Život-s-Kačí Život-s-Kačí komentáře u knih

☰ menu

Cena nevinnosti Cena nevinnosti Rebecca James

Příjemné, chvílemi lehce mrazivé čtení. Konec jsem odhadla, takže až takové překvapení pro mě nebyl, ale to mi vůbec nevadilo. Za mě úplná spokojenost.

17.05.2018 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Marika Šoposká

Na knize mě nejvíce zaujal vzhled. Grafické zpracování je opravdu hezké. S obsahem je to už horší...
Nemohla jsem se pořádně začíst. Čekala jsem víc, a proto jsem byla zklamaná.

08.05.2018 3 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Radost, zármutek, obavy, napětí, smích, bolest,...
Nevím, jak jinak bych měla popsat tento příběh. Každá stránka byla něčím vyjímečná. Číst tuto knihu byl pro mě neopakovatelný zážitek.

11.04.2018 5 z 5


Maryša Maryša Vilém Mrštík

Začátek byl dle mě dost slabý, ale jak se kniha rozvíjela, docela jsem se do ní začetla. Konec byl zajímavý a překvapivý. Bylo celkem těžší ji číst, díky přítomnosti moravského nářečí, avšak celkově kniha nebyla špatná a jsem ráda, že jsem si ji přečetla.

07.03.2018 3 z 5


Revizor Revizor Nikolaj Vasiljevič Gogol

Příběh je zajímavý a člověk se i zasměje. Postavy jsou dobře prokreslené. Přesto jsem byla zklamaná. Nemohla jsem se pořádně začíst a kniha mě do sebe "nevtáhla".

17.02.2018 3 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Po celkem dlouhé době výborná kniha, ke které nemám žádnou výtku. Příběh byl originální a i k zamyšlení. Moc jsem si čtení užila.

17.02.2018 5 z 5


Zázračná madona / Ukřižovaná / Newtonův mozek Zázračná madona / Ukřižovaná / Newtonův mozek Jakub Arbes

Já četla pouze Zazračnou madonu a byla jsem neskutečně překvapená. Přesto, jak je příběh krátký, je celkem dost náročný. V knize je spoustu myšlenek a nečekaných zvratů ale i přesto si dovedu představit, že bych si Zázračnou madonu zařadila do maturitního kánonu.

01.02.2018 3 z 5


Povídky malostranské Povídky malostranské Jan Neruda

Jelikož jsem čekala od knihy málo, velice mile mě překvapila. U povídek jsem se bavila a u některých i zamyslela. Navíc jsem četla vydání s krásnými ilustracemi Petra Urbana, které příběh doplňovaly.

09.01.2018 4 z 5


Babička Babička Božena Němcová

Milé a nenáročné čtení. Je velice zajímavé sledovat život tehdejší společnosti. V dnešní době si většina z nás už nedovede představit, že by se dalo takto žít.

29.12.2017 3 z 5


Král Lávra Král Lávra Karel Havlíček Borovský

Příběh má v sobě skrytou myšlenku, která je i dnes aktuální. Kniha je velice krátká, takže ji dokážete přečíst během pár minut. Své si v ní najdou jak děti, tak i dospělí.

19.11.2017 4 z 5


Krvavé evangelium Krvavé evangelium James Rollins (p)

James se řadí mezi mé nejoblíbenější autory a i zde mi to opět potvrdil. Líbí se mi propojení s jinou autorkou, kniha je napsaná v trochu jiné rovině a je zajímavější, než kdyby byla napsáná jedním člověkem. Děj je velice zvláštní a celkem složitý, proto myslím, že nesedne úplně každému.

24.10.2017 5 z 5


Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Pro mě zatím největší objev a překvapení tohoto roku. Knížka nebyla nijak náročná a ještě pobavila. Děj sice nebyl nijak strhující, ale to mi vůbec nevadilo. Konec nebyl zcela očekávatelný, jako je to u spousty románů. Třešničkou na dortu jsou recepty, které určitě vyzkouším.

24.10.2017 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Krásný a dojemný příběh. Nechápu, jak autor mohl na tak málo stránkách popsat snad všechny pocity a ještě dodat tolik ponoučení. U knihy by se člověk měl pozastavit a přemýšlet, o čem opravdu život je a za co stojí. Nádherná kniha, kterou jsem dozajista nečetla naposled a všem ji musím doporučit k přečtení.

18.09.2017 4 z 5


Malý princ a Planeta Ludoky Malý princ a Planeta Ludoky Clotilde Bruneau

Příběh není nijak skvělý, ale kniha je precizně zpracovaná po grafické stránce. Je radost listovat jí a vzhled posunuje celý děj mnohem výš

18.09.2017 4 z 5


Carrie Carrie Stephen King

Abych pravdu řekla, čekala jsem něco víc. Od Kinga to byla sice má první kniha (a určitě ne poslední), ale moc mě nenadchla. Na druhou stranu musím vyzdvihnout rozpracování psychologické stránky u všech postav. Za mě trošku lepší průměr.

18.09.2017 3 z 5


Osmák degu Osmák degu Vladimír Motyčka

Skvělá kniha pro začínajíci chovatele těchto tvorů. Našla jsem zde ale pár informací, které považuji za ne zcela správné.

14.09.2017 3 z 5


Titanic: Deník dívky z roku 1912 Titanic: Deník dívky z roku 1912 Ellen Emerson White

Kniha je napsaná lehce, aby jí porozuměly i děti. Příběh je poutavý a zároveň velice smutný. I když je vymyšlený, působí velice reálně. Fotografie na konci bravurně vše umocňují.

03.09.2017 4 z 5


Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Od knihy jsem nic velkého nečekala, proto mě velice mile překvapila. Po vzhledové stránce je nádherná. Obsahově "zlatý střed". Pokud hledáte nenáročnou knihu, u které si odpočinete a ještě se pobavíte, mohu doporučit.

03.09.2017 4 z 5


Nouzový výtah Nouzový výtah Daniel Handler

Pro mě zatím jeden z nejlepších dílů. Jsem zvědavá, co bude násladovat a kdy najdou své přátele.

11.08.2017 4 z 5


Kdo udal Anne Frankovou? Kdo udal Anne Frankovou? David Barnouw

Velice zajímavý "výzkum". Zase se dívám na válečné udalosti a rodinu Frankovou jinak. To co museli prožít, je k nevíře a moc mě mrzí, že válku nepřežili. Kdo se zajímá o válečné téma a Anne Frankovou, tak by si měl tuto knihu rozhodně přečíst.

11.08.2017 4 z 5