vercaveverka_vh vercaveverka_vh komentáře u knih

☰ menu

Noc na Karlštejně Noc na Karlštejně Jaroslav Vrchlický (p)

Filmové zpracování jsem viděla nespočitatelněkrát, audioknihu jsem v dětství poslouchala dokola a dokola, také jsem měla tu možnost jít do Městského Divadla Zlín na toto představení a nakonec jsem se rozhodla přečíst i knihu a žádné z těchto věcí nelituji.
U knihy jsem očekávala nejmíň 120 stran textu, který horko těžko přečtu, ale nebylo to tak. Stran je pouze 66 a text se čte lehce, možná jen kromě delších proslovů.
Jistě doporučuji přečíst si, podívat se na film nebo i zajít si do divadla, ať už Zlínského, kde se představení náramně povedlo a já si užila každičký moment, nebo do nějakého vám bližšího.

02.05.2018 5 z 5


Nie som básnik Nie som básnik Peter Expl0ited Altof

Asi před půl rokem, jsem začala sledovat youtubery. Do té doby jsem nechápala, co lidi vidí na sledování videí na youtube. Jedním z prvních youtuberů, které jsem začala sledovat byl právě Expl0ited. Rychle jsem si ho oblíbila, ale vůbec jsem nečekala, že by napsal něco takového, jako je tahle sbírka básní. Musím říct, že všechny ty básně jsou procítěné a ani nedokážu pořádně popsat svoje pocity, když je čtu. Po přečtení kterékoliv z básní jsem byla vždycky několik minut v tranzu a snažila jsem se z toho vzpamatovat. Hodně silně to na mě dopadlo a musím uznat, že je to jedna z nejlepších knih, jakou jsem kdy četla.

01.02.2017 5 z 5