VaskovkaG VaskovkaG komentáře u knih

☰ menu

Dvacet tisíc mil pod mořem Dvacet tisíc mil pod mořem Jules Verne

Moje první Verneovka a můžu říct, že jsem nečekala, jak moc mě kniha vtáhne do děje a jak moc si dobrodružství kapitána Nema budu užívat.

04.03.2018 5 z 5


Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Jsem ráda, že se dostávám do stádia, kdy čtu dobrovolně knihy, které jsou stejně staří lidé nuceni číst k povinné četbě a nedokáží to ocenit. Jako zabít ptáčka je naprosto dokonalá kniha, která vás donutí se zamyslet. Nejen nad příběhem, ale i dnešní dobou. Rozhodně jsem knihu nečetla naposledy. Čiperu si zamilujete a Atika by chtěl za tatínka snad každý.

04.03.2018 5 z 5


Uvnitř mé hlavy Uvnitř mé hlavy Francesca Zappia

Knihu jsem přečetla jedním dechem během jednoho dne. Četla se sama, příběh mě naprosto vtáhl a já jednoduše nechtěla opustit Alexin svět. Jedinou chybu jsem si způsobila sama tím, že jsem knihu ze začátku otevřela na náhodné stránce , přečetla jednu větu a tím jsem zjistila tu "malou" věc, kterou si Alex vymyslela. :D Takže jsem to díky své blbosti věděla od začátku.

19.09.2017 5 z 5


Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář J. K. Rowling (p)

Dlouho po shlédnutí filmu jsem se přesvědčovala, že knihu nepotřebuju. Že je to prostě jen přepsaný film. No, jenže jsem byla příběhem tak uchvácená, že jsem prostě i tak navštívila nejbližší knihkupectví a knihu pořídila. Podle mě to nemůže mít status knihy. Je to jen vydaný scénář ke skvělému filmu.

14.09.2017 4 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Na knize je vidět, že jí psal někdo jiný, než Rowllingová. Navíc, je to scénář a já si knihu naprosto nedovedu představit jako divadelní hru. Přečetla jsem sice asi jen kvůli tomu, že jsem velký fanoušek HP ale nedokážu přesvědčit sama sebe, že to navazuje na předchozích 7 knih.

14.09.2017 3 z 5


Na hraně zapomnění Na hraně zapomnění Jessica Ann Redmerski

Do půlky to byla naprosto dokonalá knížka, že jsem skoro nedýchala a jen obdivovala každé slovo, které autorka napsala. A pak se to nějak zvrtlo a stala se z toho konina. Myslím, že se autorka prostě nutila do dopsání knihy, nebo nechápu, proč se to tak otočilo. Ale škoda, mohla to být vážně dobrá knížka.

14.09.2017 4 z 5


Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Poprvé jsem knihu četla někdy v horkém červenci a po pár stránkách odložila, jelikož mi to postrádalo atmosféru. Podruhé jsem jí četla přesně na vánoční svátky, ve stejné dny, které jsou popisované v knize a to mělo teprve tu správnou šťávu. Letos o vánocích se na ni chystám znovu, jelikož je to naprosto oddychový příběh, který zkrášlí všechny svátky.

14.09.2017 5 z 5


Léto na druhý pokus Léto na druhý pokus Morgan Matson

Posledních několik stran knihy jsem probrečela, že jsem ani nevěděla jak. V knihách Morgan Matsonové je romantika vždy až na druhém místě. V této knize se hlavně jedná o rodinné pouto, lásku k otci a uvědomění si toho, že rodina je ta nejcenější věc, kterou máme. Perfektní příběh.

14.09.2017


Amy a Roger: Na cestě Amy a Roger: Na cestě Morgan Matson

Nejlepší kniha, kterou jsem již četla tolikrát, že to nespočítám na prstech. Není to žádná přeslazená romanťárna i přes to, že to má nádech romatiky. Nejdůležitější je ale ta CESTA. Je to kniha o cestování, dobrodružství, rodinném poutu a objevování nových věcí. Autorka má ode mě nejhlubší poklonu, jakou zvládnu. Pro mě kniha mého srdce!

14.09.2017 5 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Kniha, která mi rozhodně zůstane v paměti dost dlouho. Osobně nerozumím tomu, že si nikdo nevšiml Theodorových nálad, když bylo vše dost očividné. Poznámka autorky mě rozhodila ještě víc. Každopádně silný příběh, autorka má ode mě velké uznání.

14.09.2017 5 z 5