nicool_mum nicool_mum komentáře u knih

☰ menu

Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Od autorky je to již druhá kniha co jsem četla. Ráda pozoruji posun autorů. Když jsem četla Odbočka v lesích,nebyla jsem nijak zvlášť odvařená... Ze začátku knihy nás autorka uvede do děje,který je podle mě trošičku chaotický. Ale děj sám o sobě byl dobře vymyšlený a propracovaný. Autorka. Nechává velkou část děje na čtenářově fantazii. Na což jsem si u první knihy nemohla zvyknout , ale u této se mi to líbilo. Temno a tajemno vás bude doprovázet po celou dobu .
Monika s Oliverem kteří žijí v Praze ,se po pár měsících vztahu rozhodnou,vyjet si na kola. Luhačovice můžou být fajn. Hned po příjezdu Oliver přesvědčí Moniku na malý cyklovýlet do Vizovic. Počasí se zdálo ideální.... Ale to netušili co se během cesty může stát. Co vše se může skrývat v mlze...
Konec knihy byl hodně nečekaný a závěr si udělá každý podle sebe ...

02.03.2023 4 z 5


Skutečné zločiny po Česku Skutečné zločiny po Česku Miloš Vaněček

Milujete zločiny? Teda ty psané...?
Tak tohle je přesně pro vás . Průvodce českým zločinem minulého století. Z některých vám bude běhat mráz po zádech. Je zajímavé sledovat,jak se dřív vyšetřovalo ( bez dnešní moderní technologie) . Kniha je celkově složitě napsaná, spíš jako by jste četli policejní spis.... Což mi vadilo. Kniha také není pro slabší povahy,pánové totiž nešetřili detaily. Ale pro milovníky true crime ideální čtení.

23.02.2023 4 z 5


Esterčini otcové Esterčini otcové Hana Radulić

Mám ráda knihy z období druhé světové války. V porovnání s dnešní dobou si člověk musí říct, že žije pomalu v pohádce. Já osobně bych nechtěla jejich strach a utrpení.
Ester se narodila roku 1939 v Praze židovským rodičům. Ale když přišla válka, byl nucen její otec Josef holčičku úkryt. Otec ji ukryl na venkově u rodiny svého přítele. Bohužel vesnice do které byla holčička ukryta se jmenovala Lidice....
Z Ester se poté stala Charlotte, která je osvojena německým soudcem Wilhelmem Langem, který netuší, že jde o židovskou holčičku. Kniha popisuje její celý život i cestu kterou urazí její otec, který se po válce vydá svou milovanou Ester hledat. Nejnapínavější část knihy, kdy se Ester/Charlotte dozví, kdo vlastně je a odkud pochází - v tuto chvíli nemůžete knihu odložit. Jak se zachová její německá rodina? A co na to vše její pravý otec Josef?
Kniha vás vtáhne do děje, budou se ve vás střídat emoce, ale hlavně v ní uvidíte pravou lásku. Lásku otce k dceři.

28.10.2021 5 z 5