MammuT MammuT komentáře u knih

☰ menu

Pamatuj na smrt Pamatuj na smrt Aleš Novotný

Skvele napsane a napinave. Uplne jsem se vcitil do hlavnich postav. Nejspise proto, ze je to psane velice realisticky. Vrele doporucuji, cte se to jednim hltem a kniha zanecha v cloveku nesmazatelnou stopu.

17.07.2020 5 z 5


Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

Mrazivě pravdivé vyprávění, které vás nepustí. Vždy když si řeknete, že už musíte přestat číst, tak ve vás hlodá myšlenka, co se asi odehrává na další stránce. Povinná četba pro každého. Až po přečtení této knihy jsem získal pravdivý obraz té hrůzy, do té doby jsem byl v představách hodně naivní.

26.01.2020 5 z 5


Jak jsem vyhrál válku Jak jsem vyhrál válku Patrick Ryan

Ke knize se rád vracím. Dle mého nemá jedinou chybu, je čtivá, svižná, vtipná a po jejím dočtení si řikám, že jsem na tomhle světě moc rád.

26.01.2020 5 z 5


Malevil Malevil Robert Merle

U me na plne care nejlepsi katastroficka kniha. Navic styl psani, tak typicky pro Merleho, je jednoduse bezkonkurenci.

01.10.2014 5 z 5


Přechod Přechod Justin Cronin

I kdyby kniha byla o 300stran kratsi stale by byla dlouha a dej by nestradal. Nejlepsi byla prvni tretina a poslednich 50 stran, pak sed a nuda v tabore, kde se prakticky nic kloudneho nestane, stacilo by o tom napsat jednu kapitolu o 50 stranach. Skoda ze kniha konci naprosto otevrene. Navic se autor na muj vkus o vsem velice detailne rozepisuje a na ctenarovu fantazii tudiz nezbyva skoro nic. Ve srovnani s jinymi katastrofickymi knihami na plne care prohrava (napr. Cesta, Malevil ci okrjaove i Den trifidu) a nebyt doporuceni kamradky, at to urcite doctu do konce, tak bych snad knihu i v pulce s klidnym svedomim odlozil.

01.10.2014 2 z 5