Vaamoz Vaamoz komentáře u knih

☰ menu

Leviatan se probouzí Leviatan se probouzí James S. A. Corey

Nejlepší space opera poslední dekády. Za mě plný počet, protože ještě nikdy se mi nestalo u čtení že bych se pousmál a procedil mezi úsměvem a překvapením "Fakt spolu ty dva mluví...a měli by vůbec?" . Zkrátka ke každému jsem si vybudoval velmi rychle vztah a tak jak jsou kapitoly napsané bych i řekl, že ke každému trochu jiný přístup. Četl jsem to doma, v kanclu, ve frontě na úřadě a teď nezbývá než spolknout další díl...doufám že bude minimálně stejně dobrý!

07.05.2020 5 z 5


Sto roků samoty Sto roků samoty Gabriel García Márquez

Jak už zde někdo psal "Tohle ve Vás zůstane." To by mělo být na zadní straně obalu knihy, neboť Sto roků samoty je kniha, která, když ji přijmete, když dovolíte autorovi aby Vám ji vyprávěl a necháte se unést jeho uměním opravdu psát příběh, tak Vám zůstane už napořád v hlavě, v srdci, v knihovně a nejspíš i v ruce. Já Sto roků samoty miluji a čtu s odstupem let po každé jinak. Tohle je magický realismus a tak se musí brát.

25.09.2015 5 z 5


Bod obratu Bod obratu Klaus Mann

Je až neuvěřitelné jak jsem mu rozuměl, chápal a ztotožnil se s jeho názory....na víc mne to přimělo rozečíst opět pár děl jeho otce :)

25.09.2015 5 z 5


Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Těším se na díl třetí :) Po prvním dílu, který byl senzační je to ovšem trochu zklamání....tempo polevilo a napětí už nedýchá ze stránek tolik jako předtím....přesto 4* zaslouženě :)

25.09.2015 4 z 5


Bouřková sezóna Bouřková sezóna Andrzej Sapkowski

Já osobně hodnotím knihu velmi pozitivně....jasně....za prvé : Je to zaklínač, no ne? :D Za druhé, neboli *secundo* Má tato kniha náboj který udržuje celou dobu příběh napínavý jak už to u Sapkowského známe. Snad to není poslední kniha o Geraltovi....ještě nejsem dostatečně nabažen.

25.09.2015 5 z 5


Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Parádní kniha od mistra slovanské fantasy :) Pokud hledáte akční dark fantasy, nebo jen chcete trochu probádat svět mimo Středozem pak je zaklínač vynikající volba :)

25.09.2015 5 z 5


Inferno Inferno Dan Brown

Myslel jsem že už vím vše, že mi autor už vše řekl a pak na poslední kapitole mi dal facku ocelovou rukavicí a já to musel rozdýchávat hodně ještě v kavárně druhý den. Doporučuji všemi deseti.

17.12.2014 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Moc chytlavě napsaná kniha. Jediné mínus je pro mne ten moment zklamání, kdy jsem si uvědomil, že jsem čekal duchařský horor a ne fantasy. Nemohl by mi někdo poradit autora, či knihu, která by ukojila mou hororovou chuť?

17.12.2014 5 z 5