, jako když se přetrhne provázek od nafukovacího balonku. Nechybí nám on sám o sobě, ale to, o co bez něj přicházíme.
Fredrik Backman

Kdo je poctivý, toho mohou ostatní zradit. Přesto buď poctivý. Kdo je laskavý, toho mohou ostatní pomluvit. Přesto buď laskavý. Dobro, které dnes vykonáš, mohou ostatní zítra zapomenout. Přesto čiň dobro. Co vybuduješ, to mohou ostatní zničit. Přesto buduj. Neboť nakonec bude vše jen mezi tebou a Bohem, nikoli mezi tebou a ostatními. Tuhle modlitbu si prý na zeď nad své lůžko napsala matka Tereza.
Fredrik Backman

Co víc je život nežli okamžiky? Co víc je smích než drobné vítězství nad smutkem? Vteřina, jedna jediná vteřina, kdy v nás není všechno rozbité.
Fredrik Backman

Lidé lehkomyslně zahazují něco, za co by jiní prodali duši: zdravé, nebolavé tělo. A proč? Protože jsou příliš slepí, příliš citově poničení nebo příliš zahledění do sebe, než aby dohlédli za temný zemský obzor k dalšímu východu slunce. Který vždycky přijde, pokud člověk stále dýchá.
Stephen King

Kdo se nepoučí z minulosti, je odsouzen ji opakovat. - Temná věž
Stephen King

Každý máme ve svém nitru místa, kde prší takřka neustále, kde jsou stíny vždycky dlouhé a lesy plné příšer.
Stephen King

Každý den může být dnem, kdy padneme, a nikdy to nevíme předem.
Stephen King

Jsou lidi, kteří potřebujou, aby je lidé potřebovali. Ty mi nerozumíš proto, že ty k takovým lidem nepatříš. Ty mě využiješ a pak zahodíš jako papírový pytlík, až na to přijde. Bůh tě zprasil, příteli. Seš sice dost chytrej, aby tě to bolelo, ale dost tvrdej, abys to překonal a stejně to udělal. Nedokážeš si pomoct. (Tři vyvolení)
Stephen King

Jestlipak mohou být zlé sny také příčinou smrti? - Mohou, i když v lékařské zprávě obvykle jako příčina smrti bývá uvedeno sebevražda.
Stephen King

Divný, bolavý smutek, který vězí příliš hluboko, než aby člověk brečel. (Temná věž)
Stephen King

Člověk se zlomeným srdcem si myslí, že ho dálka vyléčí, ale to se mýlí. Čas je jediná konstanta a pro živé se nikdy nezastaví. (Americký upír - Hlubina)
Stephen King

Člověk vyroste, dospěje a nezbývá mu než si zvyknout, že život pro něj přichystal mnohem míň, než v kolik doufal, že automat na sny má na sobě velkou ceduli s nápisem MIMO PROVOZ.
Stephen King

Čím víc toho člověk musí kvůli určité věci podniknout, tím větší je jeho touha onu věc si ponechat.
Stephen King

"Smutek je jako opilý host, stále se vrací, aby se rozloučil". (Pytel kostí)
Stephen King

...život je jako páteční díl televizního seriálu. Dá vám iluzi, že všechno spěje ke konci, a potom v pondělí začnou stejné sračky.
Stephen King

Když jsi ve své cele, v noci, a máš strach ,nikdy nezapomeň namířit prst na nějakou hvězdu a požádej jí aby tě odnesla pryč. Kam chceš a s kým chceš.
Luca Di Fulvio

Čím větší bylo světlo, tím se cítil ztracenější. Pomyslel si, že v noci, ve tmě mohl zadržet svou bolest. Nebyl však připraven podívat se na svůj život za denního světla.
Luca Di Fulvio

Někdy jste tak sami, až to dává smysl.
Charles Bukowski

Člověk musí párkrát umřít, než se naučí doopravdy žít.
Charles Bukowski

Vše, co v životě uděláš, zanechá stopu. A proto si uvědomuj každý svůj krok. (Alchymista)
Paulo Coelho

Život je někdy velmi skoupý, uplynou dny, týdny, měsíce a roky, aniž člověk zažije něco nového. Ale pak se otevřou dveře a dovnitř se vřítí lavina. V jednu chvíli nemáte nic, a najednou máte víc, než dokážete přijmout.
Paulo Coelho

Čekání je bolestivé. Zapomínání je bolestivé. Ale nevědět co dělat je nejhorším druhem utrpení.
Paulo Coelho

Vzbudila jsem se s myšlenkou, že je hotovo, že mám před sebou volný den. Bylo naivní myslet si, že je tak snadné uzdravit se, když je to nekonečný proces. Neexistuje žádná cílová čára, je to každodenní dřina.
Rupi Kaur

...přeji si najít tajný východ, vysvobodit se sama ze sebe...
Rupi Kaur

„Srdce umírá strachy už jen při pomyšlení na lásku, která zmizí navždy, na okamžik, který nesplní očekávání, na poklad, který místo aby byl nalezen, zůstane navěky skryt v písku. Protože když k tomu dojde, srdce nakonec velice trpí.“
Paulo Coelho