Prim Prim komentáře u knih

☰ menu

Dneska už se tomu směju Dneska už se tomu směju Adina Mandlová

Poslouchala jsem jako audio knihu. V tištěné formě bych to asi nedala. Celý její příběh na mě působil jako: Svatá dala a nevěděla komu

12.03.2024 3 z 5


Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých Olga Tokarczuk

Jako rozhlasová adaptace skvělá.

28.02.2024 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Ze začátku jsem knihu doslova hltala, ke konci (od soudu) už mě tolik nebavila, ale za přečtení stojí. Patří určitě k těm knihám které si budu pamatovat.

18.01.2024 5 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Já patřím k těm kterým se kniha nelíbila. Do půlky jsem se nutila číst a pak jsem knihu odložila. To bylo ještě horší než Zlodějka knih tu jsem dočetla s velkým přemáháním.

16.01.2024 1 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Já patřím k těm kterým se kniha nelíbila. Do půlky jsem se nutila číst a pak jsem to vzdala. To bylo ještě horší než Zlodějka knih tu jsem dočetla s velkým přemáháním.

16.01.2024 1 z 5


Jak se zamilovat do muže, který žije v křoví Jak se zamilovat do muže, který žije v křoví Emmy Abrahamson

(SPOILER) Dovolím si tento příběh shrnout svými slovy: Rádoby vtipný příběh Julie která je zoufalá, vůbec si nevěří a tak si domů nastěhuje bezdomovce, protože jí řekl, že si ji jednou vezme za ženu. Po jedné hádce kterou Julie vyvolá, Ben bez jakéhokoli vysvětlení zmizí. Julia pak zjistí kde by asi mohl být a protože si sama sebe neváží rozjede se ho hledat. Když se Ben nakonec sám vrátí tak mu všechno vyčítá, ale ona výčitky nesnese. Stejně tak jí vadí, že Ben měl nejspíš jinou ženu a přitom ona se vyspala s kolegou aby si zvedla ego.
Ale úplně špatné to není jen mi pak už hrozně lezla na nervy.

07.10.2023 2 z 5


Strach v hrsti prachu Strach v hrsti prachu John Ives

Tahle kniha vás postupně vtáhne do děje a pak už nemůžete přestat číst.

20.09.2023 5 z 5


Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Mě to nebavilo. Je to milá a poučná kniha pro mladé dívky z doby kdy byla napsaná.

17.08.2023 2 z 5


Nelituji: Život Edith Piaf Nelituji: Život Edith Piaf Carolyn Burke

Jako poslech audio knihy ano, číst ji by mě asi nebavilo. Stáhla jsem si po přečtení i fil a ten se mi tedy nelíbil vůbec.

25.07.2023 3 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Hustý !

06.07.2023 5 z 5


Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

(SPOILER) Příběh o tom, že někteří chlapi prostě ženský berou jako "kus masa" a některé ženy si za to mohou samy. Ale aby se "starý chlap" zaláskoval do "malé holky" tak to tedy nevím. Dobře se to poslouchalo a zasmála jsem se u té předposlední kapitoly. A nakonec bych řekla : Dobře mu tak! :)
Audio kniha na mujRozhlas.

29.06.2023 4 z 5


Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

(SPOILER) Začala jsem číst knihu, ale byla jsem ráda když jsem dostala nabídku k poslechu audioknihy.
Příběh ze života který popisuje, že je to všude "stejné" a každý má to svoje trápení a svůj pohled na život. Proto nehodnotím život druhých a jsem empatická. Což ovšem sestry v této knize nebyly. Zlá jedna na druhou to jsem vůbec nechápala jak se tak k sobě můžou chovat.

14.06.2023 4 z 5


V padesáti na začátku V padesáti na začátku Marcela Mlynářová

Líbilo se mi jak autorka popisuje porevoluční dobu, ale od půlky jsem začala nudit. Pořád jsem čekala co jako bude a ono nic nebylo. A zas tak vtipná mi kniha také nepřišla.

19.04.2023 2 z 5


Žena roku 1900 Žena roku 1900 Helena Šmahelová

Tuhle knihu by si měl přečíst každý aby věděl co je to opravdová chudoba. Ke knížce jsem se vrátila po x letech znovu a nezklamala. Krásně napsané.

18.04.2023 5 z 5


Veselí Veselí Radka Třeštíková

Za mě skvělá kniha ze života. O vztazích, lásce, smutná i veselá. Teda já se u ní nasmála hodně. Nejvíc mě pobavila Arabela a její prsten :D to jsem brečela smíchy a cviční s dětmi.

04.02.2023 5 z 5


Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše John Gray

Já asi zůstanu do smrti sama, nemám na to abych si pořád dávala pozor jak a co muži řeknu aby mi pomohl :) Na vztahu musí pracovat oba. Když se nad tím zamyslím kolik lidí v mém okolí řeší vztahy. A ne jen muž se ženou, ale i s kolegy v práci s rodiči se sourozenci ... zkrátka není to tak lehyké, ty vztahy.

05.09.2022 3 z 5


Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Poprvé jsem ji četla když mi bylo ...náct a odložila jsem ji. Když jsem po ní sáhla když mi bylo ...cet, bavila mě hodně. Nyní cca po 15 letech jsem se u ní nudila. (...át mi ještě ale není :) )

10.07.2022 4 z 5


Učení královny Kuntí Učení královny Kuntí Šrí Šrímad A. Č. Bhaktivédánta Svámí Prabhupáda

Knihu mi dal kamarád a tak jsem četla abych pochopila tuhle víru a "kršňáky" Nepochopila jsem. Ale každý má svůj život, svůj vesmír a svoji víru a tak to je.

16.04.2022


Maják v bouři Maják v bouři Tara Sivec

Tedy za mě nic moc. Do půlky jsem četla docela s chutí, ale od půlky jsem měla pocit, že je každá kapitola stejná. Pořád jsem čekala co jako bude a ono nic :)

16.04.2022 2 z 5


Všude samá krása Všude samá krása * antologie

Mám tmavé vlasy a oči tak jsem se do dvou posledních povídek dokázala tak říkajíc vcítit i když u mě to zase tak zlé jak v povídkách nebylo. Přesto si myslím, že jako modrooká blondýnka bych měla život lehčí. Zkrátka jak jste trošku tmavší, tak už jste hold jiní :)

18.03.2022 4 z 5