To je Istanbul

To je Istanbul https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389606/bmid_to-je-istanbul-o5L-389606.jpg 4 9 4

Největší turecké město, brána Orientu, křižovatka kultur, most mezi Asií a Evropou... to všechno je Istanbul. Tereza Říčanová se svým malířským okem podívala na nádheru jeho paláců, kostelů a mešit, ale i na každodenní (a každonoční) život v tamních ulicích, na náměstích a tržištích. Uviděla metropoli kypící životem, kde se stopy velkých kultur a dlouhá historie proplétají s miliony lidských příběhů a kde se pohádková tajemství dávného Orientu mísí s bujnou současnou civilizací.... celý text

Přidat komentář

Uiška
24.02.2024 2 z 5

Kniha mě nezaujala, od návštěvy Istanbulu spíše odradila. Přijde mi nepřehledná.

TerezaVávrová
15.03.2022 4 z 5

Trochu si nejsem jistá tím konceptem zpracovávání série "To je" M. Šaška jinými autory. Nicméně Říčanová se k němu postavila velmi solidně.


Mufka
05.08.2021 4 z 5

Strašně moc jsem se těšila do Istanbulu, kde jsem chtěla strávit aspoň týden touláním po tomhle zajímavém městě. Bohužel přišla situace s covidem a já mám aspoň na nějaký čas s výletem utrum. Snad proto sahám po všem, co se Istanbulu a Turecka týká. Kniha má zajímavé ilustrace a je rychlým a stručným seznámením s městem.

čika
14.03.2019 5 z 5

Tak a este viac tuzim po ceste do vysnivaneh Istanbulu. Knizka je spracovana svojskym stylom, ilustracie-malby T. Ricanovej maju vlastnu poetiku a farebnost, ocenujem zaradenie skic a vsadepritomnych napisov.

Štítky knihy

Istanbul, Konstantinopol

Kniha To je Istanbul je v

Přečtených12x
Knihotéce1x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x
dalších seznamech3x