Tereki11 Tereki11 komentáře u knih

☰ menu

Ty a já: Jsi můj důvod Ty a já: Jsi můj důvod Jenny Naomi (p)

Když se mi tato novela dostala do rukou, upřímně, byla jsem hodně zvědavá, jak se autorka poprala s příběhem, postavami a zápletkou. Bohužel musím říct, že jsem byla velmi zklamaná. Pokud by autorka nikdy předtím nepsala, asi bych to ještě rozdýchala, ale toto nešlo. Kniha se určitě nečetla jedním dechem, spoustu věcí, slovosledů či chování postav mi nedávalo žádný smysl. Už jen podnázev knihy - Jsi můj důvod - Čí důvod, jaký důvod? - není v knize vůbec řečen, takže zde máme nevhodně zvolené jméno. To, že autorka využila Louvre a střední uměleckou školu, kdy neměla ani ponětí, jak to na této škole chodí nebo že z legendární galerie zvládla napsat jen to, že se tam nachází Mona Lisa a nijak ji nepopsat, je k pláči. Stejně tak nezvládla ani popsat nádhernou Paříž, kde měla tolik možností na seznámení postav a ne jen hloupé zakoukání. Zkrátka a jednoduše, jedna malá rada - pokud člověk nezná to, o čem by chtěl psát, raději, ať od toho opustí, protože pak vznikají nemalé chyby a věci, které nám mohou příběh znepříjemnit.
Pro příště bych poradila se seznámit s danými místy mnohem důvěrněji, více číst a rozšiřovat si slovní zásobu, jak jen to jde. Taktéž bych rozvinula originalitu postav a vynechala naprosto zbytečné dějové linky, které jen hloupě ubraly prostor na lepší rozepsání vztahu hlavních postav.
Jediné, co bych mohla ohodnotit kladně je to, že to autorka zvládla vydat. Bohužel mi přišlo, že se příběhu tolik nevěnovala a naprosto ho odbila, což mi pro tuto tématiku přijde jako strašná škoda a byla bych radši, kdyby se na další své příběhy zaměřila mnohem víc.

30.08.2020 odpad!


Ydris: kniha první Ydris: kniha první Květoslav Hönig

Strašně moc mě okouzlilo rozštěpené dějové linie, které se navzájem doplňovaly a člověk nikdy nemohl tušit, co přijde dál. Jen to má malé mínus, a to, že trvalo celkem dlouho, než se něco stalo. Svět a bytosti v něm byly vymyšleny úžasně, nemohu nic vytknout ani hudbě, ilustracím ani decentnímu obalu knihy. Pro mě úžasná zkušenost, už se těším na další díl!

13.06.2017 5 z 5


Černá vlajka Černá vlajka Oliver Bowden (p)

Líbilo se mi, že to bylo formou vyprávění místo deníku. Edward nám ukázal svůj život i tam, který ve hře neuvidíme, takže já jsem maximálně spokojená.

01.11.2016 5 z 5


Inferno Inferno Dan Brown

Znovu se klaním Danu Brownovi. Nejenže mě dokázal několikrát zmást, ale také mě znovu naučil dalších několik věcí, co se týče umění a historie samotné. A vyvrcholení příběhu bylo opět dech beroucí.

17.08.2016 5 z 5