Lulena Lulena komentáře u knih

☰ menu

Když jsme se potkali Když jsme se potkali Viktorie Besó

Bylo to čtivé, zábavné, zajímavé, napínavé, vzrušující, záhadné... vše, co od knihy potřebuju. Snad jen, že byla krátká, ráda bych si přečetla více.

13.04.2021 5 z 5


Toltécké umění života a smrti Toltécké umění života a smrti Don Miguel Ruiz (p)

Velmi zajímavé, inspirující, ale místy možná moc složité, občas jsem se musela vracet k přečtené větě a znovu ji strebat, což mi zážitek lehounce kazilo. Ale možná to bylo tím, ze těsně před tím jsem četla podobně zaměřenou knihu (Kdybych te nepotkal), která byla psaná srozumitelnějším jazykem a celkově mi uhranula. Možná kdybych je četla v opačném pořadí...

16.11.2019 4 z 5


Kdybych tě nepotkal Kdybych tě nepotkal Viktorie Besó

Konečně jsem ji sehnala a četla skoro celou noc, protože jsem se nemohla odtrhnout. Napínavé, zajímavé, tajemné, velmi ženské... Prostě skvělý příběh, skvele napsaný. Má oblíbená autorka nezklamala! Kniha od knihy je lepší a lepší!

24.10.2018 5 z 5


Deník jedné mrchy Deník jedné mrchy Suzanne Hawley

Neni to literarni veledilo, ale smala jsem se chvilemi i nahlas. Jo, hlavni hrdinka je nafoukana krava, ale presto jsou jeji prihody zabavne. Mozna me to bavilo, ze ksem tou dobou byla chvili po obdrzeni kopacek a mela stejne zoufale napady, ktere jsem ovsem nikdy nerealizovala :D

13.11.2017 4 z 5


Dívka s vůní manga Dívka s vůní manga Viktorie Besó

Zajimavy pohled na cizi exotickou zemi i mezilidske a mezinarodni vztahy. Bavil me sarkasmus typickeho sovinistickeho chlapka i naivita holky, ktera prodavala sve telo. Zapletka, napeti, vtip i vzruseni, rozhodne doporucuju! A jak tady nekdo psal, ze je to jako popis cesty z dovolene... Jak jinak chcete napsat cestopis, nez do dane zeme jet, jako udelala autorka? S ucebnici zemepisu a mapou v ruce? Ja naopak ocenuju autenticke zazitky s osobni znalosti realii misto snusky vymyslu. Za me super!

25.10.2017 5 z 5


Mudrc, surfař a byznysmenka Mudrc, surfař a byznysmenka Robin S. Sharma

Kniha dobra, myslenky i napad, ale to zpracovani se mi moc nelibilo, vetne obraty a zvolani hlavniho hrdiny nad spasnou myslenku, na kterou vudy prisel, to me iritovalo.

25.10.2017 3 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Nápad na příběh není špatný, ale zpracování katastrofa. Slohové cvičení žáka páté třídy ZŠ bez dostatečné slovní zásoby. Neustálé opakování stejných slov dokola na každé stránce několikrát. Hlavní hrdinka neustále popadá dech, nemůže dýchat, červená se, uhlazuje pramínek vlasů za ucho a kouše se do rtu, na každé stránce x krát.
To, že studentka posledního ročníku žurnalistiky nemá počítač ani e-mail, apod je úsměvné.
Ani opěvované "porno" mne tedy nezaujalo. Sexuální scény jsou dost ubohé, pokud někdo touží po erotice, doporučuji spíše Lady Fuckingham, své zastane i Charles Bukowski a z české tvorby se mi moc líbila cynická Sbírka Motýlů.
Další díly trilogie číst nehodlám, tento první jsem dost protrpěla :(

11.03.2014 odpad!


Sebelhářka Sebelhářka Viktorie Besó

Jo! Tak takhle knížka se mi líbila ještě víc, než Sbírka. Je taková vyzrálejší a reálnější. Hlavní hrdinka je klasická ušlápnutá ženuška, alespoň ze začátku, než se trochu probere, pak se příběh začne odvíjet docela dramaticky. Žádná americká romantika, ale příběh ze života, jak má být, i s trochou té lásky a humoru.

28.01.2014 5 z 5


Sbírka motýlů Sbírka motýlů Viktorie Besó

Zábavné, vtipné, dobře se čtoucí. To, že jde hlavně o výčet zářezů na pažbě (počet chlapů) a psané je to tak žoviálně, až se někomu může zdát pubertálně, je právě to vtipné. Je to cynické, sebeironizující, hořkosladké, prostě čtení na oddech a zábavu, jak má být! :) Rozhodně si přečtu i další knížku, která by autorce měla snad už letos vyjít, i když na Fcb psala, že ta má být prý vážnější...

01.10.2013 5 z 5