Vajgl Vajgl komentáře u knih

☰ menu

Pán much Pán much William Golding

No nevím, zdálo se mi, že se Pan Golding soustředil na myšlenku tak intenzivně, až zapomněl na všechno ostatní. Ne že by to bylo vyloženě špatné, ale neohromí to tak, jak jsem od knihy, která je součástí povinné četby, čekal.
Kniha možná byla revoluční v době vydání, kdy se veřejně mělo za to, že civilizace je v bílém západním (britském) člověku pevně zakořeněna od narození, ale 60 let od vydání už toto téma podle mého názoru ztrácí dech a nestačí na to, aby samo o sobě utáhlo děj.

14.06.2019 3 z 5


Krátké životy Krátké životy Neil Gaiman

Jsou knihy, po jejichž přečtení máte pocit, že jste četli něco opravdu důležitého. Gaiman vám tohle dokáže provést prostřednictvím komixu. Jako u všech ostatních dílů této série jsem si nebyl úplně jistý, co jsem vlastně četl (viděl) a jako u všech ostatních dílů jsem to bral jako podstatnou součást zkušenosti z četby. Krátké životy nejsou lehkou četbou a stejně jako se Sen s Deliriem vydává na strastiplnou cestu za nalezením svého ztraceného bratra a nevyhnutelně podléhá změně, tak i čtenář nemůže z tohoto emocionálního kolotoče vyjít nezměněn. A takové příběhy potřebujeme.

30.09.2017 5 z 5


Neteleportovaný muž Neteleportovaný muž Philip K. Dick

verges' uns nie

10.02.2016 5 z 5