yenna yenna komentáře u knih

☰ menu

Císařovna Císařovna Roman Bureš

....
Naši nejhorší nepřátelé jsou našimi nejlepšími učiteli....

14.03.2018 4 z 5


Jak poznat psí duši Jak poznat psí duši Rudolf Desenský

Knihu jsem četla v novém vydání a velmi se mi líbila. Shledala jsem ji velmi poučnou tak, že jsem si v průběhu čtení téměř rvala vlasy, co všechno jsem na svém psu z nevědomosti kdysi napáchala.
Ten to i tak ustál skvěle, ale myslím, že bychom si se znalostmi, které jsem snad z této i dalších knih pana Desenského pochytila, rozuměli s pejskem více.
Podle mého názoru tato kniha dosti zásadně mění postoj čtenáře k psímu plemeni jako takovému a jedná se o zajímavou sondu do jejich duše, která může být i zrcadlem do duše lidské.

09.10.2017 4 z 5


Propast času Propast času Roman Bureš

Kniha se mi velmi líbila, hlavně to propojení lidí z různých časových rovin. Vždy mne zajímalo, jak velmi se lišila mentalita lidí v průběhu století a zde je vykreslen zajímavý obraz, jak by to mohlo být.
Knihu jsem teď půjčila otci, který je velmi zainteresován do historie a zeměpisu, tak se těším na jeho hodnocení. Při zběžném prohlédnutí knihy konstatoval, že tomu chybí mapa, kde všude se postavy pohybovaly. Takže se vůbec nebudu divit, pokud mi ji vrátí i s vypracovanou mapou, jak to dělá i u jiných bezmapových knih :)

09.10.2017 4 z 5


Souostroví Gulag - 1. díl Souostroví Gulag - 1. díl Alexandr Isajevič Solženicyn

Kniha, u které není tak nutno dočíst poslední stranu, pár kapitol dokonale některým postačí. Člověk žasne nad takovou spoustou zvěrstev a neuvěřitelné drzosti, bezohlednosti a hlouposti představitelů vlády a jejich přisluhovačů. Čtenář nabyde dojmu, že rusové jsou národ stvořený k utrpení a bídě... i když něco podobného bylo napsáno i o polácích...
Jak tento stát vůbec může fungovat, když si vyhubil většinu inteligence, elity národa a osob důležitých z hlediska mravního?

Kniha je svým způsobem podrobným popisem toho, jak funguje mlýnek na maso... rusové jsou početný národ...

15.07.2013 4 z 5


Stručná historie času Stručná historie času Stephen W. Hawking (p)

Tuhle knihu by člověk, který se zajímá o témata obsažená v této knize, měl mít k dispozici u sebe doma, aby si ji mohl kdykoliv znovu otevřít a přečíst si jednotlivé pasáže. Neboť dle mého názoru toto není kniha, která se dá přečíst najednou a pak ji vesele vrátit do Knihovny nebo jejímu majiteli.
Já osobně jsem víc jak třetinu věcí z knihy pozapomněla nebo zcela nepochopila a ráda bych se k nim ještě vrátila, neboť jednotlivá témata jsou pro mne velmi zajímavá a objevná. Teď už vím, že to, co na nebi vidím, již v podstatě nemusí být na svém místě a třeba díky schopnosti vysoké gravitace blízké hvězdy ohýbat dráhu světla jiné hvězdy, ani na tom místě, jak se nám jeví, vůbec nikdy nebylo.
Do té doby než se obnos mé peněženky a zmíněná kniha potkají v jednom knihkupectví, si budu muset vystačit s Doctorem Who :)
I když v podstatě pan Hawking celý koncept cestování v čase a prostoru vyvrací, ale nechme si prostor pro fantazii, vždyť spousta tezí ještě ani nebyla vědecky stoprocentně potvrzena :)
"allons-y" http://youtu.be/mDsN5lWLKU0?t=38s

20.06.2013 4 z 5