vlasta88 vlasta88 komentáře u knih

☰ menu

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Parádní kniha, náhled do mysli pana záporáka mě velmi bavil, byl to takový příjemně psychopatický zážitek. :))

08.02.2023 5 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

(SPOILER) Příběh to není špatný, ale to provedení... Tolik mrtvol a tak strašně přehnaně dramatický konec (stejně jako v prvním díle série). Už víme, kde jsou! Tak nevíme! ... Tak jsou tam! Nejsou!...Tak jsou určitě tam! Ne, utekli nám před nosem!... U skákání do řeky už jsem nevěřícně kroutila hlavou. Navíc taková nepravděpodobná smíření (Luke, Misty). Nevím, nevím, jestli se pustím do dalších dílů...

08.02.2023 3 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Kniha je taková velmi americky dramaticky strhující se spoustou mrtvol a intrik, ale počtení je to pěkné. :)

02.02.2023 4 z 5


Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách Zdeněk Šmíd

Knihu jsem poprvé četla ve svých devíti letech a i vzhledem ke každoroční návštěvě Tater mi přirostla k srdci takovým způsobem, že po více než dvaceti letech je v naprosto salátovém vydání a znám ji nazpaměť. Spoustu věcí jsem pochopila až s věkem, takže ač se to možná na první dobrou nezdá, nejedná se úplně o povrchní humoristickou literaturu. :)

21.01.2023 5 z 5


Jmenuju se Ozzy Jmenuju se Ozzy Ozzy Osbourne

Tvorbu mistra Ozzyho mám zatraceně ráda. A i když jsem několikrát během čtení této knihy došla k závěru, že je to vyfetovaný idiot, mám ho i po tom v podstatě ráda i jako lidskou bytost. Postavil se k tomu všemu čelem a s humorem (obzvlášť na začátku, kde popisuje dětství - při čtení jsem absolvovala několik až hýkavých záchvatů smíchu :D ). A člověk ho musí obdivovat už jenom za to, že to všechno přežil. :)

11.01.2023 5 z 5


Žolinka, Kanovník Žolinka, Kanovník Jindřich Šimon Baar

V životě jsem necítila takovou nenávist ke zvířeti jako při čtení Žolinky. Jestli něco Baarova díla umí, pak je to vyvolání silných emocí.

11.01.2023


Hra na lháře Hra na lháře Ruth Ware (p)

Knihu jsem začala číst v domnění, že se jedná o detektivku, a ona je to přitom kniha o kojení s postranními historkami... Do čtení jsem se po pár desítkách stránek už pouze nutila a po mléčné slině a růžích napěchovaných do popelnice jsem knihu definitivně zaklapla.

11.01.2023 odpad!