Matteo Matteo komentáře u knih

☰ menu

Křest ohněm Křest ohněm Andrzej Sapkowski

Moc se mi líbily nově představené postavy. V čele samozřejmě s Feldmaršálkem Dudou. I to, jak se titulní křest ohněm proplétá příběhem knihy.

17.08.2016 5 z 5


Čas opovržení Čas opovržení Andrzej Sapkowski

Tuto knihu jsem dočetl asi za tři dny, což je tak desetina mého průměru na podobně tlustou knihu. Jestli byl předchozí díl rozvolněný a málo akční, tak tady se to řeže ažaž a kují se pikle ve velkém. Je tu ohromná spousta jmen, s jejichž zapamatováním jsem kupodivu neměl takový problém, aby mi to bránilo orientovat se v příběhu.

11.08.2016 5 z 5


Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Méně akční, hodně popisné, ale překvapivě čtivé a poutavé. Rozhodně mě to neodradilo od čtení dalšího dílu. Právě naopak.

11.08.2016 4 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Líbí se mi koncept jedné povídky, která se celou knihou proplétá kolem ostatních. Vyžaduje to ovšem víc pozornosti, než konvenčně koncipovaný Meč osudu.

11.08.2016 5 z 5


Bouřková sezóna Bouřková sezóna Andrzej Sapkowski

Rozehrál jsem první videohru o Zaklínači, po pár hodinách přestal a vrhnul se nejdřív na knížky. Začal jsem chronologicky, takže od Bouřkové sezóny. Objevují se tu postavy a události, které v sáze i povídkách jsou zmíněné. Skvěle tak kniha zapadá do už hotového světa a jeho rámcových událostí a dobře se čte.

11.08.2016 5 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Úžasná knížka, které nikdy nezapomenu na cibuli loupající ninžy na konci povídky "Trochu se obětovat".

11.08.2016 5 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

V podstatě se ztotožňuji s názorem, který jsem někde četl. Je to jako Stařík, tedy legrace a fůra historických reálií, ale už víc absurdní než uvěřitelné. Ale kdo ví, třeba bych knihy hodnotil obráceně, kdybych je četl (vlastně poslouchal) v opačném pořadí.

25.01.2015 4 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Taková depka. Fantasticky napsaná depka. Půlku knihy vlastně vlastně nevíte, koho máte litovat a koho nenávidět. Moc se těším na slibně obsazený film, který jsem ještě neviděl.

15.12.2014 5 z 5


Malý atlas mého srdce Malý atlas mého srdce František Nepil

Tuhle knížku jsem kdysi poslouchal v notně zkrácené verzi z kazety a moc se mi líbilo, jak se autorův hlas příjemně poslouchá. Teď ji konečně čtu a je moc mile napsaná. Vytknout zatím mohu snad jen ilustrace pana Renčína, které v tomhle případě jdou tak nějak mimo mě.

26.07.2014


Steve Jobs Steve Jobs Walter Isaacson

Moc nového jsem se nedověděl a to jsem viděl jen Piráty ze Silicon Valley. Co teprve, kdybych šel do kina na jOBSe :) Při poslechu audioknihy vás bude štvát, že Martinu Stránskému nikdo neprozradil, jak má co anglicky správně vyslovovat.

21.07.2014


Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Při načítání audioknihy se pitvořil Vojta Dyk. A právě proto ji budete buď milovat, nebo nenávidět. Mně velice bavila.

21.07.2014 5 z 5


Atlas mraků Atlas mraků David Mitchell

Z pozice čtenáře, který už viděl filmové zpracování, mě potěšilo, jak jsou vyprávěné příběhy řazené. V polovině knihy má člověk vlastně rozečtěných šest příběhů a jen tak něco ho od díla nedostane. Bál jsem se, že mi rozdíly mezi knihou a filmem budou v jednom nebo druhém na obtíž. Rozdílů je tu požehnaně, ale všechny působí přirozeně v knize a ve filmu jsou omluvitelné. V knize není láska tak všeobjímajícím motivem jako ve filmu, ne všechny milostné dvojice z filmu jimi jsou i v knize. Chce se mi říct, že to působí realističtěji. Pátou hvězdu nedávám kvůli tichomořskému deníku, jehož druhá polovina mě ve stínu ostatních příběhů tolik nebavila a měl jsem potíže ji dočíst. "Četl" jsem audioknihu od OneHotBook a poslouchala se dobře.

21.07.2014 4 z 5