xxSmoldaxx xxSmoldaxx komentáře u knih

☰ menu

Kmen - Všichni chceme někam patřit Kmen - Všichni chceme někam patřit Sebastian Junger

Potenciál této knihy je obrovský. Historicky zakodována touha člověka někam patřit nám v moderním živetě tvoří v hlavě pěknou paseku. Autor ale téma pojal velmi úzce a velkou část knihy věnuje vysvětlení, proč čím dál více lidí bojuje s depresemi. Určitě zajímavé čtení, ale mohlo nabídnout více.

29.09.2020 3 z 5


Jaromír Jágr - Vlastní životopis Jaromír Jágr - Vlastní životopis Jan Šmíd

Jsem z Kladna a odmala hrál hokej. Jágr je bůh a těším se na novější knihy, ale tahle mi moc nových informací a poznání nepřinesla. Určitě stojí za přečtení pro všechny, kteří Jágra nesledují 20+ let.

18.08.2020 3 z 5


Paměti a úvahy Paměti a úvahy Lubomír Štrougal

Štrougal se za nic neschovává. Přiznává (i když s typickým komunických lehčováním) chyby komunistického režimu. Nesouhlasí s politickými procesy 50. let, ale už se nezabývá šikanou a utlačováním obyvatelstva v průběhu 40ti let. Vyzdvihuje rozvoj průmyslu i zemědělství za vlády kumunismu i nulovou nezaměstnanost. Kritizuje dění po 89. a najdete zde vše, co byste čekali. V jednom má ovšem kniha velký přínos. Pokud jste jako já doteď nechápali, jak někdo může komunisty stále volit nebo dokonce obhajovat, tak po přečtení byste pochopit měli. Nemusíte souhlasit (jako já), ale určitě si rozšíříte obzory v uvažování komunistických voličů. Tuto knihu jsem dostal od dědy po několika vyostřených vánočních politických diskuzích a v tomto splnila účel. Pro mladší generaci určitě přínos má. Starší čtenáři (co pamatují dobu před 89. předpokládám už ty kec znají :)

03.07.2020 4 z 5


Labyrint pohybu Labyrint pohybu Pavel Kolář

Kniha zajímavá především tím, jak pan Kolář přistupuje k medicíně. Z jeho podledu na celkové zdraví člověka by si měli vzít příklad všichni . A ne jen doktoři.

31.03.2020 4 z 5


Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Asi takhle. Každý díl přátel jsem viděl asi 10x a poslední dobou mě to na Netflixu už ani nelákalo. Po přečtení této knihy jsem našel motivaci do dalšího sledování. Za mě super připomínka se spoustou nových zajímavostí ze zákulisí.

02.12.2019 4 z 5


Modrá rokle Modrá rokle Jaroslav Foglar

Po letech krásná nostalgie. Čteno znovu po cca 16ti letech. S odstupem mi to přišlo lehce jednoduché a prvoplánované, ale ta atmosféra dobrodružství je tam pořád. Svým dětem jednou rozhodně doporučím.

02.12.2019 4 z 5


Kim Čong-il uvádí Kim Čong-il uvádí Paul Fischer

Další zajímavý příběh ze sekce "Only in North Korea".

17.01.2019 3 z 5


Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Nina Špitálníková

Určitě zajímavý pohled na život v Severní Koreji od někoho, kdo tam nebyl pouze na výletě s cestovkou. Kniha je čtivá a na svou délku dává dostačující informace o historii a struktuře vládnoucí rodiny. Doufal jsem, že se dočtu více o obyčejné životě, ale je pochopitelné, že možnosti, jak zažít venkovský obyčejný život jsou omezené. Knihu určitě doporučuji.

17.01.2019 4 z 5


První člověk - Život Neila Armstronga První člověk - Život Neila Armstronga James R. Hansen

Určitě zajímavý příběh o neuvěřitelné cestě. Ovšem než se dostanete k Apollu, je kniha velmi popisná a řekl bych nezajímavá. Druhá část už stojí za to.

03.01.2019 3 z 5


Učiť sa a vyhrávať Učiť sa a vyhrávať John Kavanagh

Kdo se alespoň trochu zajímá o sport a tím více o bojové sporty, rozhodně by neměl váhat s přečtením knihy od Johna. Životní cesta nejen jeho, ale také Connora. Vše hezky popsáno bez nudnách detailů. Naopak nechybí zákulisní perličky jak z prostředí UFC, tak Connorova života.

27.11.2018 4 z 5


Hory shora Hory shora Arnošt Tabášek

Kniha je hezky odvyprávěná. Člověk dostane obrázek, jak to na nekomerčních samostatných pokusech o výstup chodí. Klobouk dolu před autorem. Po několika horách je ovšem průběh repetativní - příprava - výstup - pocity, což by mohlo od čtení dalších výstupů odradit.

27.11.2018 3 z 5