Verr_Black Verr_Black komentáře u knih

☰ menu

Běsnící světlo Běsnící světlo Estelle Laure

Pěkný příběh dívky, která má v sobě chaos a do toho musí čelit opravdovým dospěláckým problémům, aby zajistila sebe i sestru a nic je nerozdělilo. Sice jak už zde ostatní zmínili, hlavní hrdinka se překvapivě zachovala vždy relativně správně, což není moc realistické, nicméně se mě kniha zvláštním způsobem dotkla a oslovila mě. Kniha nese v sobě mnoho hlubokých myšlenek, proto je vhodná právě pro mladší ročníky, aby si uvědomily, jak významnou roli v životě hraje rodina. Za mě velmi povedený YA kousek.

17.11.2017 4 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Byla jsem celkem skeptická, když jsem na obalu viděla označení Bestseller. Nakonec mě příběh oslovil, i když byl rozjezd pomalý. Kniha byla strašně čtivá, takže se opravdu nedalo od ní odtrhnout. Nicméně anotace knihy je dle mého tak trochu nešťastně napsaná, neboť odhaluje zbytečně moc informací, které navíc nacházíme až někdy v polovině příběhu. Čtenáře to tak zbytečně připravuje o překvapení. Tato knížka se mi celkově líbila, ale nenadchla mě natolik, abych sáhla po dalším dílu.

09.09.2017 4 z 5


Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Příběh s velkým potenciálem, který nebyl plně využit. Kniha byla velmi čtivá, myslím si, že si ty 4 hvězdy zaslouží. Jednu ale ubírám za velkou předvídatelnost děje. Taky mě velice pobavila proměna hlavní hrdinky z šedé myšky na hotovou ženu činu, to bylo celkem komické. Nicméně tato kniha určitě neurazí a na dovolenou bych si ji klidně zabalila :)

11.07.2017 4 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Co se nedá této knížce upřít je fakt, že je velmi čtivá, ačkoliv místy celkem chaotická. Nicméně srovnávat ji se Zmizelou - to je jako srovnávat nebe a dudy. Dívka ve vlaku zkrátka nemá dle mého názoru takový potenciál. Celkově se mi kniha líbila, ale určitě bych ji neřadila mezi topku. Neshledávám na ní nic mimořádného, je zbytečně přeceňovaná a řadí se mezi ostatní thrillery s možná lehce nadprůměrným dějem.

07.03.2017 3 z 5