misa75 misa75 komentáře u knih

☰ menu

Dívka, která upíjela měsíc Dívka, která upíjela měsíc Kelly Barnhill

Mno, mně se kniha příliš nelíbila, četla jsem ji dětem a prostě pořád se nic nedělo, pořád jsme byli na stejném místě. Někdo psal níže, že to začalo mít spád až od 28 kapitoly, tak to bych řekla, že ještě později, nebo spíš vůbec. Některé prvky byly velice umělé, navíc a postrádající smysl - papíroví ptáci, sedmimílové boty např., drak no dobře, ten se k čarodějnicím hodí, ale tygr na závěr. S dětmi jsme to teda nedočetli, já jsem přečetla posledních pár kapitol sama, měla jsem pocit, že všechny příběhy, náznaky se mají na konci protnout v nějakém magickém odhalení, poučení, ale grandfinále se nekonalo.

04.02.2019 2 z 5


14-14 Přátelství napříč staletími 14-14 Přátelství napříč staletími Silène Edgar

Jsem dospělák, knihu jsem koupila synovi, ale často čtu knihy zároveň s ním. Musím říct, že kniha je opravdu skvělá. Po záplavě Hladových her a Labyrintů (které jsme taky četli :-)) tohle je z mého pohledu kniha pro věk 13-14. Vyzdvihuje přátelství, čestnost, lásku (k rodičům a taky už trochu tu opravdovou lásku).

21.03.2018 5 z 5


Můj bratr Mesiáš Můj bratr Mesiáš Martin Vopěnka

Koupila a četla jsem knihu zhruba před měsícem. Pak jsem čekala na první komentáře.
Mně se kniha líbila. Život a smrt Eliho popisuje jeho bratr, který žije celý život i vlastně dobu po Eliho smrti v jeho stínu a je to on, který nese břímě přenesení poselství a odkazu do dalších generací. Jeho úloha se zdá být dokonce těžší než Eliho. On sám ale nepochybuje. Myslím, že podobný úděl mohli mít první Ježíšovi následovníci, jako třeba Petr a Pavel. Autor zmínil židovské kořeny, to asi umožňuje, že dokáže psát o Bohu a víře, ale není svázán tradičními křesťanskými dogmaty. Sám námět je absurdní - Mesiáš narozený v Praze... Autor má odvahu, obávám se, že kniha nebude příliš většinovým českým obecenstvem přijata kvůli obecnému odporu ke všemu, co zavání náboženstvím. Měli byste jí (knize) dát šanci.

21.06.2017 4 z 5