Magikatrina Magikatrina komentáře u knih

☰ menu

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Tahle kniha mi byla doporučená se slovy, jaký je to napínák, skvěle vykreslené postavy atd. Přečetla jsem ji rychle - chtěla jsem aby už skončila a abych doporučovatelce dokázala, jak primitivní bylo přijít na záporáka. Rádoby drsný detektiv, co vlastně ale nic nedělá, hysterická matka s psychickou poruchou, která má ději dodat "šťávu", otec trochu mamlas, papínek poněkud zlatokop. Kniha mi přišla jako hrozné klišé, strašně předvídatelný děj, postavy nijak zvlášť propracované, neustále se o nich opakovalo to samé. Na to, jaké bylo okolo knihy haló nebyla nic moc extra.

30.08.2017 1 z 5


Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Zezačátku jsem se trochu ošívala, po Popravčím, už jsem si nebyla jistá, jestli se mi další díly budou taky tak líbit. Díky bohu, že jsem knihu nakonec dočetla, rozuzlení bylo skvělé, byť bylo trochu předvídatelné, kdo za vraždami stál.

10.08.2017 4 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Naprosto geniální kniha. Byla to moje druhá Carterovka, strašně se mi na něm líbí to, jak logicky, systematicky odkrývá vrahův profil, minulost, přítomnost, co ho k tomu vede. Zrovna na Popravčím se mi líbila kreativita vložená do vrahova modu operandi, přijde mi naprosto skvělé, že Carter nechodí kolem horké kaše, natvrdo popíše místo činu a děj jeho knih má skvělý spád, čte se jedním dechem.

10.08.2017 5 z 5


47 Róninů 47 Róninů Joan Carol Dennison Vinge

Konečně kniha, která v hned několika pasážích předčí film, podle kteréhož byla napsaná. Fantastický příběh, za mě stoprocentně obrovský palec nahoru, spojení japonské historie, kultury a mytologie s, dnes již většinou velmi podstatnými, prvky fantasy, které i laika přitáhnou, je vskutku úžasné.

24.10.2015 5 z 5


Havran (14 básní) Havran (14 básní) Edgar Allan Poe

Mistr. Každý, kdo tuto báseň nepřečte či nepochopí její smysl, dělá něco špatně. Naprosto famózní.

24.10.2015 5 z 5


Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Edgar Allan Poe

Úžasný spisovatel u jehož děl je poznat jeho psychické rozpoložení a myšlenky. Pokud člověku nedokáže vyloženě navodit strach, dokáže ho alespoň naložit do nálady, kdy si není člověk jistý ani svými vlastními myšlenkami.

24.10.2015 5 z 5