Mischone Mischone komentáře u knih

☰ menu

Vlk Vlk Samuel Bjørk (p)

(SPOILER) Miluju autorovi knihy, četla jsem všechny, ale souhlasím s některými, že jsme očekávali trochu něco jiného co se Mii týče. Konec knihy jsem četla dvakrát jestli to tak opravdu je, nějak jsem nedokázala pochopit proč to bylo takto useknuto a ještě ta 12letá dívka? Jako vážně? Mě osobně to vůbec nesedlo. Každopádně na 5 hvězd to pro mě bohužel není :-(

13.12.2023 3 z 5


Když byla hodná Když byla hodná Michael Robotham

Pokračování které si také musíte přečíst! :-)

08.06.2022 5 z 5


Hodná a zlobivá holka Hodná a zlobivá holka Michael Robotham

To si musíte přečíst! ️

08.06.2022 5 z 5


Lada u ledu Lada u ledu Ema Labudová

Naprosto souhlasím s komentářem od: juliesze

20.05.2021 3 z 5


Žít jako single Žít jako single * antologie

Kniha mě taky nenadchla, četla jsem lepší české povídky a tato kniha mě bohužel zklamala :/

25.06.2020 2 z 5


Mysli na nesmysly Mysli na nesmysly Michaela Dočkalová

České autory nikterak nečtu, ale v knihovně si mě tato kniha našla a musím říct že se jdu ihned pustit i do druhé knihy této autorky. Jsou to velmi zajímavé povídky, vždy jsem čekala co se z toho vyklube. Člověk si zase jednou uvědomí co sám v životě řeší za kraviny. Po přečtení knížky se taky podíváte na svou drahou polovičku a řekněte si, co si asi o vás doopravdy myslí, ale že to rači vlastně nechcete vědět. Nebo se podíváte na svého sourozence a nejste si jistí jestli je jeho život opravdu takový jak ho vnímáte po celou dobu vy. Kniha se mi líbila moc a určitě doporučuji k přečtení :-)

03.11.2019 5 z 5


Pro svět mrtví Pro svět mrtví Graham Masterton

Ano pravda, knihou od začátku do konce prostupuje tolik násilných a krutých popisů, že knihy G.M. určitě nejsou pro slabé povahy, či čtenáře, kteří si chtějí přečíst jen tak nějakou detektivku. Ovšem velmi propracovaný děj a čtivost je na místě. Série s Katie mě moc baví, ovšem neměla jsem tolik času číst všechny postupně. Ale to nevadí, v příběhu se vývoj situací připomene. Za mě 5* i když je to opravdu silné kafe.

21.10.2019 5 z 5


Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

To je prostě geniální, jak takový děj dokáže někdo propojit, vymyslet a udržet napětí po celou dobu? Nechápu a obdivuji autora. Je to sice obsáhlé, je tam spousta postav, ale nic není jen tak. Klobouk dolů, tohle je pecka!

15.08.2019 5 z 5


V kleci V kleci Ellison Cooper

Ano! Tak tato kniha byla pecka! Od začátku do konce jsem kapitoly přímo hltala :D Je to napínavé, že knihu nechcete odložit, příběh tak složitý a nepochopitelný, že nedokážete ani odhadovat kdo za tím stojí. Detektivka se vším všudy, nezklame, stoprocentně překvapí a nadchne vás! Musím jen doporučit, protože jsem objevila další autorku od které si nenechám ujít další knihy.

24.07.2019 5 z 5


Vnitřní hlas Vnitřní hlas Brian Freeman

První kniha se mi líbila více musím přiznat. A neodpustím si závěr knihy .... co to mělo být? Nezlobte se na mě ale tohle kočky nedělají, přišlo mi to strašně vtipné a celý pohled na knihu to totálně zabilo, jako kdyby autor už nevěděl jak situaci zakončit. Bohužel tentokrát nebudu jedna z nadšených, bylo to sice čtivé ale v budoucnu řeknu jen " Jo, tu jsem četla.."

24.07.2019 3 z 5


Temné a osamělé prokletí Temné a osamělé prokletí Brigid Kemmerer

Nebudu už psát vše co zde napsali jiní, protože bych se opakovala, bylo to prostě úžasné! Vychvaluji tuto knížku do nebes a všem doporučuji přečíst.
Skoro brečím, že jsem to už dočetla!! :D

28.05.2019 5 z 5


Mortina Mortina Barbara Cantini

Ilustrace v knize mě naprosto uchvátily, nemůžu se na ně vynadívat. Je to opravdu krásně provedená knížka (vůbec by mi nevadilo, kdyby měla i 300 stran) :D Ty kresby - prostě úžasné, hlavně výrazy psa Truchlíka jsou dokonalé. Je to příjemné oddechové čtení pro dospělé, kdy si listujete a nemusíte nad ničím přemýšlet, jen se kocháte obsahem. No a pro děti je to přínosné v pointě příběhu a to přátelství, moc hezké :)

15.05.2019 5 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Tak nad touto knihou budete muset zapojit své mozkové závity na 100% Je to tak komplikované, tak napínavé, že musíte pořád číst a číst, protože jste si mysleli, že už víte co bude dál. Ale kde že! U této knihy nebudete vědět vůbec nic :D Je to vynikající, u první kapitoly vykulíte oči a řeknete "Co?" a hned u druhé opět "Co?" Hltala jsem stránku za stránkou a doufám, že brzy budou od tohoto autora další knihy :)

14.05.2019 5 z 5


Sestry Sestry Bernard Minier

Škoda, že se nedá dát víc jak 5 hvězd či nějaké speciální ocenění :D
Knihy B.M. jsou prostě dokonalé. Čtení si užijete s každou stránkou, vždyť tohle je prostě nejlepší. Vždycky nás dokáže něčím překvapit, objeví se něco nového a nám zůstanou jen vykulené oči. Tohle by nemělo uniknout nikomu kdo má rád kvalitní detektivky. Jsem z toho opravdu nadšená a dávám palec nahoru!

03.05.2019 5 z 5


Děs Děs David Hidden

Přišlo mi, že se autor v této knize snaží nechutností a krutostí scén dohnat zbytek příběhu, ale to přece nemůže mít úspěch. Pro mě to byla taková hloupost, že jsem stránky přeskakovala. Knihu považuji za ztrátu času a nelíbilo se mi přehnané množství otřesných scén. Opravdu zbytečné a nechutné popisy, opakují se taky stejné popisy jak dva lidé leží zaseknutí v sobě jako lodě a blá blá ...

12.03.2019 odpad!


Na okraji Na okraji Lina Bengtsdotter

Jojo přesně jako ve většině případů jsem si říkala, že zase další zmizení - pátrání - klasika. Ale přesto jsem se do knihy pustila, protože už začátek mě rychle vtáhl a ejhle, bylo to skvělé počtení. Kniha mě hodně bavila, měla jsem ji sluplou za dva dny. Prolíná se aktuální děj, kapitoly z oné noci kdy Annabelle zmizela a pak taky z dob, kdy ještě byla máma Annabelle malá holka. Tímto vším se vám naskytne obrázek na život lidí v tomto městě a na jejich osudy. Rozhodně doporučuji, protože závěr vás překvapí, je to čtivé a není to kniha "jedna z mnoha" nene, tohle je jiné a bude vás to bavit.

10.02.2019 5 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Já jsem se nedostala ani k 50 stránce, musela jsem knihu odložit a už jsem ji nečetla. No a vida, o tolik jsem zase nepřišla. Už se odmítám do knihy nutit jen proto, že to má označení, reklamu a blogeři ji předhazují vrchem spodem. Je spousta super knih, do kterých se začtu hned a vím, že to bude jízda. Hold to není kniha pro každého. Jelikož jsem to nedočetla, tak nehodnotím, ale dala bych 1* alespoň za tu obálku.

09.02.2019


Zlomené duše Zlomené duše Simone St. James

No teda páni! Vynikající kniha opravdu, pro všechny kdo mají rádi tajemno, temné popisky, chmurné prostředí a prolínání časových dějů. Kniha vás bude bavit od začátku až do konce, protože tohle je prostě to, co hledáme chceme-li trochu tajemna a mít husí kůži. Příběh neskrývá žádná hloupá blábolení, ale je zjevné jak naše mysl a tajemství ovlivňují naše životy. Tohle je přesně ta kniha, o které si budete chtít s někým popovídat, sdílet pocity a hlavně ji každému vnutit. Už ta obálka vás osloví, no ne?

04.02.2019 5 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Naprosto geniální, chytré, nebezpečné, místy až děsivě kruté. Děj vás vtáhne, kroutíte jen hlavou jak je to všechno možné, utajované a promyšlené. Nebudete se nudit ani na začátku, ani v polovině a na konci už vůbec ne. Čtete se strachem jak se to všechno ještě změní, co se hlavním postavám stane a kdo přežije. Opravdu skvěle napsané a před dvojicí autorů smekám.

24.01.2019 5 z 5


Návrat Kouzelnice Návrat Kouzelnice Chris Colfer

Další dobrodružné cestování s dvojčaty, které bylo stejně napínavé a vtipné. Opět bylo třeba získat pár předmětů, odhalit tajemství, vyhnout se nebezpečí, učinit několik vážných rozhodnutí a postavit se velké Kouzelnici. Nechybí Connerovi vtipné poznámky, Karkulčino nespokojené mrmlání a na závěr velké překvapení. Za mě plný počet, protože se kniha čte sama a bylo by úžasné, kdyby knihy byly zfilmované.

18.01.2019 5 z 5