Toriel1 Toriel1 komentáře u knih

☰ menu

Denik Ostravaka 1 Denik Ostravaka 1 Ostravak Ostravski

Geniální a nezapomenutelné :)

25.04.2019 4 z 5


Město přízraků Město přízraků Vladimír Šlechta

Cože? To už je deset let, co jsem tuhle skvělou sbírku četla? To je neuvěřitelné. Každopádně moc doporučuji, všechny povídky (až na jednu výjimku, kterou nechci jmenovat) jsou super.

20.04.2019 4 z 5


Ve stínu Říše Ve stínu Říše * antologie

Tak tohle byla jednoduše pecka. Knížku jsem si vychutnala stejně jako Ve stínu apokalypsy, možná je dokonce ještě o něco lepší. Jako nejlepší kousky mi přijdou O lidském dobytku od Romana Bureše (ale Nemesis v Apokalypse je teda mnohem lepší!), Tenkrát na Ukrajině od Pavla Fritze a Digimengele od Reného Vaňka. Obecně tady není moc zlých povídek, každá má něco do sebe, je vidět, že si editoři dali opravdu záležet. Nesedly mi vlastně jen povídky od sester Lukačovičových, Jediný člověk a Stroj na výrobu havranů, obě byly takové nemastné, neslané. Úplně mimo můj vkus byl Meyrink od Petra Schinka, to mi přišlo až moc nepřehledné a nuceně na efekt.

20.04.2019 5 z 5


Inferium Inferium Roman Bureš

Velmi dobré! Vlastně přímo vynikající! Kniha je vlastně pokračováním povídky, která se objevila v antalogii Ve stínu Apokalypsy, kde šlo o jednu z nejlepších povídek. Inferium autorův nápad s peklem rozvíjí k dokonalosti. Mohu jedině doporučiti!

20.04.2019 5 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

K nesmrtelnému Saturninovi se vracím vždy, když je mi těžko na duši. Jde o moji srdcovku.

04.04.2019 5 z 5


Stín Černého hvozdu Stín Černého hvozdu Míla Linc (p)

Míla Linc je fajn. Jestli tedy můžu soudit po přečtení jednoho kusu. Tohle byla moje první jeho knížka. Souhlasím s výtkou, že v příběhu je až moc postav, a že se to trochu táhne, ale jinak moc skvělé a těším se, až budu mít čas na další Lincovinu.

04.04.2019 3 z 5


Ve stínu apokalypsy Ve stínu apokalypsy * antologie

Moc pěkná sbírka, jen co je pravda! Nejvíc se mi líbily povídky od Romana Bureše a Leoše Kyši. Jinak jsou ale ve sbírce bohužel i kousky, které dost sráží celkový průměr. Jako asi vůbec nejméně dobrá mi přišlo Devět životů od Markéty Klobasové. Nicméně už se velmi těším na druhý díl ve Stínu Říše, už ho mám objednaný.

04.04.2019 3 z 5


To To Stephen King

Ne nadarmo se této obsáhlé knize říká bible literárního hororu. Má to všechno - perfektně vyvážené postavy, neotřelý hororový příběh, který nezapomenete, vlastní složitou mytologii a unikátní dělení do dvou dějových linií, které se směrem k závěru propojují a dají vyniknout fenomenálnímu závěru.

Spoiler! Dost mi vadila ta pedofilní scéna, šlo to určitě i bez ní, a nedivím se, že se jí filmové adaptace vystříhaly.

30.03.2019 5 z 5


Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Absolutní klasika postmoderní fantastické tvorby mistra Pratchetta. Opakovaně se k této knížce vracím každý rok.

30.03.2019 5 z 5