manbeyond manbeyond komentáře u knih

☰ menu

Kniha o pravěku Kniha o pravěku Zdeněk V. Špinar

Viděno nejen očima dítěte jedna z nejinspirativnějších knih, jaké se mi kdy vůbec dostaly do rukou. Geniální ilustrace jednoho z nejlepších umělců co se týče paleoartu vůbec Zdeňka Buriana působí spíše dojmem fotografií než maleb. Pokud chcete "osobně" navštívit historii Země od jejího vzniku před čtyřmi milardami let až po současnost, těžko budete hledat lepší způsob než právě tuto knihu. Text pana Špinara pak je dostatečně odborný, ale zároveň srozumitelný i laikovi, zájem o danou látku - či poznání vůbec - je však nutností. Společně s Jurským parkem roznětka mého zájmu (nejen) o dinosaury, který se táhne od mého dětství dodnes.

12.11.2013 5 z 5


Svět tajemných zvířat Svět tajemných zvířat Jaroslav Mareš

Česká kryptozoologická "bible" a výborný úvod do tohoto vysoce spekulativního, ale nesmírně zajímavého a představivost jitřícího oboru.

26.10.2013 4 z 5


Dobrodružství v temných uličkách Dobrodružství v temných uličkách Jaroslav Foglar

Toto souborné vydání tří knih v jednom (Záhada hlavolamu, Stínadla se bouří a Tajemství Velkého Vonta) představuje snad úplně to nejlepší, co kdy Foglar napsal. Už jako dítě jsem hltal stránku za stránkou a vůbec mi nevadilo, že tam není moc obrázků. Svět Rychlých šípů je zde docela jiný než v komiksech - vážnejší, realističtější a občas i trochu pochmurný. Naprosto mě ale pohltil a já toužil zažívat stejná dobrodružství i ve skutečném životě. Myslím si, že zrovna tuhle knížku by si měl přečíst každý chlapec (a dívky koneckonců také - proč ne).

26.10.2013 5 z 5


Rychlé šípy Rychlé šípy Jaroslav Foglar

Souborné vydání (takřka) všech Foglarových komiksů s Rychlými šípy. Nesmrtelná klasika, která baví už generace. Doporučuji každému bez ohledu na věk a pohlaví! Nekonečná inspirace mých dětských let.

26.10.2013 5 z 5