Rony311 Rony311 komentáře u knih

☰ menu

Dějiny světla Dějiny světla Jan Němec

Pocity navozené z četby posledních stran nemohly být lépe umocněné, než dopadem paprsků slunečního světla na loučící se řádky.

...

Děkuju za knihu, která mi mluví z duše. Za knihu, která může otevřít oči a zastavit na chvíli čas. Za knihu, kterou jsem nechtěla přečíst jedním dechem, ale naopak si pomalu vychutnat každé slovo. Za osobnost Františka Drtikola, který inspiroval Jana Němce něco takového napsat.

23.04.2021 5 z 5


...a bude hůř ...a bude hůř Jan Pelc

"Kurva svět" mi rezonuje v hlavě a já můžu konečně odpovědět na otázku: "Jaká je vaše oblíbená kniha?" ... Nemusí jít pouze o šílenou výpověď doby... Dnešní čtenář, který totalismus nezažil, si v ní může najít úplně svůj nový svět, protože, co si budem - pořád je od čeho utíkat.

09.11.2018 5 z 5


Kde je zakopán pes: memoáromán Kde je zakopán pes: memoáromán Pavel Kohout

U četby jsem cítila smutek, rozhořčení, obdiv, údiv, nepochopení, pobavení, lítost... Kniha, která dokáže vyvolat spoustu emocí. Zároveň informuje o dřívějším režimu, se kterým se už má generace nesetkala na vlastní kůži...

22.06.2017 5 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Rozhodla jsem se objevit Murakamiho, který je tolik oblíbený. Norské dřevo jsem začala číst a říkala si, že je to všechno nějaké chladné. Dějí se tam zvláštní věci s lidskou psychikou, důležité je téma smrti a mě překvapilo, jak "nijak" to zatím působí. Dokud jsem nepřečetla poslední stránku a neuvědomila si, jak mě kniha nenásilně pohltila a zanechala ve mně spoustu silných pocitů a zamyšlení.

19.07.2016 5 z 5


Tohle byl můj pokoj Tohle byl můj pokoj Natálie Kocábová

Nerozumím nízkým hodnocením této knihy, ale ani to nepotřebuju. Knihu jsem si koupila, aniž bych ji dřív četla a nelituji toho, že ji doma mám. Obsahuje moje vlastní představy o světě, baví mě, při četbě jsem se nahlas smála a zároveň mě kniha dělala smutnou z představ o ztrátě milovaného člověka. K tomu se určitě ještě někdy vrátím. A nechám kolovat dál. Tak.

14.07.2016 5 z 5