zp87 zp87 komentáře u knih

☰ menu

Na druhý pokus Na druhý pokus T. L. Swan

Krásná, skvělá, dojemná, vtipná a erotická kniha. Rozhodně doporučuju.

Občas u knih slzím, někdy opravdu brečím,
a tady to bylo už na hraně. Ještě jednu dojemnou scénu a už bych si připadala přecitlivělá. Bylo mi líto Claire, kluků, Wadea, ale i Tristana.
Miluju, když mě knihy rozesmějí. A tato kniha je v tom perfektní. Skvělé jsou hlavně scény, kde je Tristan spolu s kluky... Ale příběh povznáší nad ty jiné i Tristanova veselá a prdlá povaha.

Nenechte se odradit tloušťkou knihy. Kdyby byla dvakrát tak tlustá (a obsahovala scény z života povedené Miles- Anderson rodiny) brala bych to hned.
Neodpustím si poznámku - tady by se měly české autorky učit. Není to jen o sexu a erotice. I když peprné to bylo taky dost.

03.02.2023 5 z 5


Božská potvora Božská potvora Christina Lauren

Nevěděla jsem, že jde o doplňkovou knihu. To je dost podstatné. Nenajdete zde prakticky děj, je to víkend vystřižený ze života zmíněných dvou párů. To, co v jiných knihách autorka pojmenuje třeba jako epilog, je tady celá (i když útlá) kniha. Erotika je zde fajn, sem tam se zaleskne vtip, není to špatné, ale obešla bych se bez toho.

03.02.2023 2 z 5


Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Strašně moc přeceňovaná kniha. Nechápu ten úspěch a zájemcům o koupi doporučuju nejdřív nahlédnout dovnitř a přečíst si ze tři stránky.
Mladí, drsní, nezkrotní jakože sexy hoši... A mladá psychicky nevyzrálá husička. A šikana a na každém kroku elitní školy.
Trefně tu někdo napsal 'kindermafie' ... Nevím jak vy, ale já jim to nevěřím - těm středoškolákům. V ČR by ani neměli řidičák.
Podobný styl jako série Roayalové od Erin Watt (Papírová princezna...) nebo Vicious a další hříšníci ( L.J.Shen) ... A můj šálek kávy to zrovna není, ale proti gustu... Jen upozorňuji, že to není pro každého.

03.02.2023 3 z 5


Ano, pane řediteli Ano, pane řediteli Lucie Srňánková

Kniha absolutně neodpovídá tak vysokému hodnocení.
Slabá knížka, slabé dialogy, stokrát ohraná zápletka, která bohužel není ničím obohacená. Strašný a neuvěřitelný hlavní hrdina.
A jestli autorka neunese kritiku, pak je to smutné...

03.02.2023 2 z 5


Pocit hanby Pocit hanby Linda Castillo

Pro mě to bylo zklamání, nemůžu chválit jen proto, že je to Linda Castillo.
Náhodou se mi do rukou dostal po prvním díle (který mě nadchnul) tento desátý a nestačila jsem se divit. Buď se autorka už vypsala nebo usnula na vavřínech. Příběh je plošší, předvídatelný a na konci vyvolává další otázky, které nebyly zodpovězené.

Dále SPOILER!!!
Krváky miluju, ale nesnáším násilí na dětech. A tady jsem se o Elsie vůbec nebála (ok, možná chvilku, ale velmi rychle se ukazovalo, že tady něco smrdí a že Elsie určitě nebude v
bůhví jakém nebezpečí). Čím dál víc bylo jasné, že ji 'unesl' někdo, kdo jí nechce ublížit.
Mimochodem ten konec?! Byla jsem z toho docela rozpačitá, nesnáším pokrytectví převlečené za vyšší dobro konané zaslepenou vírou v jakéhokoli Boha. Vlastně mě tady v tom díle Amiši docela štvali. Kromě první oběti si to ty další svým způsobem zasloužily. Jasné, nejsem psychopat, vražda je už za hranou, ale vždyť v tom jejich společenství by se stejně poškození (nechci jmenovat) svého práva nedomohli. Církev rozhodla za ně. Hodně smutný příběh, hlavně kvůli té nespravedlnosti a bezbrannosti.

20.01.2023 3 z 5


Audience Audience Václav Havel

No, ano... Prostě absurdní.
Četla jsem to někdy 29.12.2022, abych si knihu mohla dát do loňské výzvy. Asi po 15 letech. A stále není absurdní drama můj šálek kávy.
Úplně samotný závěr dramatu je ale poměrně 'šokující', no, to je asi silné slovo, ale rozhodně překvapující.
V každém případě i něco, co není úplně náš šálek kávy, nám může rozšířit obzory a někam nás posunout.
Neumím si představit žít před padesáti lety. Protože já se svou povahou, kdy řeknu, co si myslím a nenávidím lži, křivdy a nespravedlnost, bych určitě maximálně tak utírala záchody někde na nádraží. Takže jsem měla pro přikulovače (viděla jsem tam pana Abrháma, stejně jako ve sládkovi p. Landovského) pochopení.

20.01.2023 4 z 5


Nelíbánky Nelíbánky Christina Lauren

Joo, to mě bavilo. Připomínalo mi to Svatba naoko (Jo Watson) pokud někdo hledá něco podobného.
Knížka byla vtipná - to oceňuji asi nejvíc, chemie mezi hlavními hrdiny tam byla taky a i po dvou měsících si lehce v obrysech docela pamatuju, o čem to bylo. Takže jo, knihu doporučuju. Ideálně na cesty, na dovolenou.
Trochu mě rozptylovala 'dramatická' zápletka, jakože: bylo to nutné? Fakt se musí někteří chovat jak pitomci? Ale tak chápu, je potřeba dramatická zápletka (já bych ji teda nepotřebovala až tak hrotit, ale proti gustu...). Za mě 85-90%.

19.01.2023 4 z 5


Skandální noc Skandální noc Elle Kennedy

Taková rychlovka. Fajn to bylo, ale velmi rychle zapomenu o čem. Bavilo mě to víc než první díl. Vnitřně si dělím knížky, jestli je musím mít doma - tuto ne, stačí půjčit v knihovně.
Reed mě bavil... Myslím že víc než Gage.

Pokud bych ale nevěděla, že autorkou je Elle Kennedy, nepoznala bych to. Což nemyslím jako pochvalu.
Kriminální zápletka hodně odfláknutá.
A nepochopila jsem to shazování AJe... Jakože Darcy sex s ním nikdy neuspokojil a ty řeči kolem toho? Vždyť o něm bude poslední díl! Tak Elle ho nejdřív nastíní jako sexuálního nekňubu a v dalším díle nám bude nastiňovat, jak je sexy a neodolatelný pro hlavní hrdinku? Jako fajn, možná tím chtěla říct, že když pro někoho není sex s dotyčným uspokojivý, může být pak uspokojivý s někým jiným, dalším. S tím pravým - tak to určitě i myslela... Napsané (nebo přeložené) je to ale nešťastně.

19.01.2023 3 z 5


Ano, pane řediteli Ano, pane řediteli Lucie Srňánková

(SPOILER) Neee... Říkám si: Kde se vzala ta chvála? Nečetla jsem náhodou něco jiného? Není to jen proto, že je to česká tvorba?
Mě to teda moc nebavilo, ale dočetla jsem -1. z úcty k autorce, přece jen krajanka, musela jsem tomu dát šanci, 2. kvůli těm pochvalným recenzím.
Vadilo mi toho víc, například:
Ohrané téma (to by nevadilo, jsou- li zajímavé postavy. Je potřeba toto klasické téma povýšit. On šéf a ona asistentka fakt nestačí. Před tímto jsem četla 'Jednou za život- Swan' a to mě fakt bavilo, navzdory onomu klišé).
Míša (ta mě hrozně iritovala, hrozně. To její chování na začátku? Letěla by! Adam byl zmetek, ale pořád šéf. Nelíbí se ti? Ok, najdi si místo jinde, ale takové pindání? A ta drzost, vážně? Nenáviděla ho, ale nechala se hned přefiknout? Navíc potom, jak se k ní choval? Byl jak usmrkaný uřvaný fakan! Svádí to na to, že je lev, ale hovno. Když je někdo sebestředný arogantní blbeček, který si důležitost chce získat řevem, je to prostě nedospělý troubera. Ať Lev nebo Ryba. Jak by to v práci vypadalo, kdybychom se vymlouvali na horoskopy?! Sorry, posral jsem operaci, ale já jsem Panna a chtěl si to pořádně zašít, nedošlo mi, že na to není čas. Respekt a uznání se získává jinak, ne řevem. Já bych takového šéfa třeba vůbec nebrala vážně. Myslela bych si o něm, že má malé péro a tím řevem si jen něco kompenzuje. Sexy není vyskakování jak čertík z krabičky. Sexy je důstojné zvládání situace s ledovým klidem. Toto bylo... Neuvěřitelné. Nereálné. Oba mladí, rozbouření, nadržení - ok. Kdyby se on nechoval jako takové hovado, co si řevem a povýšenosti honí ego /načteno mám fakt dost, ale tak směšně povýšeného šéfa jsem snad ještě nikde nečetla/ věřila bych, že mu Míša podlehne, ale takto? Haha... Působilo to, že to psala nevyzrálá pubertačka).
Vulgární mluva (ne při sexu, tam záleží na volbě slov, ale patří tam. Ale v běžné konverzaci? Je to nutné? U tak šarmantního pana ředitele? Zase si honíme triko, Adame, že?)
Tak nějak ta atmosféra příběhu - to nevím čím bylo, že všechny ty 'cizí' knihy mi přijdou bližší než kniha z Česka.
Nedořešení Míšiny minulosti (když se teda do toho pustím, chtělo by to dotáhnout.)
Mimochodem Míša? Proč? Proč zdrobněliny?! Přišlo mi to jako příběh pro děti. Proč ne teda i Áďa, když už Míša. Si tak mohli brumlat v posteli... Míša a Áďa. To už mohla autorka radši pojmenovat hrdinku po sobě a mít tam normálně 'Lucii'.
Knihy s podobným tématem, které se mi opravdu líbily - Jednou za život (Swan), Kontrakt (Moreland), Neměli bychom (Keeland) i taková Smlouva na lásku (Torre) anebo když se přesunu na svou první knihu tohoto žánru (erotického) Padesát odstínů šedi (obzvlášť s představou filmového představitele). Taky tam jsou šéfové sebevědomí, drsní, trochu hovada... Ale jinak, no.

19.01.2023 2 z 5


Risk Risk Elle Kennedy

Pořád skvělá Elle, opět skvělý příběh, a samozřejmě skvělý Jakie. Jen zkrátka Off-campus byl o chlup lepší.
Tak nějak mám potřebu tento díl odlišit od těch, ze kterých jsem byla víc hotová (výše zmíněná série, Hodnej kluk, i On a My mě asi strhly víc).
A mně teda Brenna nesedla na 100%. Je to věc vkusu jak komu sednou postavy (např. na základě podobnosti se sebou samým/s tím, jaké povahové rysy jsou nám sympatické, kdo nám naopak připomíná neoblíbenou kolegyni...) A to jediné asi ubírá v mém pohledu tomuto dílu asi půl bodu. A taky mám pocit, že se tady trochu šetřilo na erotice... Nebo jsem možná už rozmlsaná.
První díl této série (o Summer) mi také přišel zábavnější, vtipnější i erotičtější. A Fitz mě taky bral víc než Connely... Fitz měl zkrátka takovou auru sexy tiché a rozvážné síly a sebevědomí. Connely je víc frajírek.
V předešlém díle se taky setkáváme a Deanem a lehce s kluky z Off-Campus, tady už jen velmi vzdáleně. Mám ráda setkávání s postavami, které znám z předešlých dílů a sledování jejich vzájemného štěstí.
A jen taková zmínka na závěr - trochu mě Elle štve tím, jak pořád zdůrazňuje, že Fitz má potetované paže (my víme, jakože fakt jo, fantazie mnoha čtenářkám jede při čtení těchto knih na plné obrátky), Brenna má na rtech rudou rtěnku, protože je to jako její brnění, dodává jí to sebevědomí (ano Elle, opakuješ se už po sedmé...) Elle knihy mám přečtené vždy během 1- 3 dní (asi jako každý, protože to prostě musíte číst), takže nepotřebuju každých 40 stran opakování určitých faktů. A myslím že to nikdo... Toto nejsou právě knížky pro seniory s výpadky paměti...
Ale tak je to Elle Kennedy, takže fajn, odpouští se.
Pořád je boží.

19.01.2023 4 z 5


Jednou za život Jednou za život T. L. Swan

Měla jsem vysoké nároky (po přečtení recenzí a vědomí, že zde má kniha 87%) a o to víc jsem se bála zklamání. Naštěstí nepřišlo. Byla to jízda. Ke konci mě opět chování hlavních postav trochu štvalo, ale to už bývá klasika - aby mohl přijít šťastný konec, musí být trochu vzrůša a handrkování.
Ve svém žánru hodně dobrá kniha a čtenářkám erotických romancí rozhodně doporučuji (a přitom ta erotika je zde vkusná, žádné oplzlosti).

06.01.2023 5 z 5


Hříšná noc Hříšná noc Elle Kennedy

Od Elle Kennedy asi nejslabší, co jsem zatím četla. Mám na ni zkrátka vysoké nároky.
Celý příběh je až moc rychlý, postavy těžko uvěřitelné, je to útlá knížka - ale i ta může být propracovanější. No, není každý den posvícení.
Ve svém žánru průměr.
Na autorku podprůměr.

06.01.2023 3 z 5


Pilot playboy Pilot playboy Vi Keeland

Takový průměr od Penelope a Vi. Drzý bastard se mi líbil ale víc.
První polovina je rozhodně lepší, vzrušující cestování a zážitky z různých míst... Ve druhé půlce bylo pro autorky evidentně nutné vytvořit kolizi, konflikt mezi hrdiny... A jaksi už to nebylo tak poutavé.
V každém případě hlavní hrdina jako pilot - na jednu stranu klišé, na druhou vůbec (většinou jsou hrdinové podnikatelé, ředitelé, majitelé firem a podniků, že jo). Bylo to sexy.

14.12.2022 4 z 5


Sváděj mě Sváděj mě Stacey Kennedy

Ve svém žánru a vzhledem k tomu, jak se kniha tváří, je přesně to, co slibuje. Proto plný počet hvězd.
No a co, že je příběh naivní, má jednoduchý děj, některé činy hrdinů u čtenáře vyvolají shovívavý nebo pobavený úsměv - je to přece pohádka pro velké holky (možná i kluky). Všichni to víme, a pokud někdo čekal něco jiného, hlubšího, realističtějšího - musí hledat jinde. Obálka, anotace a útlost knihy mluví jasně.
Postavy jsou velmi sympatické, oceňuji že tady autorka nevyhledává za každou cenu konflikt mezi hlavními hrdiny. Erotika je zde nakonec poměrně umírněná, příjemná, žádné explicitní popisy, žádné kolíky, lasturky ani nic podobného. Ovšem... Pro někoho může být ve zde zmíněné sexualitě šokujícího něco úplně jiného. Nejdřív jsem nevěřícně kroutila hlavou, ale pak jsem si řekla, že vlastně všichni čtenáři erotické literatury jsme tak trochu voajeři... (O divácích porna ani nemluvě).
Fantazii se meze nekladou.
Takže když to shrnu - doporučuji. A těším se na další díly.
Předpokládám, že autorka vytvoří z přátel další páry... A pak proběhne velká párty, které se všichni zúčastní. Haha

14.12.2022 5 z 5


Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Já jsem teda nadšená!
Uznávám, že tento žánr moc nečtu, takže pro mě to je něco nového - a nemám vlastně žádné velké nároky, ale myslím, že si kniha zaslouží víc než 73%.
Svižné tempo, krátké kapitoly, čtivé.
První třetina je vtipně popsaný výlet šesti bývalých spolužáků, další dvě třetiny jsou tajemné, pro strašpytle - jako jsem já - hororové čtení (bála jsem se jít i na WC, když jsem ve tři ráno knížku odkládala), pro otrlého čtenáře možná jen lehce mrazivé.

Výborně vykreslené charaktery mě bavily.
Jsem trochu překvapená, že tolik čtenářů píše, že jsou zde všechny postavy nesympatické, já si třeba oblíbila Lauru a Dalibor s Felixem mi přišli taky v pohodě. Naopak Michael - nějak nechápu, že se s ním někdo vůbec kamarádil. Ale byl vtipný, jak se pořád chvástal a chtěl být chválený a štvalo ho, že ho druzí málo oceňují (jako ze života, každý možná známe že svého okolí takové hovádko).
Líbilo se mi, jak se postavy vzájemně popisovaly a vyprávěly nám jedna o druhé - bez příkras.
Čím dál jsem četla, tím víc jsem se bála, že příběh skončí tím, že to bylo celé jen něčí sen nebo nějak podobně neuzavřeně, otevřeně - což se nestalo. Dostanete opravdu kompletní příběh, od začátku do konce.
Poslední dobou mě čeští autoři mile přepvapují... Je osvěžující přečíst si něco z Beskyd místo z amerických lesů.

25.11.2022 5 z 5


Maddox Maddox Melanie Moreland

Autorka jede ve svém stylu, kvalitou je tento díl velmi podobný předešlým, nevybočuje z řady.
A ač mi v knihovně tvrdili, že nezáleží na pořadí čtení, já se domnívám, že je opravdu lepší číst je popořadě. I když uznávám, že je to takové lehčí čtení, takže svět by se nezbořil, kdybyste četli na přeskáčku.
Maddox je svou podstatou lidštější, ke vztahu vhodnější, v sexu umírněnější 'Christian Grey' (bez herny), posedlý řádem a kontrolou. Což dle komentářů některé ženy přitahuje, mě nikoli, takže já bych si jej z trojice nevybrala (beru vtipného a uvolněného Aidena), pořád to bylo ale libové čtení.
Autorka se asi inspirovala rčením 'tichá voda břehy mele' - pokud v angličtině takové je, protože navenek upjatý, nenápadný a strohý účetní řádí za zdmi svého soukromí jako černá ruka. Prozatím největší porce erotiky z dosavadní série BAM, což mě rozhodně neuráželo.
Dee mě chvílemi pěkně štvala, ostatní postavy (z minulých dílů) mi náladu vylepšovaly. Miluju série, kde se znovu potkávám s postavami, o kterých jsem již četla a vidím, jak si žijí dál.
Epilog byl sladký, jako dort politý navrch ještě javorovým sirupem, ale což, to k tomuto žánru občas patří.
Slušné čtyři hvězdy, kdybych nebyla tak zmlsaná, klidně i pět.

25.11.2022 4 z 5


Sexy profesor Sexy profesor Vi Keeland

Tak prozatím se mi potvrzuje teorie, že knihy samotné Vi Keeland jsou slabší, než když je píše ve dvojici s Penelope Ward.
Jako oddechovka ok, ale něco tomu fakt chybí.

Romantika ok... Ale už mě opravdu štval ten jakoby konflikt. Nemám ráda, když autor staví za každou cenu zápletku na tom, že spolu ti dva nemůžou být, protože jeden z nich udělal 'něco strašného' a místo toho, aby si o tom popovídali, vznikají úplně zbytečné situace.

No a erotika zde - ač čtu kde co (a nevadí mi mnohem peprnější knihy), tady mi docela vadil překlad a eufemismy jako 'číča a klacek'... I když musím uznat, že sexem zde autorka až tak nešetřila (na romantickou knihu) - což ovšem slíbila i na obálce, takže v pořádku, to kvituji - jen ty popisy mi tady úplně nesedly.

Shrnutí - oddechovka na víkend nebo jeden den nicnedělání, něco tomu chybí, ovšem sex to určitě není, citlivější jedinci si možná i lehce popláčou. Bohatě stačí vypůjčit v knihovně, do sbírky bych si knihu nezařadila. Pořád je to ale lepší čtení než nějaký bezduchý seriál v tv.

21.11.2022 3 z 5


Vicious: Divoká láska Vicious: Divoká láska L. J. Shen

Dávám knížce vždy aspoň 50 - 60 stran, pokud mě nechytne, jdu raději na jinou. Tady to bylo hraniční. Zůstala jsem u čtení hlavně proto, že mi byla kniha doporučena.
A přibližně po té šedesáté stránce mě začal příběh skutečně (překvapivě) bavit. A užila jsem si ho.
Ale ten začátek a chování 'Vikouše' k Růžovce... Já vím, že to měl těžké... Ale stejně. Choval se odporně. A ona musí být slušně křáplá, že je do něj i přesto tak udělaná...
Mám ráda drsňácké hrdiny, ale asi 'ocaď pocaď'... V každém případě na další příběhy z party HotHoles se těším, i proto, že 'Vikouš' z nich byl největší haj*l a od těch ostatních si už slibuju, že to budou chlapi více podle mého gusta. Nebo ne?
Vzdáleně mi to připomíná Sérii Royalové od Erin Watt (a ta taky není úplně šálek mé kávy).

Hvězdičky dolů za to že: 1) přestřelený hlavní hrdina, minimum vtipu, humorných situací a docela iritující překlepy v českém překladu (jeho/její, byl/a) - docela mě to rušilo.
2) nenutilo mě to číst v každé volné chvíli (takový vnitřní indikátor, jestli mě knížka fakt bavila).

20.11.2022 3 z 5


Pan Romantik Pan Romantik Leisa Rayven

Hodně velké překvapení.
Často se mi v tomto žánru stává, že mám pocit, že něco podobného jsem už četla, ale tady ne, po dlouhé době to byl opravdu originální příběh.
Navíc tam bylo hodně vtipu a romantiky plus sexy hrdina, který ví, jak alespoň mentálně uspokojit každou ženu - a s opravdu zajímavým podnikatelským záměrem.
A pro mě byla příjemným zpestřením hrdinka - ač mě štvala svou urputností (a někomu možná nebyla sympatická), mně se líbilo, že to byla silná, sebevědomá, cílevědomá žena, z prvu s poněkud neromantickým přístupem k lásce.
Bez debat 100%.

20.11.2022 5 z 5


Hodnej kluk Hodnej kluk Elle Kennedy

Žíši to bylo boží!
A navíc jsem nějakým šťastným řízením osudu přečetla nedávno i On a My (příběh Wese a Jamieho), takže jsem si jízdu užívala od začátku do konce plně orientovaná v postavách.
Doufám, že autorky pilně pracují a napíšou ještě mooooc takových knih. A že nám je všechny co nejdřív přeloží.

A co odlišuje jejich knihy od těch ostatních, které mě tak nezaujmou?
Ne, nejsou to ti namakaní sexy obrovští hokejisti s nadměrnou výbavou, břišáky jak z kamene a ostře řezanými čelistmi (ok, tak trochu taky ano, ale uznejme, to samotné by časem zevšednělo). Je to hlavně vtip! Ty knížky jsou i vtipné! Skvěle napsané dialogy, vtipné situace a zároveň krásný láskyplný příběh a moc hezky, šťavnatě a zároveň přirozeně popsané intimní scény, kterých je tak akorát. A tady oceňuji i to, že autorky neměly zapotřebí za každou cenu vrazit do příběhu nějaký konflikt, rozchod a usmiřování - někdy to bývá až moc jak pěst na oko.
Blake je chlap za 10 bodů z 5ti. Bavil mě. Bavilo mě, jak od začátku ' věděl ' že ho ta holka chce a nenechal se odbýt. Sebevědomý velký chlap, co ví, co chce. A zároveň to je tak citlivý a hodný kluk, že jo.

07.11.2022 5 z 5