matut75 matut75 komentáře u knih

☰ menu

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Pán prstenů je jedna z knih, které mě opravdu vtáhly a přestal jsem číst cokoliv jiného. Žánr této knihy je podle mě fantasy, protože má svůj fantasijní svět a odehrává se v čase nijak souvisejícím s tím naším. Tato kniha má velkou výhodu v tom, že vypadá dlouhá, ale když jí čtete připadá vám moc krátká a přáli byste si, aby byla delší.
Rozhodl jsem se, že budu charakterizovat Froda Pytlíka. Frodo je malý chlupatý domácký vcelku normální hobit, který žije se svým strýcem Bilbem. Frodo se během celého příběhu dost mění, na začátku je to ten malinký človíček, který vlastně nikdy nevystrčil paty z vesnice a na konci je to ten Frodo, který ví co musí udělat, je s tím smířen a odvážně kráčí vstříc osudu.
Kniha mě velmi zaujala, protože je velmi složitě propletená a ne úplně lehká na čtení. Na začátku psal Tolkien sice velmi zdlouhavě, ale po půlce kdy už se začínal děj rozjíždět jsem od této knížky nemohl odlepit oči. Tato kniha se zařadila jako další z mých oblíbených knih.

30.09.2019 5 z 5


Útěk Kryšpína N. Útěk Kryšpína N. Ivona Březinová

Kryšpín je kluk s kučeravými vlasy. Není zrovna největší, ale také není zrovna nejmenší. Chybí mu ale sluch. Kryšpín je silně nedoslýchavý. Během knihy určitě pociťuje radost z některých vzpomínek, které má se svojí babičkou, která je jediným příslušníkem rodiny a žije s ním. Také pociťuje obavu o to, aby nějak neuškodil své babičce, která už tak není moc bohatá. Pociťuje také strach když mu kluci: Denis, Srpen a Marián hodili jeho naslouchátka "brouky" do záchodu a tím mu zničili už druhé. Na konci knihy se Kryšpín vzchopí a rozhodne se bránit a bojovat s ubližováním.

05.03.2019 4 z 5


Dárce Dárce Lois Lowry

Jonas byl zvídavý člověk. Během příběhu byl čím dál více jiný, začínaje už když nedostal žádné zařazení. Byl také odvážný, že se nebál chtít změnit celý svět porušovat pravidla a přijímat vzpomínky. Byl také rozvážný, protože si hodně věcí předem rozmýšlel. Byl také laskavý a nebyl sobecký, protože na konci chtěl na příklad zachránit Gabriela.

09.01.2019 5 z 5