Mišel Mišel komentáře u knih

☰ menu

Mráz přichází z Hradu Mráz přichází z Hradu Michal Viewegh

Musím uznat dobrý nápad, kdy autor využil novinové výstřižky k psaní. Tedy člověk si při čtení zavzpomíná na události o kterých slyšel nebo o četl. Děj je víceméně průměrný. Kniha je čtivá, takže záležitostí dvou dnů. Jen to použití známých jmen v kontextu popisovaných skandálních událostí je zvláštní.

06.01.2013 2 z 5


Paní Dallowayová Paní Dallowayová Virginia Woolf

V překladu Martina Hilského s jeho prologem i doslovem je to ještě větší krása. Kniha vychazí z nespočetných pozorování Londýna skutečnou Virginií. Je v ní melancholie, krása květin, Big Ben, strach ze smrti, krásné šaty, společenské večírky, moc, sláva a to vše v tak tenké knížce obsahující jen 24 hodin.

06.01.2013 5 z 5


Madeleine Albrightová - portrét ministryně zahraničí Madeleine Albrightová - portrét ministryně zahraničí Thomas Blood

Tak a je dočteno! Jen teď správně popsat můj pocit z této knihy. Na obalu se uvádí, že jde o portrét ministryně zahraničí. Z toho jsem při otevírání knihy očekávala objektivní přístup autora, který jsem však poté v knize vůbec nenalezla. Albrightová je pro mě velká osobnost, ale raději bych si přečetla její objektivní životopis, než 245 stránkovou obhajobu jejich činů.

25.11.2012 2 z 5


Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Děj knihy se po pár měsících zapomene, ale pocit, který pořád ve mě zůstává je k nezaplacení!

08.11.2012 5 z 5


Oněgin byl Rusák Oněgin byl Rusák Irena Dousková

Skvěle! Skvěle! Skvěle! Dousková je dle mého soudu v tomto geniální! Nemohu si sice odpoutat od představy Báry Hrzánové jako hlavní hrdinky, ale ta byla tak správně vybrána, že mi to ani nevadí :)

08.11.2012 5 z 5


Manikúra pro nebožtíka Manikúra pro nebožtíka Darja Doncova (p)

Přišlo mi to stylem jako kdyby to byla autorčina prvotina, ale i tak stojí za přečtení třeba někde na dovolené, kdy se vám nebude chtít přemýšlet. Děj má originální nápad!

08.11.2012 3 z 5


Bestiář Bestiář Barbara Nesvadbová

Knížka mi vůbec nevadila a nepokládám její čtení za ztracený čas. Myslím, že autorka dobře udělala s počtem stran, delší by byla méně stravitelnější. Je však jisté, že by takovou knížku napsal skoro každý. Je však povzbuzující, si občas přečíst i o cizích i když možná fiktivních problémech :-)

08.11.2012 2 z 5