Marduk Marduk komentáře u knih

☰ menu

Cesta z pekla Cesta z pekla George Wethern

Takhle.. nízké hodnocení knihy mě od přečtení odrazovalo několik let, než jsem se knihu rozhodl sehnat a nakonec jsem neprohloupil. Vlastně jsem z knihy nadšen:-). Když jsem se přenesl přes cyklisty, Německé pastýře a podobné špeky, kterých je v knize opravdu hodně (bohužel knihy od Bodyart press jsou v tomhle asi všechny stejné, ale tady bych řekl, že není ani tolik pravopisných chyb a překlepů), zbylo mi z knihy poutavé a dost šílené čtení, které jsem očekával a které jsem také dostal. Kdo čeká něco jiného než příběh o motorkách, drogovém opojení a násilí, asi bude zklamán, ale jak říkám... věděl jsem do čeho jdu a navíc oceňuji, že je zde popsán i dost ranný začátek Hells Angels a nejdivočejší 60. Léta:-) . Za mě tedy spokojenost. Šokující, brutální, drsný. Prostě Hells Angels.

06.04.2024 5 z 5


Kuřátko a obilí Kuřátko a obilí František Hrubín

Dvanáctistránková nezapomenutelná legenda

06.04.2024 5 z 5


Buttons – Zrození anglických Hells Angels Buttons – Zrození anglických Hells Angels Jamie Mandelkau

Z knih o Hells Angels zatím asi nejméně poutavá. Vlastně jsem se přistihl, že v textu dost přeskakuju, protože se zkrátka nudím. Ale asi je to tím, že je autor Brit a tam je to holt jiný než v Americe.. inu, nenadchlo mě to.

06.04.2024 2 z 5


Hospodské, Vesnické a Karí povídky Hospodské, Vesnické a Karí povídky Václav Koubek

Je to taková pohodová kniha, která neurazí, ale ani příliš nenadchne. Přečetl jsem jednou a podruhé se do ní asi už nepustím, ale stejně jsem rád, že ji v knihovně mám:-) co kdyby náhodou..

06.04.2024 3 z 5


Stopou toulavou Stopou toulavou Mirko Ryvola

Tahle kniha je opravdu skvost a myslím, že jsem ji četl zrovna v nejpříhodnější době. Pořád jsem se totiž pídil po tom, jakými věcmi a ruznými zlepšováky vytunit svůj vandr a viděl spoustu videí s lidmi, kteří do lesa skutečně nosí téměř svůj dům (né jen deku a rum) a pak jsem se v této knize dočetl o tom, co stačilo trampům na čundr kdysi a dospěl jsem k rozhodnutí, že ze svého báglu ještě pár věcí vyhodím:-))

06.04.2024 5 z 5


Budějcký 4ky Budějcký 4ky Cyril Nováček

Nápad popsat tyhle staré putyky je chvályhodný, bohužel jsem se ale o jednotlivých hospodách moc nedozvěděl. Vlastně si přečtěte něco málo o první hospodě a o těch ostatních se dozvíte v podstatě to samé v bledě modrým. Jelikož jsem také z Budějc a popsané hostince mám celkem v malíku, tak bych se dokázal rozepsat víc :-))

09.03.2024 5 z 5


Exil na hlavní třídě Exil na hlavní třídě George Christie

Oceňuji pohled bývalého člena Hells Angels na současnou andělskou scénu...to mě asi zajímalo nejvíc. Ono to asi musí bejt fakt hodně mimo, když Christie začínal v klubu před 40 lety a nejmladší Angels jsou staří asi jako jeho syn, tak to je pak těžká věc si s nima rozumět. Jinak je to kniha všelijaká... náš člověk se tváří až moc spravedlivě a dokonale (třeba fakt je), a možná je až extrémně ambiciózní. No, ke konci už jsem ho regulérně litoval. Ale snad už má chlapík klid.

07.09.2021 4 z 5


Z Gypsy Jokera Pekelným andělem Z Gypsy Jokera Pekelným andělem Phil Cross

Body art press nás knihama z prostředí Hells Angels docela obstojně zásobuje, což je dobře a musím říct, že ta od Phila Crosse je určitě jedna z těch lepších. Phil je správnej řízek, vyprávění o jeho životě mi přišlo hlavně optimistické, fakt veselé, což je na osudem zkoušeného pekelného anděla skoro raritní. Nejsou tu žádné soudní kauzy, ani ospravedlňovací superdlouhé pasáže...fakt je to kniha o potěšení z nespoutané jízdy na motorce a vůbec o příhodách z jednoho opravdu zajímavého života. Doporučuju.

07.09.2021 5 z 5


Zákon ulice Zákon ulice Chuck Zito

Velice poutavý životopis člověka, který ukazuje, že v gangu Hells Angels může existovat i člověk co se chová jako... člověk :-) kromě života s HA je velká část knihy věnována i Zittově práci bodyguarda filmových hvězd (Charlie Sheen, J.C. van Damme, hlavně tedy téměř dvojník Sylvester Stallone atd..), což je taky hodně zajímavý. Tuhle knihu můžu jenom doporučit.

10.08.2020 5 z 5


...a golpotoni táhnou ...a golpotoni táhnou Jan Pelc

Jak mám rád Pelcovo A bude hůř, tak Golpotony zavrhuji se vším všudy. Opravdu hrozná hovadina. První povidka, která se jmenuje stejně jako kniha má docela vtipné momenty, ale skoro všudypřítomné nimrání se v popisech různých technických udělátek budoucnosti je zdlouhavé a nebavilo mě. Další povídky jsou už úplně o ničem. Žádný humor, žádná akce..nic. Opravdu velké zklamání.

10.08.2020 2 z 5


Bezstarostný Frank Bezstarostný Frank Michael McClure

O Franku Reynoldsovi se v anotaci píše, že maluje, píše poezii a hraje na kytaru. Skoro by se zdálo, že je to podle tohoto popisu milý a docela klidný člověk. Naprostý opak je však pravdou. Kniha je plná názorů muže, který si libuje v drogách (hlavně pervitin a LSD), znásilňování žen, obhajuje Hitlera a násilí vůbec je mu velice blízké. Z knihy Sonnyho Bargera (rovněž Hells Angels) jsem měl pocit, že z ní promlouvá starý zmoudřelý divoch, který toho má hodně za sebou. Rozdíl je v tom, že Frank Reynolds je narozdíl od Bargera jednoduše hovado bez úrovně. Pokud se tedy chcete do knihy pustit, věřte že není pro slabé povahy. Šokující a drsný. Jestli máte takové knihy rádi, jděte do toho. Je to fakt maso.

15.05.2015 4 z 5


Pobryndané spisy Pobryndané spisy Charles Bukowski

Jak mám Bukowského tvorbu rád, tak tohle mi přišlo jako nejhorší výškrab z toho nejposlednějšího šuplíku...ne všechno co Charles napsal je super a vybrat takové "anti best off" a nacpat to do jedné knihy nebyl nejlepší nápad..jsem zvědav, co kterej patlal ještě dvacet let po Bukowského smrti bude schopen vydat. Tohle mě ale fakt nenadchlo.

29.11.2014 2 z 5


První trampská kuchařka První trampská kuchařka Antonín Tony Linhart

Výborná kuchařka s recepty, na kterých uspějete na každým čundru, ba i doma :) hlavně jsou to jídla jednoduchá, levná a co je nejdůležitejší - jsou i dobrá. Osvědčilo se to.

08.02.2014 4 z 5