mankurt mankurt komentáře u knih

☰ menu

Láska pro samouky Láska pro samouky Barbora Šťastná

Báječné lehká kniha pro odreagování. Hodně jsem se nasmála, protože některé situace znám. Líbí se mi nadhled autorky na život, seznamování, chybování.

02.01.2020 5 z 5


Prozření Prozření Jessica Shattuck

Doporučuji, pokud chcete vědět, jak to vypadalo v Německu hned po válce. Zajímavé čtení.

02.01.2020 5 z 5


Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Když chcete nenáročné, přitom hezké čtení, které však má hlavu a patu, pak tento příběh dvou mladých "outsiderů" a jejich hledání cesty k sobě prostřednictvím knihy přání je to pravé.

05.09.2018 4 z 5


Stoprocentní riziko Stoprocentní riziko Jean-Michel Guenassia

Musím říct, že kniha mě mile překvapila a přečetla jsem ji jedním dechem. Jsem zvědavá i na ostatní knihy autora, zda jsou stejně povedené jako mi přijde tato. Četla se lehce, svižně a se zatajeným dechem, protože.. jak to vlastně všechno dopadne?

05.09.2018 4 z 5


Život mi vzal BAM - Deník strážce sibiřského gulagu Život mi vzal BAM - Deník strážce sibiřského gulagu Ivan Čisťakov

Prostě a jednoduše a přesto výstižně...až mi z toho běhal mráz po zádech a že mám o gulazích toho přečteno už hodně. Ten jiný pohled tomu však dodal další rozměr vší té hrůze.

05.09.2018 5 z 5


Světla a stíny islámu Světla a stíny islámu Břetislav Tureček

I když jsem se občas ztrácela v pojmech, protože se ještě tolik neorientuji, dostala jsem jiný pohled na muslimský svět, než jak je často prezentován v televizi a masmédiích. Ta rozmanitost je úžasná. Pro mě zajímavá a poučná kniha.

05.09.2018 4 z 5


Hysterie – strach z odmítnutí Hysterie – strach z odmítnutí Heinz-Peter Röhr

Jasně a čtivě napsaná kniha i pro laiky. A pro mě i zajímavý pohled na to, jak se dá vykládat jedna z pohádek bratří Grimmů.

05.09.2018 5 z 5


Operace Double Cross Operace Double Cross Ben Macintyre

Fascinující čtení. Hrdinové nejsou jako James Bond, ani náhodou. Ale plejáda různorodých osobností....úžasné a skvělé čtení, které mi dalo nahlédnout do tajů kontrašpionáže, bez falešných pozlátek a superhrdinů. Plejboj, aristokratka a další .... jedinci, o kterých bych si na základě popisu nemyslela, že dokáží hrát tuto nebezpečnou hru dvojtých agentů.... Válka nejsou jenom bitvy s vojáky, ale další bitvy se odehrávají často na poli informační a jejich význam není zanedbatelný....

13.03.2017 5 z 5


Do temnoty Do temnoty Pavel Stehlík

Zajímavé čtení a pohled českého vojáka na jeho působení v misi v Afghánistánu. Jen jsem "bojovala" s hovorovým jazykem, kterým byla kniha napsána a častými přirovnáními, které mi byly spíše na překážku.

13.03.2017 4 z 5


Zpátky do boje Zpátky do boje Phil Klay

Věděli jste, že součástí americké armády působící v Iráku či jinde je i oddíl, který se stará o mrtvé, sbírá kusy těl, identifikuje je atd. Já ne, až do chvíle, kdy jsem otevřela tuto knihu a začala číst vzpomínky vojáků různých útvarů na jejich působení v Iráku či Afghánistánu. Zajímavá kniha, která podává pohled na válku očima vojáků, o kterých se většinou z novinových článků nedočtete. I s jejich pocity... které ne vždy "lahodí" oku čtenáře .... O válce bez příkras, o tom je tato kniha.

13.03.2017 5 z 5


Projekt manželka Projekt manželka Graeme Simsion

Kniha se četla jedním dechem. Skvělé čtení o tom, jak už i tak neprostý fakt hledání vhodné manželky může zkomplikovat Aspergerův syndrom a jak si s tím dotyčný poradí. Báječně jsem se pobavila. :-)

13.03.2017 4 z 5


Tajný život afghánských dívek Tajný život afghánských dívek Jenny Nordberg

Čtivě a zajímavě napsaná kniha o životě afghánských žen, o kterém většina z nás ani netuší. Máme určitě zažité představy. Tato kniha mi některé moje představy nabourala, jiné potvrdila. A potvrdila to, co si už delší dobu myslím o některých programech zahraniční pomoci, které absolutně neberou v potaz místní kulturu a tradice.....

13.03.2017 4 z 5