Novak98 Novak98 komentáře u knih

☰ menu

15 minus 15 minus Tomáš Zářecký

Jakože WOW, bomba. Tohle byla parádní jízda, velmi napínavé, často velmi nechutné detaily. Tato kniha je velmi kvalitní se skvělým námětem. Rozhodně stojí za přečtení.

08.07.2019 5 z 5


Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Parádní knížka. Pro fanoušky série Divergence nutnost. :)

08.07.2019 5 z 5


Dech Dech Sarah Crossan

Velmi zajímavý námět a dle mne velice slušná kniha. Pro mne byla kniha velmi čtivá, prakticky jsem se u ní nenudil. Menší problém mi činilo rozdělení příběhu dle pohledu více postav, ale na tuto skutečnost jsem zvyklí už z jiných titulů. Po této knize si o to víc vážím každého svého nádechu. Za mne dobré počtení, děkuji autorce za zajímavý zážitek.

19.06.2019 4 z 5


Vzdor Vzdor Sarah Crossan

Zajímavý námět, pro mě velmi čtivá kniha. Sice obsahuje plno klišé, ale to se dá pochopit. K zamyšlení jsou jiné tituly.

19.06.2019 4 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Pro mne větší zážitek než Rezistence. Děj knihy byl zajímavý a konec mne zas tak zásadně nepřekvapil, Tris si hold koledovala a byla to jen otázka času. Ovšem i přes skutečnost, že je mi 21 let a jsem muž, se musím přiznat, že jsem u konce trošku pobrečel. No jo, jsem hold citlivka. :D Děj krásně utíkal, kniha mne velmi bavila. Pro mne je nyní tato trilogie jedna z nejoblíbenějších a určitě zaujme čestné místo v mé knihovně. Na filmy se rozhodně dívat nebudu, nechci si zničit svoji představivost tohoto světa.

18.06.2019 4 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

Slabší díl než Divergence. Knížka je ovšem dle mne stále kvalitní a jde rozhodně o důstojné pokračování prvního dílu. Bohužel musím podotknout, že mé nadšení, které trvá od počátku čtení Divergence až po konec tohoto dílu, mírně slábne. Knížka se mi ovšem líbila, byla přečtená během jednoho dne, celkově příjemný oddech od reality. :) Nemohu se dočkat, až začnu číst Alianci.

18.06.2019 4 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Divergenci jsem přečetl doslova jedním dechem. Příběh je velmi čtivý a hned se do něj člověk vžije. Nejvíc se mi líbí, že se z hlavní hrdinky nestane naráz ,,superwoman,, , ale že se postava Tris postupně vyvíjí. Prostředí je popsáno velmi detailně a děj má krásný spád. Nemůžu nic víc, než knihu doporučit, určitě si najde oblibu i u lidí, které sci-fi a antiutopie moc nezajímá. Za mne 5/5.

29.05.2019 5 z 5