Anne97 Anne97 oblíbené citáty

☰ menu

Chceš-li poznat, co znamená rok života, zeptej se studena, který nesložil ročníkovou zkoušku. Chceš-li poznat, co znamená měsíc, zeptej se matky nedonošeného dítěte, která čeká až dítě opustí inkubátor, aby ho mohla sevřít v náručí, živé a zdravé. Co je týden? Zeptej se chlapa, který pracuje v továrně nebo v dole, aby uživil rodinu. Co je den? Zeptej se zamilovaných, kteří čekají na setkání. Co je hodina? Zeptej se člověk trpícího klaustrofobií, uvězněného v porouchaném výtahu. Co je vteřina? Podívej se na výraz člověka, který se vyhnul automobilové nehodě. A na tisícinu vteřiny se zeptej běžce, který na olympijských hrách místo zlaté medaile, kvůli které celý život trénoval, získal jen tu stříbrnou.
Marc Levy

Katie: Mami, nesnáším kluky. Rosie: Blahopřeju, zlatíčko. Vítej do klubu. Průkazku dostaneš poštou. Na tenhle okamžik jsem nesmírně pyšná a jenom lituju, že si tě nemůžu vyfotografovat. (Kde končí duha / S láskou, Rosie)
Cecelia Ahern

Došlo mi, že je jedno, kde jsi, nebo s kým jsi. Vždycky budu naprosto upřímně milovat tebe. (Kde končí duha)
Cecelia Ahern

„V životě je jen málo věcí jistých, ale jedna podle mě rozhodně - ať uděláš cokoliv, následky si neseš celý život."
Cecelia Ahern

Všichni potřebujeme hýčkat nějaké sny. Živit v sobě naději, že lze dokázat víc než to, co právě máme. (Kde končí duha / S láskou, Rosie)
Cecelia Ahern

Lidi, co říkají, že je to na dlouhé povídání, si ve skutečnosti myslí, že by to šlo říct úplně stručně, ale příliš se stydí a nechtějí nic prozradit. (Kde končí duha / S láskou, Rosie)
Cecelia Ahern

Kdyby se daly zázraky vyjádřit chemickými rovnicemi, nikdo by o nich nepochyboval.
Cecelia Ahern

To co si člověk nejméně uvědomuje, je jeho vlastní život.
Marc Levy

Samota je zahrada, kde duše usychá, a rostou v ní květy, co nevoní.
Marc Levy

Odvážní jsou ti, kteří jednají v zájmu dobra ve chvíli, kdy je třeba jednat a nemyslí na důsledky, které riskují.
Marc Levy

Nikdo není majitelem štěstí. Máme jen dekret a jsem nájemníci. A nájem se musí platit pravidelně. Velmi rychle tě můžou vyhodit.
Marc Levy

Nemůžeme prožít všechno, takže nejdůležitější je prožít to podstatné a každý z nás má svoji představu o tom, co je "podstatné".
Marc Levy

Je snadné milovat někoho, koho nemůžeš získat, proto tím nic neriskuješ. ( Potkat Vás znovu... st. 51)
Marc Levy