ZuKo ZuKo komentáře u knih

☰ menu

Murtagh Murtagh Christopher Paolini

Temnější než předchozí díly. Pochopení , kdo Murtagh je a kým chce být.

01.05.2024 4 z 5


Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Tri noci a vecery jsem cetla Rod Nebes a Dechu. Jako Sarah umi psat to jo ale od tech erotickych scen a radoby drsnych reci by si mohla chvilku odpocinout. Ty jeji zvraty v tom kdo je spatny a kdo je dobry clovek mohl cekat ale stejne ho to prekvapi. Jsem zvedava na treti dil. Jake zvraty nam zase prinese.

03.04.2024 4 z 5


Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Ta knížka je neuvěřitelně sladká. Netrefila se mi do nálady.

16.02.2024 2 z 5


Pohádka Pohádka Stephen King

Ja Kinga moc nemusím ale nevěděla jsem co do výzvy. O to mě tahle kniha překvapila a jako audio knihu jsem ji nemohla odložit. Řekla bych, že se mi trefila do mé současné nálady.

04.02.2024 5 z 5


Gaidžin Gaidžin James Clavell

Kniha doma ležela několik let a až audio kniha mi dala sílu ji přečíst. Říkám si proč tento díl má nejvíce stránek a nejméně poutající díl.

26.09.2023 2 z 5


Běh po Spálené cestě Běh po Spálené cestě Natalja Ščerba

Přečtená 3 série od autorky. Autorka má stejné téma v každé serii jen mění prostředí. Vše podle šablony. Neříkám, že ta kniha je špatná . Krásná obálka, autorka umí psát, v této serii hlavní hrdinové byli starší. Jen mi tam chybí nějaký prvek nototy. Něco nového.

23.09.2023 3 z 5


Zakázané směry Zakázané směry Vilma Kadlečková

Poslech audio knihy. Musím říci, že tohle je zatím nejhorší díl. Strašně se to táhlo a pro mě zbytečné povídaní a omáčka.

18.09.2023 2 z 5


Prokletá Prokletá Marissa Meyer

Jsem trochu v rozpacích jak hodnotit tuhle knihu. Říkám si, že díl Zlatá by měl byt o 100 stránek delší a stačila by jen jedna kniha. Vetšinou jsem knihy od autorky přečetl jedním dechem ale tahle knížka se mi četla špatně. Souhlasím s @denda2001, ze Serilda byl někdy dost mimo.

04.08.2023 3 z 5


Karel IV. - Císař a císařovna Karel IV. - Císař a císařovna Josef Bernard Prokop

Posloucháno jako audio kniha. Výborně namluveno ale obsah knihy. Tohle je snad první kniha, kde mi skoro všichni začali lézt na nervy. Karl IV svojí dokonalostí, Vaclav jako rozmazlené dítě a kralovna Alžběta svým chovàním tak celkově. Mám i dalßí 2 díly ale musím si dàt chvilku pauzu. I v prvním díle mi chybělo označení, kdy vzpomínà a kdy píše deník.

16.04.2023 3 z 5


Trůn lebek Trůn lebek Peter V. Brett

V každém dalším díle kapitoly ze života Krasijců byli nudnější a nudnější. Škoda, první díl 2 díly byly super ale uz od druhého dílu to ma pro mě snižující kvalitu.

21.01.2023 3 z 5


Válka za bílého dne Válka za bílého dne Peter V. Brett

Tady jde říci jen to, že manželských a mileneckých pasáží je i v tom to díle více než v románu pro ženy. Škoda, dost to podle mě knihy snižuje a mohla by být o x stran kratší.

19.01.2023 3 z 5


Pouštní Kopí Pouštní Kopí Peter V. Brett

Jsem v rozpacích jak hodnotit tuhle knihu. Začátek byl docela nudný. Prostřední část byla výborna, že jsem nedokazala knihu odložit a konec dílu zase nuda. Posledních 50 stránek to zase napravilo. Chování Leeshe me začalo otravovat a začínám k ní chovat odpor.

17.01.2023 4 z 5


Dcera labyrintu Dcera labyrintu František Kalenda

Tak tohle nebylo pro mě. Je to má první kniha od autora. Kniha se četla od začátku hezky ale pak mě hlavní hrdinové začali vadit a nezajímalo mě jak to dopadne. Kresby uvnitř jsou moc pěkné.

12.11.2022 2 z 5


Jeremyho farma nejen zvířat Jeremyho farma nejen zvířat Jeremy Clarkson

Poslech jako audio a hodně mi pomohlo, že jsem viděla celou serii. Přesně jsem věděla o čem tam mluví. Kniha dala celé té serii jiný rozměr.

18.10.2022 4 z 5


Dwayne Johnson: The Rock - Kráčející skála Dwayne Johnson: The Rock - Kráčející skála Daniel Solo

(SPOILER) Podle obálky jsem se těšila na podobnou knihu jako je Total Recall. A jsem zklamaná. Jsou to hlavně fotky a ani styl psaní mi nesedl. Kdybych knihu kupovala v kameném obchodě, tak si ji nekoupím. Jinak jako herce ho mám ráda.

16.10.2022 2 z 5


Proroctví Proroctví Kristina Hlaváčková

Nechapu autorky myšlenku rozdělit podle mého jednu serii na 2 různé. Takle si lidi koupí tuhle knihu a vlastně odhalí co se stalo v predchozích dílech. Podle mě je to škoda. Nevím jestli bych si zpětně četla předchozí dily. Nejsem cílovým čtenářem, je tam podoba s jínýma ságama ale i takle je to výborne čtení.

17.08.2022 4 z 5


Podsvětí Orientu Podsvětí Orientu James S. Lee

Tak tohle mi nesedlo. Nemohla jsem se začíst a ty moudra v knize byla pro mě nuda. Možná, kdybych četla knihu v jiném životním období, tak bych se na ni dívala jinak.

23.04.2022 2 z 5


Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

Autorku mám ráda ale tohle nebylo ono. Přistihla jsem se, že mě děj vůbec nezajímá a rozhodovala jsem se jí zařadit do nepřečtených nebo dočíst.

24.12.2021 1 z 5


Čarodějka a zlatý elixír Čarodějka a zlatý elixír Petra Kubašková

Bylo to trochu slabší než předchozí díly. Tento díl byl idealní pro vánoční čas. Moc se mi líbilo jaký vztah měly čarodějky v rodině. To se moc často v knihách nevidí.

22.12.2021 4 z 5


Čarodějky malostranské Čarodějky malostranské Petra Kubašková

Tohle bylo jako objevit malý český poklad. Kniha mi byla doporučena a mám ji tištěnou ale poslouchala jsem ji jako audio knihu. Krásný přiběh, kde oceňuji povídání o Praze, že hlavní hrdinka není žádná uvědomělá mladistvá jak hodně býva v knihách. Normální holka.
Škoda, že lidi maálo šáhnou po českém autoru fantasy žánru.
Píši to po přečtení všech 3 dílů.

22.12.2021 5 z 5