MuFick MuFick komentáře u knih

☰ menu

Příběh spořádané rodiny Příběh spořádané rodiny Rosa Ventrella

Kniha mi bohužel přišla jako kopie série Geniální přítelkyně. Nezpochybňuji autenticitu popisovaného prostředí či doby, nicméně jak hlavní hrdinka, tak i další postavy a situace jako by byly psány přes kopírák. Kdybych knihy četla v opačném pořadí, asi by dojmy byly jiné, ale takto mi kniha přišla jako slabý odvar zmíněné série, ač je mi to líto.

07.12.2019 2 z 5


Usměvavý muž Usměvavý muž Henning Mankell

Byla to moje druhá kniha od Mankella a jsem trochu zklamaná. Navzdory zdejšímu nižšímu hodnocení se mi mnohem víc líbila Bílá lvice. Usměvavý muž byl pro mne velmi předvídatelný, chvílemi až nudný. Od začátku bylo jasné, kdo za zločinem stojí, zajímavé bylo až ke konci zjištění toho pravého motivu. Doufám, že další díl bude lepší:)

31.08.2015 3 z 5


Druhý život Marýny G. Druhý život Marýny G. Vladimíra Klimecká

Kniha pro mne byla lehkým zklamáním. Z mého pohledu byly osudy často jen načrtnuty, naťuknuty, bez bližších událostí, motivací či prožitků. Přišlo mi to škoda, příběhy byly jakoby nedotažené, nepropracované. Jinak mne však kniha velmi bavila, byla zajímavé sledovat různé, a přece tak podobné osudy žen a jejich strategie přežití. Srovnávání s Žítkovskými bohyněmi není na místě, kniha má zcela jiný ráz a spád, ač se tak při jejím uvedení na trh v recenzích velmi často dělo. O pravopisných a stylistických chybách již bylo mnoho napsáno výše, čtenářskému prožitku to bohužel nepřidá.

03.02.2014 4 z 5


Tisíce planoucích sluncí Tisíce planoucích sluncí Khaled Hosseini

Nádherná, smutná, místy beznadějná, jindy optimistická, neuvěřitelná, barvitá, citlivá...jak ještě knihu popsat? Ač tak vzdálená, odlišná společnost, Marjam a Lajla byly po dobu čtení jako mé dvě nejbližší bytosti. I po dočtení si na ně (většinou se smutkem) často vzpomenu.

03.02.2014 5 z 5


Jak být ženou Jak být ženou Caitlin Moran

Vtipná, ironická feministická kniha, napsaná s velkou mírou nadsázky, ale také osobních zkušeností a nadhledu. Pro mne to bylo velmi zábavné a osvěžující čtení, okořeněné břitkým humorem a pojmenováním mnohých situací ze "života ženy":)

09.01.2014 5 z 5


Madeleine Madeleine Madeleine Albright

Pro mne velmi zajímavá a výborně čtivá kniha. Moc mne bavilo popisování neustálých jednání, osobní postřehy a vtipné poznámky. Zatím jsem žádné podobné paměti nečetla, ale po této knize se jim bránit nebudu:)

20.12.2013 5 z 5


Posel Posel Markus Zusak

Velmi příjemná kniha, po Zlodějce knih nezklamala. Škoda, že už mám obě přečtené...:)

17.11.2013 5 z 5


Mezi touhou léta a chladem zimy Mezi touhou léta a chladem zimy Leif G. W. Persson

Zápletka a prostředí se mi líbilo, ale děj byl ubit množstvím postav a jejich popisů. Zhruba do půlky mne kniha opravdu bavila, pak nadšení upadalo souměrně s tím, jak narůstalo právě popisování postav a jejich minulosti. Bohužel, nakonec posledních 50 stran "přečteno" velmi zběžně, jen abych se konečně po 500 stránkách dozvěděla, jak to tedy opravdu bylo.

13.11.2013 3 z 5


Příšerně nahlas a k nevíře blízko Příšerně nahlas a k nevíře blízko Jonathan Safran Foer

Zajímavá kniha, vtáhne do děje. Zpočátku trošku zmatek v dějových linkách, postupně se to ale vytříbí. Není to úplně lehká kniha ke čtení, je zde mnoho přirovnání, metafor, ale celkově se mi velmi líbila. Jsem zvědavá na další autorovy knihy.

19.09.2013 4 z 5


Srdce a duše Srdce a duše Maeve Binchy

Od autorky jsem četla většinu knih. Jde o lehké čtení, které vtáhne do děje a knížka je za chvilku přečtena. Jsou tu postavy nejen z románu Každý žák má duši, ale také z Šarlatového pírka. Pro mne jde o odpočinkové čtení také díky zvolenému jazyku - je nekomplikovaný, popis děje je prostý, žádné květnaté proslovy. Hlavní hrdinky a hrdinové jsou sympatičtí, příběh je optimistický, vše se lehce vyřeší:) Pro mne prostě letní, oddychové čtení:)

17.09.2013 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Byla jsem unešena, přečetla jsem jedním dechem. Je však pravda, že až na druhý pokus, napoprvé mi nesedly vsuvky vypravěčky a obecně styl psaní. Ale pak na doporučení jsem se do toho pustila znovu a knížku už nepustila. Nevěřila bych, jak dokáže ironický pohled Smrti dodat událostem další perspektivu...Za mne úžasná kniha, po které se těžko pouští do jiné.

11.09.2013


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Téma rozhodně zajímavé, pro rodiče noční můra...doufala jsem v podobně strhující čtení jako je Nesbo, ale to se bohužel nestalo. Nehážu však flintu do žita a určitě zkusím ještě jednu knihu:)

05.08.2013