VašaO VašaO komentáře u knih

☰ menu

Opravdoví hrdinové Opravdoví hrdinové Ervín Najman

Hrdost a vděk za (nejen) jejich oběť - to jsou slova, která mě napadají pro přečtení této knihy, která je pro mě, coby Moutničáka, téměř povinná četba. Je to ovšem milá četba. Souvisejí s ní tři poznámky:
1) jak dopadli váleční hrdinové po roce 48?
2) umět odpouštět
3) nezapomenout, jak křehká je svoboda a kolik krve bylo prolito (38-89), abychom my mohli již čtvrtstoletí žít ve svobodě. Díky, nezapomeneme!

16.11.2014 5 z 5


Můj dres číslo 1 Můj dres číslo 1 Ivo Viktor

Podle mě možná nejlepší český gólman historie (bohužel, vzhledem k režimu nedostal tento skvělý brankář možnost porovnat svoje schopnosti v západoevropských ligách).

16.11.2014 5 z 5


Fergie a jeho říše divů Fergie a jeho říše divů Frank Worrall

Kniha o největším fotbalovém manažerovi všech dob, který za více než čtvrtstoletí odvedl služby Manchesteru United, na které žádný znalec fotbalu (tím méně fanoušek United) nemůže nikdy zapomenout!
Tato kniha obsahuje přesně to, co fotbalový nadšenec očekává - střípky ze zákulisí, perličky ale i známé události pohledem autora - přítele trenéra Fergusona (nákup a prodej C. Ronalda, radosti a strasti s Royem Keanem, class 92´, kung-fu Krále Erika, slovní války s konkurenčními manažery Arsenem Wengerem a Rafou Benítezem a mnoho dalšího...). Doporučuji nejen příznivcům největšího klubu!

16.11.2014 5 z 5