pedi pedi komentáře u knih

☰ menu

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Napínavá četba.Každá ze tří žen dobře popsané povahové rysy.Není radno někoho odsuzovat za jeho chování ,když jej vůbec neznáme.Každá z nich měla problém a svého kostlivce ve skříni.Překvapující závěr.Doporučuji přečíst ještě před zhlédnutím filmu.Ten jsem si stáhla s titulky.Nebylo to ono,dost nepřehledné na začátku.Kniha je stokrát lepší.

20.11.2016 5 z 5


Král a císař Král a císař Jiří Hanibal

Tuto knihu bych nenazvala jako román.Byl to víc dokument na papíře.Jsou v něm ale věci, které se ve škole neučí

01.06.2016 3 z 5


Střet králů Střet králů George R. R. Martin

Dočetla jsem a nejde nečíst dál.Už jen čekám až bude v knihovně vrácená Bouře mečů.Pane spisovateli díky.

01.06.2016 5 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Mám přečtený 1 díl a čtu 2.Začala jsem jí číst na popud manžela který sleduje seriál a je z něj nadšený.Dala jsem přednost knize a seriál ještě neviděla.Mrknu na něj až dočtu všechny díly.Ale už teď si myslím že budu zklamaná.George Martin je skvělý vypravěč ,opravdu je pořád co číst žádná hluchá místa.

17.05.2016 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Moc pěkně vyprávěno.I ty nejstrašnější věci podané s lehkostí.A život jde dál...

21.03.2016 5 z 5


Sběratel dětí Sběratel dětí Sabine Thiesler

''Vypadá jako anděl,ale je to ztělesněný ďábel,,Právě tak tomu je.Nikomu nevidíme do hlavy a nevíme jak a proč byla narušena jeho osobnost.Hra na sympaťáka a citlivku.A co dokáže takový člověk způsobit a zanechat za sebou je strašné.Moc dobře se kniha čte a zanechá v člověku spoustu proč....

12.03.2016 5 z 5


Panenky z ráje Panenky z ráje Barbara Wood

Příběh trochu podobný knize Pod africkým sluncem.Protože jsem Afriku četla před Panenkami líbila se mi víc.Jinak hezky se čtou všechny knihy od Barbary Woodové

12.03.2016 4 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Po dočtení jsem okamžitě pokračovala druhým dílem Hladový oheň.Spoustě lidí se touto knížkou otevřely dveře do neznámého a to je psychika zneužívaných a týraných dětí.Co se může stát po neustálém ponižování a ubližování.Zaujalo mě že hrdinky jsou ženy a autoři knihy muži.Pro mne téma k zamyšlení.....Zneužívání dětí nikdy neskončí, je tu od pradávna a bude tu do konce věků. Bohužel patří to k nám...patří to k mužům.

22.02.2016 5 z 5


Dětská nevěsta Dětská nevěsta Delphine Minoui

Dnes jsem si ji přečetla.Je to stručná zpověď malého děvčátka z Jemenu,která se vzepřela starým tradicím její země.Dívky jsou od mala vedeny k naprosté polušnosti a prodávány jako dobytek.Na druhé straně jsem si uvědomila jinou věc.Ano jsou to lidé zaostalí a podle nás krutí k svým dcerám,ale co my !!My žijeme v civilizované zemi.Zneužívání dětí je u nás trestné,dětská pornografie je u nás trestná.Tak proč se to děje u nás?Proč otci,dědové i strýci zneužívají děvčátka z rodiny.Vědí že je to špatně, nebyli vychováni jako v Jemenu.Kolik jen případů týrání a zneužívání vidíme v televizi.A úcta k ženě?Kolik jich bylo v poslední době zabito svými partnery a kolik jich je týráno ?Nedozvíme se nikdy přesné číslo .Otázka tedy je - co je ksakru z některými muži (a to i studovanými)v nepořádku ?????

18.02.2016 3 z 5


Zátiší Zátiší Louise Penny

Nedala jsem žádnou hvězdičku ,protože jsem to po třetím pokusu začíst se do děje vzdala.Zdálo se mi to hodně těžkopádné.Mrzí mě to když tu čtu kladné komentáře.Snad někdy příště mi tato četba padne.

16.02.2016 3 z 5


Klub nenapravitelných optimistů Klub nenapravitelných optimistů Jean-Michel Guenassia

Moc dobře psaná kniha.Úplně jsem jí podlehla a těšila se na chvíli klidu na čtení.Teď si seženu Vysněný život Ernesta G.Už se těším.
RADĚJI BUDU ŽÍT JAKO OPTIMISTA A MÝLIT SE,NEŽ ŽÍT JAKO PESIMISTA A MÍT VŽDYCKY PRAVDU.

16.02.2016 5 z 5


Psychologické eseje (z konce kariéry) Psychologické eseje (z konce kariéry) Zdeněk Matějček

Zajímavé příklady z praxe Zdeňka Matějčka.Doufám že má hodně následovníků,kteří budou pokračovat v jeho díle.

09.02.2016 5 z 5


Sedm démonů Sedm démonů Barbara Wood

5 kniha kterou jsem od autorky četla.Nebylo to špatné (raději se držím faktů) ale tento příběh byl podle mého názoru trochu přitažen za vlasy.Přesto zůstanu Barbaře věrná a nějakou její knihu si zase přečtu.

06.02.2016 4 z 5


Všechny sny světa Všechny sny světa Theresa Révay

Než jsem knihu začala číst obávala jsem se že bude o ničem.2 světová válka skončila a nic nestojí v cestě žít hrdinům spolu a v lásce.To co se dělo v Berlíně po jeho dobití zabralo 478 stran a i to bylo asi málo.To se v dějepise nebere.Bohužel každá válka je nejen o vojsku ,ale i o obyvatelích kteří se octnou uprostřed té hrůzy.Tak stejně mohla Theresa opsat i jak to bylo v obléhaném Stalingradu.A tam to muselo být mnohem horší.Jen jedno si přeji po přečtení těchto knížek -ať se to proboha nikdy nevrátí!!!

06.02.2016 5 z 5


Bílá vlčice Bílá vlčice Theresa Révay

Krásná kniha.Autorka píše tak poutavě že jsem se nemohla odtrhnout.Popis událostí podle skutečnosti ,kterou se v hodinách dějepisu nedozvíte.Můžu jen říct bravo...

05.02.2016 5 z 5


Volání minulosti Volání minulosti Barbara Wood

Dobře se to rozvíjelo ,ale po půlce už to nebylo ono.Znám lepší knížky od Barbary Woodové

05.02.2016 3 z 5


Pod africkým sluncem Pod africkým sluncem Barbara Wood

Moc hezká knížka a dost poučná.Čtenář se dozví spoustu věcí o osídlování Afriky a jejich obyvatelích.Sposta postav a každá má jinou povahovou charakteristiku a jiný zájem.Láska ,peníze,moc a nenávist.To dohromady napínavé čtení.Knihu jsem si koupila a určitě se k ní vrátím.

05.02.2016 5 z 5


Poslední šamanka Poslední šamanka Barbara Wood

Poslední šamanku jsem četla po knize Pod africkým sluncem .Začátek byl slibný ,posun do jiné doby nebyl špatný,ale už to nebylo ono .První kniha byla lepší a koupila jsem si jí.Tato mi stačí číst jednou.

05.02.2016 4 z 5


Šántárám Šántárám Gregory David Roberts

První kniha o které se mi i zdálo.Ať už autor udělal a nebo prožil cokoli-věděl přesně o čem píše.A napsal to opravdu úžasně.Šántáram je mou knížkou č.1.Mám dojem že jsem tam byla a všechno co se dělo sledovala .Ať už je Gregory David Roberts cokoli ,jedno je určitě- vynikající spisovatel.Děkuji mu za jeho příběh a ráda si přečtu i další-pokud bude .

07.08.2015 5 z 5


Temné vášně 4: Lady Jane - souboj srdcí Temné vášně 4: Lady Jane - souboj srdcí Alexander Stainforth (p)

Tento díl je už překonbinovaný.Už jsem ho jen přelouskala abych je měla všechny čtyři přečtené.Zdá se mi tento díl nevěrohodný trochu najivní.Přesto dávám tři hvězdičky

01.07.2015 3 z 5