wirtr wirtr komentáře u knih

☰ menu

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Bohužel o hodně slabší než předchozí díly. Oproti předchozím dílům až moc málo Josefových hlášek. Ale stejně pobavilo.

30.10.2018 2 z 5


Pavučina Pavučina John Wyndham (p)

Škoda, že děj proběhl tak neskutečně rychle, hlavně poslední třetina. Jinak je to zajímavý filozoficko-biologický horor.

29.10.2018 4 z 5


Pyramidy, obři a zaniklé vyspělé civilizace u nás Pyramidy, obři a zaniklé vyspělé civilizace u nás Hana Blochová

Jednou jsem se náhodou dostal ve Znojmě na přednášku paní Blochové a takovou snůšku žvástů jsem jen tak neslyšel. Nejenomže neskutečně plave v historii a tvrdí že 16 metrů vysocí obři postavili podzemí ve Znojmě, které má místy vysoké chodby jen 50 cm, ale i po lidech, kteří temto nesmyslům věří, požadovala za účast na přednáškách nehoráznou sumu. Osobně bych ji označil za rafinovaného podvodníka působící na slabší jedince lokálním patriotismem. Tady bych se měl ale spíše vyjádřit ke knize, než ke vlastní zkušenosti a knihu hodnotím úplně stejně jako osobní setkání s autorkou. Kdo se alespoň trochu zabývá dějinami tak se této ženě vysměje.

20.04.2017 odpad!


Dcery Jidášovy Dcery Jidášovy Markus Heitz

Ze všech šesti knih v této sérii byla dle mého názoru tahle nejkrvavější. Myslím že pokud bychom spočítali počet mrtvých v této knížce bude to zhruba odpovídat počtu stranám. Akční od začátku do konce. V knížce se objevyli snad všechny důležité postavy z celé série, kromě postav z Krvavých bran (ještě že tak), a také přibyla spousta nových, některé možná byly nadbytečné například David O'Liar. Když to shrnu, knížka se mi dost líbila, ale myslím, že další díl, který by přinesl další nové postavy, by už byl přeplácaný, toto je strop. Autor ale řekl, že plánuje další knížky, které by měli více či méně navazovat. Je dobře, že pátrá po novém cituji: "ohnisku." Doufejme v úspěšné objevení a tešme se na další vyzdvyžení krvechtivých legend. Nový start by mohl být skvělý.

03.04.2016 5 z 5


Trůn lebek Trůn lebek Peter V. Brett

Tak tento díl je opravdu kvalita, akorád bych vytkl obrovské množství postav a rodinných příslušností.

10.01.2016 5 z 5


Syn Jidášův Syn Jidášův Markus Heitz

Celou dobu jsem si myslel, že jsou to jednotlivé příběhy z minulosti Skylly. Jenže pak se vše tradičně spojilo do jediného celku. I když byl Tanguy v příštím životě poměrně magor, v předposlední kapitole jsem ho docela litoval jaký měl život. Docela chápu jeho vztek. A musím říci, že tato kniha poměrně dobře zaoblila ostré hrany Krvavých bran a krásně sjednotila celek jednotlivých knih. Myslím že si Dcery Jidášovy seženu v němčině abych je mohl číst ještě dříve než to vyjde v češtině, docela se těším na konec a doufám, že se všechny tři zbaví Botisova prokletí. 4,5

15.08.2015 4 z 5


Kolektoři Kolektoři Markus Heitz

Kniha má trošku pomalejší start a je trošku předvídatelná, ale autor zde opravdu hodně rozvinul svou fantazii a budoucnost velice podrobně vykresloval od nových nemocí, způsobených cestami vesmírem, až po různé náboženské kulty. Obzvlášť se mi líbil nápad vytvořit levnou pracovní sílu - humanouidy beta. A úplně dokonale zde bylo popsáno chování lidí ke zvířatům v chovech, jenže tady jsou ta zvířata mi. Vegani a různí aktivisté by jásali.

09.04.2015 4 z 5


Ritus Ritus Markus Heitz

Opravdu dokonalá knížka strašně se mi líbila a v podstatě díky této knize čekám vždy na nové knížky od tohoto autora jak na smilování boží. Dokonalé promyšlená spojitost mezi ději v 18. a 21. stoletím. Velice se mi líbilo to, že děj byl založen na skutečných událostech a skutečných historických postavách. Ale jak už zde bylo řečeno, část v 21. století je trochu méně záživná. Musím ale říct, že pokud byla část v 21. momentálně zajímavá, naštvalo mě, když zkončila kapitola a začalo 18. století a naopak to bylo ještě intenzivnější. 5 hvězd

24.02.2015 5 z 5


Krvavé brány Krvavé brány Markus Heitz

No co napsat o této knížce, začátek byl poměrně nudný a florista s kuchařkou mi nebyli tolik simpatičtí jako třeba Eric nebo Sia z jiných autorových děl. Naštěstí to zachránila Justine, která svou arogancí k zákonu a agresivitou dodala knize švih. Hned jak se na scéně objeví francouzka, kniha zvyšuje obrátky a začala mě dost bavit. Dost se mi také líbili záhadné posatvy především Levantin a co mě opravdu nadchlo bylo to, že tato kniha svělým způsobem spojila sérii Ritus a Jidáše. Už aby byl čas na knížku Syn Jidášův.

24.02.2015 2 z 5


Tlukot křídel smrti Tlukot křídel smrti Paul Hoffman

Výborná kniha, sice na první díl nemá, ale i přes to skvělá, rozhodně doporučuji přečíst. Začátek je sice trochu slabší, ale kniha se brzy rozjede a pak už je to jedna bitva za druhou, které komplikuje Calův zdravotní stav, city k Arbell, úplatky a nové city k Artemisii (bohužel končí tragicky, z čeho jsem byl i trochu smutný). Strašně mě nadchlo, že autor použil husitský způsob boje, který není v cizích zemí moc znám. A opravdu dost jsem byl překvapený z posledních kapitol, hlavně z toho jak Cale na konci zmizel. Celkem rád bych přijal 1 kapitolu o tom, kde Cale je a jak to s ním dopadlo. A pak mě dost zarmoutila i náhlá smrt Henriho. Konec bych hodnotil jako dost pochmurný.

24.06.2014 5 z 5