Yvy70 Yvy70 komentáře u knih

☰ menu

Ohnivý stĺp Ohnivý stĺp Ken Follett

Ken Follett je prostě mistr , přestože je kniha velmi objemná, přečtete jí jením dechem. Líbí se mi styl, kterým Follett vypráví příběhy, založené na historických faktech. Je to napínavá a poutavá kniha, stejně tak, jako její 2 předchozí díly. Náboženský konflikt, který se řešil nejen v Anglii vás nutí k zamyšlení, jak složité a neklidné toto období bylo. Někteří čtenáři Folletta odsuzují, že má jasně určené, kdo je zlý a kdo dobrý hned od začátku, kdy začnete číst a ,že na konci je vždy happy end , ale myslím, že u románů se to tak nějak očekává . Je skvělé, že i další díl úspěšného románu Pilíře země je stejně dobrý a udržuje si stejnou kvalitu. Mohu jen doporučit, budete si přát, aby vyprávění nikdy neskončilo.

13.11.2023 5 z 5


Ada Ada Veronika Jonášová

Skvělá kniha, která nás nutí k zamyšlení ohledně odsunu Němců po roce 1945, tohle téma je velice krásně popsané formou pravdivého příběhu, který se vztahuje k autorčiným německým předkům. Čerpá z ověřitelných historických zdrojů, je proložená nevtíravým autorčiným osobním příběhem, doložená dobovými dokumenty, ze kterých až mrazí. Donutí vás najít si na internetu další informace a podívat se na konec války i z druhé strany. Knihu jsem přečetla za jediný den, nemohla jsem se od ní odtrhnout.

15.01.2023 5 z 5


Tajemství porodní báby Tajemství porodní báby Sabine Ebert

Krásný první díl ságy z ranného středověku. Moc hezky napsané, napínavé. Mám ráda historické romány na základě historických faktů, když si můžete vyhledat zajímavosti o místě, kde se děj odehrává. Kniha je napínavá, plná vášně, zrady a neočekávaných zvratů. Velmi sympatičtí mladí hrdinové, kteří pro svůj společný život toho museli spoustu vytrpět. Už se těším na další díl.

23.07.2019 5 z 5


Prosecco do žíly Prosecco do žíly Nikola Mišjaková

Jsou knihy, které kdyby nevyšly , tak by čtenář nebyl o nic ochuzen, tato je jednou z nich. Ani vtipná ani zábavná , prostě nijaká. Naštěstí má jen pár stránek, tak to nebyla zase taková ztráta času.

23.07.2019 odpad!


Hana Hana Alena Mornštajnová

Po přečtení této knihy je velmi obtížné si vybrat co budte číst dál. Příběh vám ještě dlouho bude doznívat v hlavě. Kniha se vám dostane pod kůži. Tady si člověk uvědomí, jaké zdánlivě nedůležité okamžiky a rozhodnutí můžou ovlivnit životy dalších lidí. O válce bylo napsáno mnoho knih, ale tahle je určitě jednou z nejpovedenějších. Doufám, že se stane povinnou četbou. Já určitě donutím své adolescenty si jí přečíst.

06.02.2018 5 z 5


Smrtelný hřích Smrtelný hřích Lisa Jackson

Skvělá napínavá a nenáročná detektivka. Moc hezky se to čte.

06.03.2017 4 z 5


Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Jeden z nejkrásnějších historických románů, které jsem kdy četla. Prvních pár stránek mi připadalo, že to bude trochu nudné, ale pak se děj začal krásně odvíjet a já nemohla knihu odložit. Přečetla jsem jí jedním dechem. Prosím přečtěte si více než těch 20 stránek a nebudete chtít skončit.

21.02.2017 5 z 5


Na věky věků Na věky věků Ken Follett

Důstojné pokračování Pilířů země. Rozhodně stojí za přečtení.

21.02.2017 5 z 5


V mlze V mlze Caroline Eriksson

Celá kniha působí jako velký chaos. Dalo mi dost přemáhání, abych jí dočetla.
Je nesrozumitelná s divnou zápletkou, prostě plýtvání časem. Lákavá obálka, stejně tak upotávka, ale po přečtení velké zklamání. Rozhodně si další knihu od C.Eriksson nekoupím.

21.02.2017 odpad!