vojteem vojteem komentáře u knih

☰ menu

Žádné stopy Žádné stopy Frederick Forsyth

Všechny povídky originální a samostatné, navzájem výtečně "propojené" Forsythovou příběhotvorností. Je asi fajn je číst jako první z Forsythových knih, ale výtečné, když už máte pár kousků za sebou. Pak jsou některé povídky opravdovou lahůdkou :)

27.07.2015 5 z 5


Spis Odessa Spis Odessa Frederick Forsyth

Tohle má šťávu. Skvělá propracovanost, výborný příběh, tradiční Forsyth :)

27.07.2015 5 z 5


Seznam smrti Seznam smrti Frederick Forsyth

Forsythovi romány miluju. Ale těžko říci, proč mám pocit, že je tato knížka mezi jeho ostatními spíš slabší. Má nápad, je výborně zpracovaná, celkově propracovaná, ale přijde mi, že text je chvílemi možná trošku těžkopádný a i zjednodušený. Buď to u jeho dřívějších knih nebývalo zvykem anebo jsem to přehlížel..

27.07.2015 3 z 5


Hvězda moří Hvězda moří Joseph O'Connor

Kniha, skvěle přeložená za využití plného bohatství českého jazyka, nás zavádí do míst a dob, kde by se ocitl asi jen málokdo rád a vlastní volbou. A nejenže nás kniha do oné doby zavádí, ale přímo nás jí provádí, ba co víc, kolem nás ji vlastně sestavuje a maluje v jasných - byť ponurých - barvách. Autor fascinujícím způsobem sestavil domnělý a dost možná i velmi pravděpodobný život mnoha postav a snad ještě lépe úsek jejich životní pouti v knize doslova zhmotnil. Potud snad za 6*. Bohužel na druhé straně i z mého pohledu určitá bezcílnost a občasná absence děje knihu z pomyslného vrcholu sráží zpět "pouze" do vysokého nadprůměru, ze kterého ji v mých očích nevyzvedne ani ... to nebudu budoucím čtenářům prozrazovat :)

07.02.2015 4 z 5


Glennkill – ovce vyšetřují Glennkill – ovce vyšetřují Leonie Swann

Proč si tento příběh, který dozajista právě takto prožilo stádo chytrých, šikovných a velmi - jak to říci - zkrátka ovečkovitých :) oveček přečíst? Jejej, těch důvodů je opravdu pěkná řádka. Tak třeba proto, že knížka má atmosféru, která jí padne jak dobře ušitý kabát. Třeba proto, jak je vypiplaná úplně od "malého jehňátka" a jaká radost a pohoda z ní přímo září. Zkrátka a jednoduše.. Určitě proto, že takhle báječných a strašně dobře napsaných zábavných knížek na tomhle svět moc není.

P.S. Všimněte si, jaké další knihy se nalézají pod heslem "ovce" - tohle je VYJÍMEČNÁ kniha.

25.11.2014 5 z 5


Není římského lidu Není římského lidu Jarmila Loukotková

Možná spíše než o čtení knihy se jednalo o nádhernou osobní vzpomínkou na dobu, kterou jsem nikdy nezažil. Pokud jste ještě nečetli, neváhejte, máte před sebou pozvánku zavzpomínat..

25.11.2014 5 z 5


Noční hlídka Noční hlídka Terry Pratchett

Kniha plná chutných receptů jak si na různé způsoby užít Samuela Elánia ve dvou časových rovinách. One of Top 5 from Terry P.

25.11.2014 5 z 5


Každé řešení má svůj problém Každé řešení má svůj problém Kerstin Gier

Jsem kluk. To zaprvé. Nejsem Gay. To zadruhé. Proč jsem vlastně dívčí román četl? Nechtěl jsem nic komplikovaného, nechtěl jsem přemýšlet. Hledal jsem něco lehce vtipného na pohodu. A ono jo. Tohle mi sedlo, dodalo lepší náladu. Takže jako kluk, negay, vážně doporučuju :)

25.11.2014 3 z 5


Zaslaná pošta Zaslaná pošta Terry Pratchett

Znáte ty pocity u knížky: Uff, nějak se do toho nemůžu dostat. Neni to špatný, ale mám to vůbec dočíst..? NE, tak tyhle myšlenky Vás u téhle knížky opravdu nenapadnou. Tohle je excelentní dílo, které přidává k autorově úchvatně barevné fantazii, skvělému stylu umocněnému vyjímečným překladem, velký a zábavný příběh. Děkuji

25.11.2014 5 z 5


Mort Mort Terry Pratchett

Ano, ano, ano, takhle prostě ano. Elegance, radost, úžasná představivost, vtip. Krásný příběh, chytrý, co k tomu víc.. Snad jen.. Jedna z nejlepších od Pana spisovatele. "NECHÁM SI VÁS NA POZDĚJI" - "?!?" - :))

25.11.2014 5 z 5


Gomora Gomora Roberto Saviano

Cubicle - díky. Ušetřil jsi mi spoustu řádků písma, podepisuju, byť vzhledem k tomu, že byla kniha zajímavá, dávám 3stars. Mohla být vlastně ve výsledku klidně o 2/3 užší aniž by přišla o nějakou vypovídací hodnotu, pak by dostala klidně i 4. Jenže to by vlastně těžko mohla být vůbec tato kniha knihou..

25.11.2014 3 z 5


Americký sniper Americký sniper Jim DeFelice

Jo jo, to je ono, takhle to má vypadat. Ta kniha nejen splní vaše očekávání, ale i předčí. Tedy samo.. jde o to co čekáte. A kdo je trošku chytrej, čeká vzhledem k názvu glorifikaci USA. Jasně, že tam je, kurňa, jenže to k tomu prostě .. patří. Je ten chlap vrah? Co myslíte? Je to - americkej sniper! Nedělá bábovky na pískovišti, kvůli tomu prostě každej den "z postele nestává". "Není pravda, co vám doma říkali, násilí řeší problémy"

25.11.2014 5 z 5


Americký hrdina Americký hrdina Larry Beinhart

Začátek slibnej. Jenže, sliby - chyby, co sliboval, fakt nesplnil. Myšlenka dobrá, ale provedení poněkud bolavé. Kniha nevěděla, jestli být rybou nebo rakem. Přečtěte si jen, pokud se vám líbí rybí tělo s račími klepety.

25.11.2014 2 z 5