Skinwalker Skinwalker komentáře u knih

☰ menu

Domorodí válečníci Severní Ameriky 1500–1890 n. l. Domorodí válečníci Severní Ameriky 1500–1890 n. l. Chris McNab

Kniha mapuje život indiánů po Kolumbovské době a jejich dobývání kolonizátory. Kniha je vskutku poutavě popsaná, jsou zde rozebrány techniky bojů, taktik a strategií, používáné nástroje/zbraně a indiánský um. Ale ukazuje i pravost a surovost, ať některých kmenů či kolonizátorů, vše je doprovázeno plno obrázky, ilustracemi, fotografiemi i ruznými mapky a nákresky.

" Zaslechli jsme hluk výstřelů a vyhlédli ven. Několik domů hořelo a dým stoupal k obloze. V jednom domě přepadli pět lidí. Otce, matku a nemluvně ubili ranami do hlavy, další dvě děti vzali do zajetí a odvedli. Také napadli dva lidi venku. Jednoho zabili, ale druhému se podařilo utécti. Kromě toho se jim podařilo střelit a zranit dalšího muže na útěku. Padl na zem a prosil o život. Že jim dá všechny své peníze. Rozbili mu hlavu, vysvlékli jej donaha a nechali jej ležet s rozpáraným břichem.... "
Mary Rowlandson, 1675

02.09.2023 5 z 5


WTF: Co přinese budoucnost a jak ji přežít WTF: Co přinese budoucnost a jak ji přežít Tim O'Reilly

Nepřišel jsem téhle knize na chuť. Nedočetl jsem ji celou, ale většinu ano... co by kdyby, vítězství, poražení, nové objevy atd.

Dopuručil bych ji lidem co jsou v IT kovaní nebo nadšencům se zájmem o technologie. Knížka je v počátku vskutku nezáživná. Za mě osobně má co předat, ale raději bych se poohlédl po jiném soubouru natištěného papíru.

06.08.2023 3 z 5


Ledové peklo Ledové peklo John W. Campbell Jr.

Smazal se mi komentář a ano dlouhý, k...a dlouhý, na to už bohužel nemám dostatek lidských mozkových buněk psát onu recenzi znovu.

Než budete číst tohle dílo skočte si přečíst povídku Kdo je tam? od Campbella a posléze si přečtěte Ledové peklo, pokud to udělal někdo naopak dejte mi vědět do zpráv jaké méte pocity,
můžete se ztrácet v postavách, hlavními postavami jsou v podstatě McReady, Blair a Věc dalo by se srhnout,
začátek více dobrodružnější, skoro jako popis Roklinky z Pána prstenů a Ledového králoství, myšleno trošku s nadsázkou, posléze se děj rozjíždí a atmosféra houtne jak jsou fanouši a znalci Věci zvyklí,
čtěte to v zimě prosím.

30.11.2021 5 z 5


Konec cesty Konec cesty Jason Aaron

Hoka hé. Páni, tahle série komiksů ╬Skalpů byla lahůdka. Doporučuji i pro lidi co čtou výhradně písmenka na řádcích. Pokud někdy budete číst první komiks, vemte do ruky tenhle a pokud Vás ani ten nechytne, tak ruce pryč od obrázků. Zakončení série super, závěrečné zvraty už 9-tém svazku, v 10-tém bylo zadostiučinění. Tohle bych opravdu chtěl zkouknout i jako seriál, úplně to vidím a věřím, že to někoho napadne a i tak učiní. Héčhetu aloe.

03.11.2021 5 z 5


Odvedu vás do Sierry Madre Odvedu vás do Sierry Madre Asa Earl Carter

Dodnes mám pochybnosti o autorovi, nelze mu však upřít jeho literární "um", ten by snad dokázal uchlácholit i svatého ke ku-klux klanu, on by to jistě pohádkově řečnicky zvládl. Dílo se mi četlo déle, až moc déle, místy jsem se nutil do další stránky. Pokud si mám skutečně něco vzít z téhle dějové esence, tak zarputilý boj, skoro až nekonečný souboj severní a jižní linie, drtící apačský mezičlánek na kost, otřen o hromady mrtvých duší na obou stranách a myslících bytostí, jenž nenabyli takového osvícení, aby se konečně další písemnou smlouvou spřátelili natolik, aby mohli vedle sebe tolerantně žít. Nejsmutnější je, že onen krvavý boj sice ustál, ale problémy indiánských rezervací přetrvává.

24.10.2020 4 z 5


Mluví Černý jelen Životní příběh svatého muže z kmene Sioux Oglala Mluví Černý jelen Životní příběh svatého muže z kmene Sioux Oglala John G. Neihardt

Asi tak, řekl bych, že být ministr školství, navrhl bych knížku na zařazení do povinné četby napříč všemi obory. Ocení ji hlavně lidé nabývající nemateriálních hodnot. Doslov knihy je velké plus, sedmdesáti stránková analýza o Černém jelenovi aneb to, co Vám jeho příběh delikátně vysvětlí a zakončí.

12.05.2020 5 z 5


Indiánský psi žerou fazole Indiánský psi žerou fazole Gordon Johnson

Tahle sbírka, nese s sebou lákavé poselství, někdy opravdu stačí málo a můžete psát. Autor Vás provede životem, strastmi a především přiblíží indiánský styl žití, myšlení atd. Naučí Vás jak dělat "tortilly" a naservíruje legendy, rozhodně stojí za přečtení. Fejetony jsou plus mínus tři stránky dlouhé, každý, takže přestávky na kafe jsou možné.

01.04.2020 5 z 5