Mishu Mishu komentáře u knih

☰ menu

Nemusí být vždycky kaviár Nemusí být vždycky kaviár Johannes Mario Simmel

V knížce je vyprávěn příběh Thomase Lievena, člověka, který touží hlavně žít klidný život. To mu však není dopřáno. Za druhé světové války postupně slouží několika zpravodajským službám jako tajný agent, který si však vždy dojedná speciální pdomínky pro svou práci. Lieven je totiž zapřísahlý pacifista.
Zpočátku mne kniha moc nebavila, jedno neuvěřitelné dobrodružství střídalo ještě neuvěřitelnější dobrodružství. Příběhu jsem jakoby nemohla uvěřit. Postupně mne ale osud Thomase Lievena úplně vtáhnul a já se od knihy nemohla odtrhnout. Určitě stojí za přečtení - třeba už jen kvůli těm receptům, kterými Lieven vždy okouzlí své protivníky a podaří se mu zvrátit nepříznivý vývoj situace...

15.01.2012 4 z 5


Vilný stařec a hamižné ženy Vilný stařec a hamižné ženy Marina Lewycka

Velmi vtipný a čtivý příběh, pouze některé pasáže o historii traktorů jsem přeskakovala, protože mě moc nebavily. Doporučuji přečíst si v angličtině, je psáno jednoduchým, ale živým a současným jazykem. Pobavíte se a ještě si potrénujete angličtinu :)

31.12.2011 4 z 5


Pavilon 4 Pavilon 4 Jan Cimický

Knížka vypráví příběh mladého psychiatra, který zrovna nastoupil na psychiatrické oddělení. Popisuje případy pacientů, se kterými se na počátku své kariéry setkal. Na konkrétních příbězích pak popisuje jednotlivé diagnózy - jsou to odborné pasáže nazvané "semináře". Kniha je fikcí.

28.12.2011 3 z 5


Vzpomínky na Afriku Vzpomínky na Afriku Karen Blixen

Popravdě, líbila se mi víc kniha než film, kniha mi přišla taková plnější, plastičtější.

28.12.2011 5 z 5


Báječné nakupování před svatbou Báječné nakupování před svatbou Sophie Kinsella (p)

Veselá knížka, ale trochu plytká. Dobře se to četlo, ale nic to ve mně nezanechalo. Ale může sloužit jako výborná oddechovka na pláž.

28.12.2011 3 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Souhlasím, že je to knížka, která nepustí. Jakmile se začtete, tak vás to nutí číst dál a knihu neodložíte, dokud ji nepřečtete. Na můj vkus to bylo ale až moc sadistické.

28.12.2011 4 z 5


Problémové partie Problémové partie Mark Haddon

Bylo to lehké čtení, ale nijak zvlášť zajímavé. Občas je to trochu moc přitažené za vlasy, takže jsem měla problém se s příběhem identifikovat.

28.12.2011 3 z 5


Krvavý duben Krvavý duben Ismail Kadare

V knize je výborně popsané zvykové právo, lze použít jako užitečný studijní materiál. Pouze konec mi přišel takový slabší a příliš jsem ho nepochopila. Jinak je to slabounká knížka, která se dobře čte.

28.12.2011 4 z 5


Katedrála moře Katedrála moře Ildefonso Falcones

Kniha zajímavě ilustruje kulturu tehdejší doby, člověk se dozví spoustu reálií. Ale charaktery postav a vlastně i příběh samotný je plochý a postavy černobílé. Příběh mi nepřišel moc plastický a jazyk je takový kostrbatý, někdy to vysloveně tahalo za uši. Možná se jedná pouze o špatný překlad, nečetla jsem v originále, takže nemohu posoudit...

28.12.2011 3 z 5