Deník jedné mrchy

Deník jedné mrchy https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24247/mid_denik-jedne-mrchy-p2s-24247.png 3 119 44

Maggs je učitelkou dramatické výchovy na renomované dívčí střední škole. Poté co ji opustil přítel, trpí depresemi a Alison, její psychiatrička, jí navrhne, aby si psala deník, což by jí mělo pomoci „přenést se přes destruktivní myšlenkové vzorce a najít si produktivnější způsob života". Problém však tkví v tom, že cokoli Alison řekne, Maggs ignoruje. Místo toho splétá zlé intriky, jak získat svého bývalého milého zpět. Její deník je plný pestrých charakterů – Dana, neupřímná, povrchní „nejlepší" kamarádka, její kolegyně, co to s ní „dobře" myslí, drzé studentky a především nový školník, irský drsný mladík, který Maggs rozčiluje svou pohodovostí a zároveň je neuvěřitelně sexy. Maggs není schopna svůj život ukočírovat, zažívá jednu trapnou příhodu za druhou a je zřejmé, že ji čeká finální pokořující prohra.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Jota
Originální název:

Alison says , 2004


více info...

Přidat komentář

laura
09.11.2022 3 z 5

Chvílemi vtipné, chvílemi moc ne. Hlavní hrdinka povrchní, zaslepená, sebestředná, pitomá (ale tak nějak mile), zamrzlá někde na prahu puberty, sobecká a tak střelená, že jsem se občas smála i nahlas. Sem tam to ale bylo už přes čáru a tak zatímco první polovina knihy mě bavila hodně, ta druhá už méně.

V podstatě jsem potom už jen čekala, kdy přestřelí, což se i stalo. Tak dlouho se chodí...

Přesto to bylo originální, vtipné, odlehčené (hodně), i k zamyšlení.

Jak moc se člověk může změnit?

Iris30
11.03.2022 4 z 5

Pro mě oddechovka, která se mi líbila, pobavila a u které jsem se i zasmála.


Taralcielle
28.08.2019 3 z 5

Oddechové čtení, které neurazí. Bylo to potrhlé, zvláštní a místy hodně pitomé. Ale celkový příběh se mi docela líbil. Chvíli se smějete a chvíli vám hlavní hrdinka leze neskutečně na nervy!

babystar
18.05.2019 odpad!

Knihu jsem si vybrala díky výzvě, ale nedokázala jsem ji vůbec přečíst. Takové potrhlé ženské mi lezou na nervy.

Banny_L
28.03.2019 3 z 5

Mně se to vcelku i líbilo..ano, je to blbý..stejně jako většina takových knížek, ale..mezi slepými.. Bohužel musím souhlasit, že vtipné to někomu přijde až poté, co si najde na Maggs přirovnání v reálném životě.

Gigy
04.01.2019 3 z 5

Knížku jsem si na základě hodnocení tady na Databázi pořídila do čtečky a vzala si ji s sebou ke kadeřnici. Přesně pro takové chvíle je naprosto ideální. Sedíte v rušném salónku, nemáte na čtení něčeho náročnějšího moc klid a chcete se zkrátka jen pobavit a zabavit. Jo a taky je vhodná pro všechny čerstvě single dámy. Navozuje pocit, že na tom člověk může být ještě mnohem a daleko hůř! :)

viviann
12.08.2018 5 z 5

Knihu mám doma a když se chci zasmát, přečtu si jí znova. Oddechové příjemné čtení.

Lulena
13.11.2017 4 z 5

Neni to literarni veledilo, ale smala jsem se chvilemi i nahlas. Jo, hlavni hrdinka je nafoukana krava, ale presto jsou jeji prihody zabavne. Mozna me to bavilo, ze ksem tou dobou byla chvili po obdrzeni kopacek a mela stejne zoufale napady, ktere jsem ovsem nikdy nerealizovala :D

verense
22.10.2017 1 z 5

Nebýt Čtenářské výzvy, tuhle knihu bych odložila hned po pár stránkách. Hlavní postava je sobecká, povrchní a snobská pipka, která není s to pochopit, že svět se netočí pro její potěšení. Srovnání s Bridget Jones mi přijde trochu zcestné, spíš vidím snahu přiživit se na popularitě Bridget a zviditelnit knížku podobného žánru. Dávám jednu hvězdu - půlku za školní divadelní hru, která byla vtipně trefná, půlku za varování, abych si v situacích, kdy něco nejde podle mého, zachovala zdravý rozum a neskončila jako Margaret.

hrabalikoval
15.09.2017 3 z 5

Musím říct, že kniha není žádné veledílo. Ale nadruhou stranu na je to příjemná odpočinková knížka. Dobře se čte ikdyž jsem se ze začátku bála toho, že není nějak členené na kapitoly. Popravdě mně překvapilo, jak mně děj pohltil a knihu jsem přečetla rychle. Musím říct, že některé scény mě z Maggs velice bavili a úpřimně jsem se zasmála. Knihu doporučuji, pokuď si chcete odpočinout a jenom číst a moc nepřemýšlet. Ideální na dny, kdy si chce zalést do postele s knížkou a nad ničím nepřemýšlet.

Peti
06.09.2017

No, knihu o učitelce Maggs jsem přečetla, ale ne moc nadšeně. Hlavní hrdinka mi byla velice nesympatická, arogantní, sebestředná a sobecká. Z deníku, který si psala, by i slepému bylo jasné, kde je kámen úrazu. A to mohla mít pěkný vztah s Jackem, patří ji to, že to nevyšlo.

sabca
14.08.2017 3 z 5

Zase přečteno z důvodu plnění čtenářské výzvy. Nic moc

koolsavage
28.07.2017 2 z 5

Takhle se snad nikdo nechová, nebo ano? "Hrdinka" totálně nesympatická do sebe zahleděná nána, zralá akorát na facku. Žije v totální deziluzi a přesvědčení, že ona je úžasná sněhová vločka, přitom jen ničí všechno, co ji přijde pod ruku (" O co mu jde? Měla bych to někomu nahlásit. Ještě mě začne sledovat, telefonovat mi uprostřed noci nebo pořád jezdit kolem mýho domu. Totální magor."). Oceňuju ukončení, čekala jsem klasický happyend. Některé pasáže byly vtipné, ale celkově nic moc. /2,5*/

Barykefa
20.02.2017 odpad!

Tato kniha je hodně divná a řekla bych, že nepotřebná na knižním trhu. Nebýt výzvy, nikdy bych po této knize nesáhla. Takto pošahanou hlavní hrdinku už jsem dlouho nezažila.

Lana33
01.02.2017 1 z 5

No tak nějak nevím, co si o knize myslet...Možná, že název mi měl napovědět, ale i přesto jsem takhle nesympatickou, zlou a sobeckou hlavní hrdinku ani nečekala. Knihu jsem přečetla jen kvůli čtenářské výzvě. Jedna hvězda za postavu Jacka a Anny.

kaca82
30.01.2017 odpad!

jedna z nejzbytecnejsich knížek co jsem kdy cetla..

nycol
30.11.2016 3 z 5

Opravdu odpočinková záležitost, přečetla jsem za dopoledne. Na Brigit to nemá, ale chvílemi se člověk zasměje, chvílemi má chuť knihu zahodit :). Příběh je pitomý, konec jsem čekala jiný, ale nakonec to celé pobavilo.

qinska
29.08.2016 4 z 5

Super kniha, moc jsem se nasmála, dokonce nahlas.

anavi2009
08.08.2016 1 z 5

Strašná kniha. Hlavní hrdinka byla natolik otravná, hloupá a zlá, že mě ani nebavilo to číst a přeskakovala jsem celé kapitoly, abych zjistila, jak to s ní dopadne. Nepřišlo mi to ani vtipné, jen nadmíru plné zášti, zloby a sebestřednosti.

bara9550
05.05.2016 3 z 5

já tu knihu přečetla 2x, jen kvůli tomu, že je naprosto odpočinková a já osobně jsem se u ní nasmála dost.
Je pravda, že někdy jsem hlavní hrdinku chtěla vytáhnout z knihy a takovou jí lískout, jak byla otravná a (pardon) blbá. Ale ten kdo nemá velké očekávání myslím že o nic nepříjde.
Oddechovka pro ženy :)

Autorovy knížky

Suzanne Hawley
australská
2006  61%Deník jedné mrchy

Kniha Deník jedné mrchy je v

Právě čtených2x
Přečtených179x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených10x
Knihotéce83x
Chystám se číst33x
Chci si koupit4x
dalších seznamech4x