Ri.St. Ri.St. komentáře u knih

☰ menu

Třináct měsíců Třináct měsíců David Mitchell

Jsem nadšená a chtěla bych vypsat tisíc pocitů, jako třeba: je tam Eva, ta Eva, která nerozezná c-moll od výmolu, Mitchell doopravdy zadrhává, ..., jedním slovem ÚŽASNÉ

17.07.2015 5 z 5


Anatomie lži Anatomie lži Dan Brown

Skvěle se čte. Měla jsem jen jeden problém, četla jsem od Browna už všechny knihy a naivně jsem čekala, že vím, kdo je hlavní záporák, spletla jsem se. Vřele doporučuji!

23.05.2015 4 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Jedna z nejkrásnějších knih, jakou jsem kdy četla. Má velký, "plný" příběh, ale je tvořena hlavně filosofickými úvahami, ty děj trochu překrývají. Určitě stojí za přečtení.

12.03.2015 2 z 5


Tanec s draky Tanec s draky George R. R. Martin

Prostě Píseň ledu a ohně, čtivost je přímo úměrná počtu mrtvol. Skvělé na cesty, ale doporučuji čtečku, ať si nezničíte záda ;).

25.02.2015 3 z 5


Tisíc podzimů Jacoba de Zoeta Tisíc podzimů Jacoba de Zoeta David Mitchell

Dokonalá kniha. Po jejím přečtení mám problém psát komentář, protože nikdy nemůžu popsat pocity, které ve mně vyvolala, ale zároveň ho napsat chci.
Tuto knihu jsem rozečetla po Vánocích a asi v polovině mě přestala bavit. Odložila jsem ji tedy do poličky. Asi před týdnem jsem ji znovu vyndala a za večer ji dočetla. Je to nádhera.
Chci ty, kteří ji čtou nebo chtějí číst upozornit, že je to místy náročné. I když si chvílemi nebudete jisti, zda máte číst dál, vydržte to, má to smysl. Je tam všechno, moudrost, láska, přátelství, víra, ...
-----------------------------
Protože smrt jsou pouze dveře. (ne nemám to z Atlasu mraků, ale z poslední věty této knihy)

25.02.2015 5 z 5