Tara943 Tara943 komentáře u knih

☰ menu

Už žádné plasty Už žádné plasty Martin Dorey

Zajímavá kniha, ale psaná spíše pro ty jež začínájí vidět problém v plastech. Velké plus si ovšem zaslouží překladatelka jež kromě překladu dodala české ekvivalenty Britských společností a skupin.

29.09.2020 4 z 5


Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Inspirativní čtení s krásným grafickým zpracováním a příklady jak žít šťastnější život.

24.07.2020 5 z 5


Obézní planeta - Past zvaná obezita a jak z ní uniknout Obézní planeta - Past zvaná obezita a jak z ní uniknout David Lewis

Zajímavá kniha i když v určitých částech jde do poněkud hlubších detailů biologie což mohlo být matoucí. Také informace o experimentech na myších mi poněkud zvedali žaludek.
Asi nejvíce přínosné mi přišla část o psychologických hrách velkých i menších korporací ve snaze nás přinutit utratit a tím i sníst více.

24.07.2020 4 z 5


Eko průvodce aneb Planetu B nemáme Eko průvodce aneb Planetu B nemáme Karolína Rathousová

Konečně kniha o eko tématu jež vás nikam netlačí, za nic neodsuzuje, jen vás plně informuje o tématu a možných alternativách k tomu co používáte. Co si z toho vezmete je na vás. A za mě heslo "Svět nepotřebuje pár jedinců, kteří jsou, neomylní a stoprocentní, ale milióny těch, kteří se snaží!" je něco čím by se mnozí měli řídit. Bohužel se často setkávám s tím že v okamžiku kdy někdo 'vyšel' okamžitě se na ně snesla kritika. Paradoxně právě ze strany těch co se tématu také věnují.

14.07.2020 5 z 5


Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Zajímavý a možná i účinný pohled na úklid - bohužel mé okolí má ohledně techniky KonMari smíšené informace. Většina to zkusila ale nevydrželo jim to, zbytek v polovině odhodil knihu při zjištění že paní Kondo má větší úctu k ponožkám nežli ke knihám.
Od knihy jsem více očekávala praktické informace, většina obsahu je ale věnována anekdotám, buď z autorčina dětství nebo z jejího pracovního prostředí tj. z toho co nalezla u svých klientů doma.
Čte se to sice pěkně ale samotné informace o úklidu se vejdou zhruba na dvacet stran.

14.07.2020 3 z 5


Méně mít, více žít - Najděte si vlastní cestu k minimalismu Méně mít, více žít - Najděte si vlastní cestu k minimalismu Klára Haunerová

Skvělá kniha jak pro začátečníky na toto téma, tak pro ty co se pod náporem videi "Tohohle vlastním jen jednu věc" ztratili z cesty. Kniha v podstatě ani neříká nic nového na téma minimalismu. Ve skutečnosti je celá založena na tom že vezme základní princip a ukáže vám jej v mnohem širším pohledu, doplní jej informacemi od odborníka (psycholog, ekonom...) načež následuje vyprávění od obyčejného (a ne tak obyčejného) člověka.

27.05.2020 5 z 5


Dračí oči Dračí oči Stephen King

Moje první kniha od Kinga, kterou jsem dostala od bratra k narozeninám a díky níž jsem započla číst další Kingovu tvorbu.

01.05.2018 5 z 5