Míša07 Míša07 komentáře u knih

☰ menu

Důvody, proč zůstat naživu Důvody, proč zůstat naživu Matt Haig

Příjemné překvapení. Autor pojmenovává pocity a stavy pro mě doposud nepředstavitelné a přibližuje tak neviditelný vnitřní svět člověka trpícího depresí. Perfektní, srozumitelná, jen na mě se v knize objevilo víc češtinářských chyb, než by bylo potřeba...

19.06.2020 4 z 5


Královo srdce Královo srdce Gaute Heivoll

Pro mě trochu zklamání... Těšil jsem se na knížku, ze které bude křičet do světa láska mezi otcem a dcerou a místo toho jsem se dočkal plytkých dialogů a prázdných frází. Škoda. Co se mi líbilo, bylo zachycení ponuré atmosféry na moři i velmi naturalistické popisy průběhu nemoci.

27.01.2020 3 z 5


Sociologie Sociologie Richard Osborne

Takový stručný průřez sociologií psaný velice efektivně - žádné zbytečné řeči kolem, ale povrchní vysvětlení základních faktů a myšlenek. Nutno říct, že je potřeba mít aspoň nějaký sociologický základ a povědomí, jinak se asi nebudete chytat. Mně osobně forma komiksu moc nevyhovovala, ale dá se zvyknout a pro někoho to bude příjemné zpestření.

15.01.2020 4 z 5


Škola bez poražených Škola bez poražených Thomas Gordon

Kniha o komunikaci a efektivním řešení konfliktů mezi žákem a učitelem se spoustou praktických příkladů, na kterých vykládanou teorii pochopí kdokoli i bez pedagogické praxe. Určitě obohatí jak začínající učitele, tak i ty s dlouholetou praxí, kteří už nechtějí chodit do práce s nechutí a chtějí své žáky něco naučit. Parádní. Určitě doporučuju!

10.12.2019 5 z 5


Sára. Kniha první Sára. Kniha první Esther Hicks

Sáru jsem si pořídil asi rok zpátky na doporučení kamaráda, který je blázen do esoteriky a nejvíc pozitivně naladěný člověk, kterého znám. Dlouho mi ležela jen tak v knihovně a já nejspíš čekal na "tu správnou náladu". Zbytečně. Knihu jsem přečetl jedním dechem, bez odložení, k ranní kávě. Je úžasná. Co si z ní čtenář vezme záleží na každém z nás, nabije pozitivní energií, donutí se zamyslet nad dosavadním životem a hlavně se vám v hlavě zrodí otázka, co děláme pro to, abychom byli šťastní. A co vy? Cítíte se šťastní?

02.09.2019 5 z 5


Isis, kněžka noci – ve spárech satanské sekty Isis, kněžka noci – ve spárech satanské sekty Karin Jäckel

Moje první kniha na téma sekt a zneužívání. A upřímně... Byl jsem v šoku, co všechno je schopen člověk udělat dítěti! Nechápu, jak kdokoli může komukoli takhle ubližovat, natož své vlastní dceři (!). Obdivuji autorku, která ty hrůzy popsala bez servítek a bez obalu, nechápu, jak to zvládla a můj velký soucit a obdiv má "hrdinka" knihy, která to všechno vytrpěla, přežila a dokázala o tom mluvit. Přiznám se, že jsem knihu četl stylem: jedna kapitola a stačí, a pak jsem ji dlouho rozdýchával a odhodlával se k další.
Velmi silný zážitek a emoce ze čtení. Pokud si troufnete, můžu jen doporučit.

17.12.2018 5 z 5


Carol Carol Patricia Highsmith

Přiznám se, že knihu jsem si přečetl jen kvůli filmu - tím jsem byl zcela uchvácen a pohlcen a přesně taková očekávání jsem měl i od knihy. Bohužel musím říct, že mé očekávání nesplnila... I přesto ji řadím k těm lepším knihám - to jen já měl velmi vysoké nároky. Je to opravdu poutavý příběh dvou zcela odlišných žen, které se vzepřou konvencím, a nabízí pohled na americkou společnost v 50. letech. Knihu určitě doporučuji, ale pro mě tentokrát vyhrálo filmové zpracování Todda Heynese.

29.11.2018 4 z 5