Neemand Neemand komentáře u knih

☰ menu

Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Díl I–IV Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Díl I–IV Jaroslav Hašek

Moje srdeční záležitost. Poprvé jsem ji četl jako dítě školou povinné v rámci povinné četby a přiznám se, že od té doby se k této knize vracím pravidelně. Kolikrát jsem ji četl? Nevím. A kolikrát ji ještě přečtu? Netuším, ale počítám s tím, že mnhokrát.
A co napsat ke knize? Myslím, že vše již bylo řečeno ...

07.08.2015 5 z 5


Švejk v ruském zajetí a v revoluci 1 Švejk v ruském zajetí a v revoluci 1 Karel Vaněk

Nu, co napsat? Je to Švejk a přitom to není Švejk. Hlavní hrdina od Karla Vaňka mi nepřijde už jako přihlouplý ale spíš vyčuraný. Každopádně rozhodně stojí za přečtení, stejně jako druhý díl.

07.08.2015 4 z 5


Ocelový Leopard - Sága ďábelství Ocelový Leopard - Sága ďábelství Jan Cézar

Jak to napsat, abych neopakoval wallyho. Pro mě byl exkurz do historie krys poměrně dobře stravitelný a čtivý, byť jsem ze začátku správně nechápal, proč autor použil takto rozsáhlý úvod. Ta nejdelší a nejlepší část knihy, která se zabývá Leopoldem Roupem alias Ocelovým Panterem, je napsaná senzačně a čtivě. Stávalo se mi, že jsem při čtení zapomínal na čas a chodil spát až k ránu. A konec - přiznám se, že mě těch pár posledních kapitol ze součanosti docela zklamalo. Moc mi k předchozím částem neseděl a nelíbil se mi. Nicméně kniha jako taková rozhodně stojí za přečtení.

07.08.2015 4 z 5


Silo Silo Hugh Howey

Kniha se mi líbila velmi, byť přiznávám, že konec byl "takový slabší". Jako kdyby autorovi trochu docházel dech. Každopádně druhý díl si nenechám ujít.

07.08.2015 4 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Pro mě jednozačně nejlepší kniha za poslední roky co jsem četl. Dlužno podotknout, že jsem velkým fanouškem Sci-fi a fantasy, tahle kniha je přesně můj šálek kávy. Děj má úžasný spád, kniha je čtivě napasná. Mít čas, přečetl bych ji asi "na posezení a jedním dechem". Těším se na film, ale počítám, že oproti knize budu klasicky zklamán.

07.08.2015 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

O víkendu jsem ji dočetl. Dlouho jsem se na tuto knihu chystal a zklamán jsem opravdu nebyl. Začátek též shledávám zbytečně rozvláčným, ale jinak má kniha spád, dobře se čte. Jen škoda, že se tahle vize pomalu začíná přibližovat realitě

07.08.2015 4 z 5