Netty17 Netty17 komentáře u knih

☰ menu

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Knížku jsem četla s tím, že půjde o odpočinkový new adult román. Navnadil mě k tomu TikTok a instagramové reels na vztah Lily a Atlase. A tak jsem jedno sobotní odpoledne knihu rozečetla.
A v neděli skončila :D
Před přečtením knihy jsem patřila přesně k té skupině lidí, která na domácí násilí nahlížela pohledem: "Proč od něj ta ženská prostě neodejde?" Proto bych chtěla moc poděkovat autorce, že mi v tomhle otevřela oči. To, jak se Lily chovala... - mrazilo mě z toho, jak moc jsem jí rozuměla a jak bych asi reagovala dost podobně. I když kniha slouží jako varování a od začátku je jasné, že to co se Lily děje, je špatné - její argumenty i myšlenky mi přesto dávaly smysl.
Jsem ráda, že jsem na tuto knihu narazila a jsem ráda, že mě o tématu domácího násilí donutila přemýšlet.
Takže ne, není to jen klasická prvoplánová romanťárna, ale plno romantických a milých okamžiků samozřejmě zažijete.
Jak bylo zmíněno v předchozích komentářích - některé momenty a situace byly občas trochu moc strojené. Konkrétně Ryleho minulost mi přišla trochu příliš, ale dokážu to autorce odpustit, protože chápu její záměr - chtěla to Lily udělat těžší.
Nebudu to prodlužovat, dávám pět hvězd, protože tohle je kniha, která mi vzala vítr z plachet.

26.02.2023 5 z 5


Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Je to dobrá kniha. Všichni mají akorát tendenci to srovnávat s Harry Potterem a přiznejme si, že Potter jednoznačně vede a vždy bude :D Kdyby žádný Harry nebyl, myslím že tu bude více kladnějších komentářů :P

15.04.2014


Gabra a Málinka: Povedené dcerky Gabra a Málinka: Povedené dcerky Amálie Kutinová

Jedna z mých první přečtených knížek :) Dodnes vzpomínám

27.01.2014


Malý bílý koníček Malý bílý koníček Elizabeth Goudge

Knížka mě moc nezaujala ale jsem přesvědčená že není chyba v ní ale ve mně.... ta věková kategorie trochu nesedí. Jinak je moc hezky napsaná a zpracovaná :)

26.01.2014 3 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Jednou jsem si tuto knížku půjčila v knihovně ... zaujala mě tak, že jsem musela přečíst i ostatní. Přišla mi vážně zajímavá a tak jsem jí dala mladší sestřenici na narozeniny. Byl to docela risk, protože byla neskutečné závislá na sociálních sítích a odpojení od nich pro ni znamenalo zkázu.Slovo knížka pro ni bylo úplně cizí.
Když jsem jí Eragona dala moc nadšeně se netvářila a aby mě neurazila tak ji začala číst. Z počítačového maniaka se rázem stal čtenář a všechno ostatní šlo stranou. Nemohla jsem tomu uvěřit, co tahle kniha dokázala

26.01.2014 5 z 5