TerezaVávrová TerezaVávrová komentáře u knih

☰ menu

To je Istanbul To je Istanbul Tereza Říčanová

Trochu si nejsem jistá tím konceptem zpracovávání série "To je" M. Šaška jinými autory. Nicméně Říčanová se k němu postavila velmi solidně.

15.03.2022 4 z 5


Hurá do muzea Hurá do muzea Pavlína Pitrová

Na knize mě ruší její způsob provedení: po grafické i výtvarné stránce je velmi slabá. Působí jako šitá rychle horkou jehlou, což bohužel ubírá důležitému tématu. Autorka napsala i knihu věnovanou galerii, o které platí bohužel to stejné, v tomto ohledu funguje mnohem lépe knížka Jak se dělá galerie.

06.03.2022 1 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Pokud byste chtěli od autorky přečíst jedinou knihu, pak doporučuji Hanu. Zde je vidět, že i při Listopádu používá stejný způsob myšlení, stejné principy a postupy, které postupně odhalují ukrytá tajemství i odvrácenou (v tomto případě fiktivní) stranu naší historie. Přesto stále dokáže udržet styl a napětí.

23.02.2022 5 z 5


Ztracený svatý Ztracený svatý Ondřej Horák

Kniha místí různé žánry od odborné publikace, přes detektivku až po komiks a dokonce mísí i různé jazyky: je psána česko - slovensky. Přesto drží pohromadě a dokáže vtáhnout do děje.

23.02.2022 5 z 5


Spasitel Spasitel Andy Weir

Nejlěpší Andy Weir ze všech. Propracovaná zápletka i závěr, i když je všechno trochu pohádkové, nakonec to spisovateli odpustíte.

22.02.2022 5 z 5