Scribbler Scribbler komentáře u knih

☰ menu

Jižní Amerikou na Konec světa a pak dál do Antarktidy Jižní Amerikou na Konec světa a pak dál do Antarktidy Dana Trávníčková

Zvláštně zpracovaná kniha, ale opravdu sympatická. Pokud chcete získat nějaký obacný přehled o státech Jižní Ameriky je to určitě skvělý druh literatury, autorka to napsala opravdu zábavně, takže to není jenom jako učebnice, ale dá se to normálně číst stránku za stránkou.
Navíc autorka přidává některé své zkušenosti a zážitky z cest, takže je vyprávění ještě zajímavější. Nechybí ani barevně fotografie napříč celou knihou.
Akorát je kniha opravdu velmi obecná, vysvětluje všechno od samého začátku, každý čtenář, který se aktivně zajímá o Jižní Ameriku, musí počítat s tím, že spoustu věcí už bude vědět, ale přesto se i on dozví mnoho nového.
Originální, zajímavé zpracování, které by mělo být rozhodně náležitě oceňováno a dostat se více na veřejnost, protože kniha je opravdu čtivá a zábavná a navíc velmi poučná. Všem, kdo si chtějí vytvořit nějaký obrázek o určité části světa, Danu Trávníčkovou vřele doporučuji.

21.12.2015 5 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Jojo by rozhodně měla psát historické romány častěji, protože ta první knížka byla zkrátka úžasná. Musím, ale říct, že nakonec se mi dost líbila i ta druhá, zejména ke konci. Autorka ví přesně, jak si pohrát se čtenářčinými city, jak ji rozplakat a rozněžnit.
Z velké části je to i smutný příběh, o válce, neštěstí a zoufalství, ale díky němu Jojo poukazuje na sílu a důležitost lásky a naděje. Kniha je rozhodně dobrou volbou pro depresivní období. Nemůžu si vynachválit. :)

21.12.2015


Krycí jméno Verity Krycí jméno Verity Elizabeth Wein

Naprosto úžasná kniha. Přečetla jsem během dvou dnů a přestože to bylo opravdu smutné, musím říct, že jsem si čtení moc užila. A ten konec . . . Autorka to má opravdu báječně vymyšlené, určitě od ní zkusím i druhý díl, až vyjde.

06.10.2015 5 z 5


Cesta na Antarktidu Cesta na Antarktidu Barbora Knappová

Opomíjená knížka mladé autorky. Líbila se mi, hlavně z toho důvodu, že to byla kompletní kopie jejího deníku, který byl psaný velmi čtivou formou. Někomu, koho ještě zajímají polární oblasti a jaký je tam pobyt na stanici, rozhodně doporučuji.

23.07.2015 4 z 5


Carova tajná dcera Carova tajná dcera Jennifer Laam

Knížka se mi líbila, obzlášť pokud máte rádi tématiku posledních Romanovců, tak vřele doporučuji, i když je to hlavně takový romantický příběh, takže se toho o Romanovcích zase tak moc nedozvíme. :) Recenze zde - http://dreamer-scribbler.blogspot.cz/2015/07/carova-tajna-dcera-recenze.html

20.07.2015 4 z 5


Dcera štěstěny Dcera štěstěny Isabel Allende

Další kniha od Isabel Allende, opět úžasná. Nemůžu si vynachválit její styl psaní a hlavně obdivuji její hrdinky. Už se těším na další díl.

24.02.2015