olinkaAB olinkaAB komentáře u knih

☰ menu

Navždy Navždy Lada Jánská

Dnes jsem začala číst Kelta a tohle jsem přečetla už předtím. Nemůžu s pomoct, ale autorka opakuje stále stejné motivy, které si načetla ve Stmívání. Je to škoda. Proč jsou pořád všude cáry mlhy a strach a vše, co už jsme někde viděli? Co takhle něco originálního a zapojit fantazii.

19.08.2016


Kelt Kelt Lada Jánská

Kelta jsem začala číst teprve dnes. Ráda čtu české autory. Styl psaní je jednoduchý, možná je dobré pohlídat opakující se výrazy. Co mě ale mrzí už teď na prvních stránkách je to, že kniha má zoufale špatnou vazbu. Ke knížkám se chovám pěkně. 289 korun, které jsem zaplatila knihkupectví na Hlavním nádraží, se krutě nevyplatilo. Praská obal ve švu a na spodku se uvolňují listy jak u trhacího kalendáře. Pokud byla výroba levnější, měla se přizpůsobit i cena knihy. Je to sice pevná vazba, ale velmi špatně udělaná.

19.08.2016


Tegmine Tegmine Soňa Sirotková

Tegmine má hodně nezodpovězených otázek. Tato kniha je vlastně otevřením celého příběhu, neboť na Instagramu autorky je odkaz na začínající práce na druhém dílu. Hlavní postava Vroni moc neodkrývá své nitro, ale je to proto, že největší záhadou je vlastně ona sama i pro sebe. To, že ztratila paměť prozrazeno být může...proč ji ztratila a kdo je, to souvisí s nejasným obrazem jí samé. Jinak jsou totiž ostatní charaktery vykresleny dobře. Jak napovídá závěr knihy, příště se spolu s Vroni o ní dozvíme více. Myslím, že je hezké, že se příběh odehrává u nás v Čechách. I my máme místa spojená se záhadami. Sugestivně je popsané prostředí. Bonusem je pěkný trailer na You tube. Ben je taky zajímavá postava, není vysloveně kladným hrdinou, ale o to uvěřitelnější je Vronino zamilování so něj. Úplně hodnej a oddanej kluk by moc zajímavý nebyl. Zajímavá je myšlenka na nesmrtelného Fexta , zvlášť, když je to speciální pro Čechy a Německo. Nádherná obálka je opravdu vydařeným počinem.

13.06.2016 5 z 5